לא מעל החוק: משטרת ישראל תתקין מערכות שימנעו משוטרים לסמס בנהיגה
המשטרה תצא לפיילוט בשיתוף חברת סייברוואן הישראלית, בו תיבחן התנהגותם של שוטרים בזמן נהיגה. המערכות יותקנו ב-20 רכבים של המשטרה; סייברוואן תקבל בגין הפיילוט מענק מהרשות לחדשנות, בגובה 75% מהתקציב של כ-802 אלף שקלים
משטרת ישראל תצא לפיילוט שבמסגרתו תיבחן התנהגותם של שוטרי בזמן נהיגה, ליתר דיוק: "היסח דעת בנהיגה כתוצאה משימוש בטלפון סלולארי". הפיילוט של משטרת ישראל יצא לדרך בשיתוף סייברוואן הישראלית - ובמסגרתו יבחרו 40 רכבים של משטרת ישראל שב-20 מהם יותקנו המערכות.
- משטרת ישראל בשירות הנאשם בנימין נתניהו
- המשטרה ומשרד החינוך: אלה הגופים שדחו ב-2019 את מרבית בקשות חופש המידע
- המשטרה ביצעה למעלה מ-320 אלף בדיקות של שוהים בבידוד עד כה
בגין הפיילוט אושר לסייברוואן מענק מהרשות לחדשנות בשיעור של 75% מתקציב של כ-802 אלף שקלים. צי הרכב של משטרת ישראל מונה כ-5,000 רכבים. מטבע הדברים, התקנה של מערכת כזו במסגרת פיילוט אשר מבוצע על ידי משטרת ישראל מעידה כי במשטרת ישראל קיימת מודעות לבעיה: בדיוק כפי שנהגי ישראל עוברים על החוק ומשתמשים בטלפון הסלולארי בנהיגה שלא כחוק, כך גם השוטרים עשויים לעבור על החוק.
משטרת ישראל עצמה אוכפת את נושא השימוש בטלפון הסלולארי שלא כחוק ביתר שאת: החל במצלמות נסתרות על גשרים וכלה בשוטרים סמויים אשר "מפטרלים" בפקקי תנועה על אופנועים ומחפשים נהגים עבריינים. כפי שפורסם ב"כלכליסט", בחמשת השנים האחרונות שילמו נהגי ישראל כחצי מיליארד שקל קנסות בגין שימוש בטלפון סלולארי.