האוצר רוצה להגדיל את קרן ההלוואות לעסקים קטנים ובינוניים ב-18 מיליארד שקלים נוספים
הקרן תעמוד בסך הכל על 40 מיליארד שקל. לפי נתוני האוצר מתחילת פעילותה של הקרן אושרו כ-50 אלף בקשות להלוואות במסלול הכללי, בסכום ממוצע של 350 אלף שקל להלוואה, בהיקף כולל של כ-18 מיליארד שקל
משרד האוצר פנה לקבלת אישור של ועדת הכספים לטובת הגדלת הקרן להלוואות בערבות המדינה לעסקים קטנים ובינוניים ב-18 מיליארד שקל נוספים, כך שזו תעמוד סך הכל על 40 מיליארד שקל. לפי נתוני האוצר מתחילת פעילותה של הקרן אושרו כ-50 אלף בקשות להלוואות במסלול הכללי, בסכום ממוצע של 350 אלף שקל להלוואה, בהיקף כולל של כ-18 מיליארד שקל.
- מחצית מההלוואות בערבות מדינה ניתנו על ידי לאומי והפועלים
- מתמקדים בלקוחות החזקים: הריבית בהלוואות למשקי בית ירדה מתחילת המשבר
- האוצר: קבוצת עוגן - המלכ"ר הראשון שייחלק הלוואות בערבות מדינה
במסלול המוגבר אושרו כ-1,600 בקשות להלוואה בסכום ממוצע של 580 אלף שקל להלוואה ובסכום כולל של כמיליארד שקל. כזכור בסוף חודש יוני נפתח מסלול ייעודי לעסקים בסיכון מוגבר בהיקף של 4 מיליארד שקל, במסגרתו מעמידים הבנקים הלוואות בערבות מדינה בגובה של עד 60% מסך הקרן (ולא 15% מסך הקרן הרגילה), במטרה לסייע לעסקים שנפגעו באופן חמור מהתפשטות נגיף הקורונה וההגבלות על המשק או משתייכים לענפים בסיכון מוגבר, כמו למשל ענף המסעדות.
לפי דו"ח ביצוע התקציב של החשב הכללי המפרט גם את התקדמות הביצוע של תוכניות הסיוע עולה כי בעוד שבקרן להלוואות המקורית היקף הביצוע מסך מסגרת הקרן עומד על 94%, הביצוע בקרן לעסקים בסיכון עומד על 20% זאת למרות הדיווחים הרבים מצד עסקים על כך שלא קיבלו מענה מהבנקים למרות הערבות. הקרן לעסקים גדולים, שעומדת על 6 מיליארד שקל הלוותה עד כה 1.3 מיליארד שקל בלבד.
ההלוואות הניתנות על ידי קרן הערבות שתגדל כעת, ניתנות בריבית של פריים+1.5% לכלל העסקים, כאשר הגדלתה מותנית באישור של ועדת הכספים.