מועצת רשות המים: בקעת הירדן תחובר למערכת הארצית של מקורות
המועצה מקדמת פתרון חדש לאספקת מים לאזור; במקביל לחיבור למערכת של החברה הממשלתית, יקודם פרויקט של הזרמת מים מהכנרת לטובת שימושי חקלאות, תיירות, טבע ונוף, באחריות האגודות החקלאיות הפועלות בבקעה. על פי ההערכות, עלות הפרויקטים היא כ-1.7 מיליארד שקל
מועצת רשות המים מקדמת פתרון חדש לאספקת מים לאזור בקעת הירדן. לפי משרד המים, אזור עמק בית שאן ובקעת הירדן יחוברו למערכת המים הארצית שמתוחזקת על ידי חברת מקורות. במקביל יקודם פתרון בו יוזרמו מים מהכנרת לטובת שימושי חקלאות, תיירות, טבע ונוף. מים אלו יוזרמו לכיוון בקעת הירדן, כאשר מי שיהיה אחראי על החלק הזה של האספקה הם האגודות החקלאיות הפועלות בבקעה.
על פי ההערכות, עלות הפרויקטים היא כ-1.7 מיליארד שקל, כאשר לפי לוח הזמנים השלמת הביצוע של רוב המערכות צפוי עד 2027.
- בגלל השהות הממושכת בבתים: רשות המים תבחן הוזלה בתעריפים, התעשייה תשלם יותר
- אספקת המים לשומרון: ביקוש גבוה לצד התרוקנות בארות, תשתיות מוזנחות ותעריף יקר
- משרדי הממשלה גיבשו רפורמה לרשות המים - תוכפף לשר אלקין
במשרד המים מזכירים שבשנת 2018, ולאחר חמש שנות בצורת, הממשלה החליטה לבחון חיבור של האזורים המנותקים מהמערכת הארצית בטענה שיש לעגן את אמינות אספקת מים לאזור הבקעה, לרבות שימושי חקלאות ותיירות. במקור עלו חלופות שונות, אולם היום (ד'), כאמור, הוחלט על פתרון משולב. משמעות המהלך היא שמקורות, חברה ממשלתית בפריסה ארצית, תכנס למהלך עבודות רחב יותר בבקעת הירדן, מקום בו נוכחותה הייתה דלילה יחסית לאזורים אחרים בארץ. יצוין שבשבועות האחרונים נרשמו חילופי האשמות בין רשות המים לבכירי השלטון המקומי באזור בשל בעיות באספקת המים, לרבות השבתת קידוחים דווקא באמצע הקיץ.
שר ההשכלה הגבוהה והמשלימה ושר משאבי המים זאב אלקין, מסכם ש"יישום החלטת הממשלה מהווה החלטה מאוזנת המקדמת את כלל הצרכים, הן של החקלאים והן של אזרחים, שסבלו לאורך שנים מאי אספקת מים סדירה. עד להשלמת הפתרון ארוך הטווח, שתארך מספר שנים, אנו מקדמים תגבור אספקת מים מכיוון דרום, אשר צפויה לתת מענה למחסור במים לחקלאות כבר בקיץ הבא".
מנהל רשות המים ויו"ר המועצה גיורא שחם הוסיף ש"שימור הכינרת לדורות הבאים צריך להיות השיקול המכריע כאשר באים להחליט על האופן בו נספק מים בחלקה המזרחי של ישראל. יש לנו חובה וגם זכות להשפיע על מהלך שייטיב עם הדור הבא. החלופה שנבחרה לחיבור האזורים המנותקים לקחה בחשבון את השיקולים הכלכליים כמו גם שיקולים רוחביים, המבטאים ראיה כוללת של קידום מטרות משק המים בישראל".