$
בארץ

ההתנגדות להסכם ימי הבידוד מגיעה לבג"ץ: "שימוש ציני בבריאות הציבור"

שלוש מתוך ארבע הארגונים שעתרו מבקשים מבג"ץ לסרב לבקשת המדינה, לדחות את ביטול המצב הקיים בו ימי בידוד נחשבים לימי מחלה ב-28 יום, עד שיוסדר בחקיקה ההסכם בין האוצר, ההסתדרות ונשיאות המעסיקים והעסקים

עמרי מילמן 15:0301.10.20
ההתנגדות להסכם ימי הבידוד הגיעה לבג"ץ - שלוש מתוך ארבע העותרות מבקשות מבג"ץ לסרב לבקשת המדינה לדחות את ביטול המצב הקיים, בו ימי הבידוד נחשבים לימי מחלה, ב-28 יום עד שיוסדר בחקיקה ההסכם שנעשה בין האוצר, ההסתדרות ונשיאות המעסיקים והעסקים (אותה מובילה התאחדות התעשיינים).

 

 

התאחדות המלאכה והתעשייה וארגון חברות הנקיון וסל שירותי סיעוד, אלו הן שלוש מבין ארבעת העותרות לבג"ץ שהגישו התנגדות להחלטה שהתקבלה עם תחילת המשבר על ידי פרופ' סדצקי, לפיה ימי הבידוד יחשבו לימי מחלה (כך שהמעסיק יידרש להמשיך לשלם לעובדים בבידוד). כזכור בג"ץ ביטל ביולי את אותה החלטה בטענה כי היא אינה עומדת בלשון החוק ונתן למדינה עד ל-30 בספטמבר למצוא פתרון אחר.

 

ברגע האחרון המדינה הגישה בקשה לדחות את הדד ליין בחודש כדי להסדיר בחקיקה את הסיכום שהתקבל אתמול לפיו שלושת ימי הבידוד הראשונים יושתו (חלקית) על העובד, כפי שהחוק קובע היום בנוגע לימי מחלה, ויתר הימים יתחלקו בין המעסיק למדינה.

מימין: בנימין נתניהו וישראל כץ מימין: בנימין נתניהו וישראל כץ צילום: עמית שאבי

 

במסמך שהוגש בשם התאחדות המלאכה והתעשייה וארגון חברות הנקיון נכתב כי "העובדה, כי משרד האוצר הגיע לשיתוף פעולה עם ארגון אחד בלבד המייצג חלק קטן מהמעסיקים במשק, ועושה בו שימוש לצרכי דחיית יישום פסק הדין וקידום מתווה חקיקתי פסול, אינה יכולה להתקבל על הדעת. לכך מצטרף המהלך הפסול של לפנות לבית המשפט הנכבד בסופו של היום בו אמורות להיכנס לתוקף קביעות פסק הדין בהצגת מצג של בהילות, תוך שימוש ציני בבריאות הציבור בישראל ובמצבו הכלכלי, מבלי ליטול אחריות כלשהי למצב האבסורדי הקיים, אשר אין לו אח ורע בעולם, לפיו הנטל של תשלום ימי הבידוד נופל על המעסיקים והעובדים".

 

עוד הוסיפו בבקשה כי "לאור העובדה שמחד ובמשך שמונה חודשים רצופים נאלצו המעסיקים הפרטיים לממן מכיסם את מלוא ימי הבידוד בעקבות החלטה שגויה ובלתי חוקית של ממשלת ישראל ומאידך, לא נעשו כל ניסיונות ראויים להגיע להסדר ראוי ממועד פסק הדין ובשיתוף העותרים ונשיאות המגזר העסקי, ההסדר הראוי היחיד בשלב זה הוא – שמדינת ישראל תישא בעצמה ועל חשבונה בלבד, במלוא ימי הבידוד במשך תקופה זאת ואף תשפה את המעסיקים בגין תקופת העבר בה נשאו בעלות ימי הבידוד שלא כדין. בכל מקרה אין הצדקה לעיכוב בביצוע פסק הדין..."

 

לצד זאת נשיאות המגזר העסקי, בראשה עומד דובי אמיתי הגישה בקשה להצטרף כ"צד נדרש" להליך ולהתנגד לדחיית ביצוע פסק הדין, שם מציינים כי "בצירופה של נשיאות המגזר העסקי להליך הנוגע ישירות לזכויותיהם של המעסיקים חשיבות כבירה, שכן התאחדות התעשיינים אינה מייצגת את ארגוני המעסיקים במשק ואינה מוסמכת לקבל החלטות עבורם ובעניינם".

 

במקביל גם הסתדרות העובדים הלאומית ביקשה היום מבג"ץ להצטרף להליך כ"צד נדרש" ולהגיש התנגדותה לדחיית ביצוע פסק הדין. בבקשה ציינה כי היא מאגדת כ-100 אלף עובדים ולכן מתוקף תפקידה עליה להציג את עמדתה בהליך "שהוא בליבתם ובמרכזם של יחסי העבודה בישראל".

 

המדינה לוקחת אחריות

 

בבקשה ציינו כי "ניתן ואף ראוי להשוות את מצבם של עובדים שנשלחו על ידי המדינה לבידוד למצבם של עובדים שנשלחו לימי מילואים על ידי המדינה. במצב חירום מעין זה - לוקחת המדינה אחריות מלאה ומשלמת את מלוא שכרו של העובד הנקרא למילואים, אין סיבה שהמצב יהיה שונה במשלוח לבידוד".

 

לצד ההליך המשפטי הודיעו אתמול גופים נוספים כמו להב, התאגדות רשתות האופנה, המסחר וההסעדה ואיגוד שירותי הסיעוד כי הם מתנגדים גם כן להסכם.

x