ההסתדרות: התפוצצו השיחות עם האוצר על קיצוצי שכר במגזר הציבורי
שר האוצר הודיע באופן חד-צדדי בשבוע שעבר כי אם לא יהיו הסכמות עד אמצע ספטמבר הוא ייצא במאבק נגד ההסתדרות. יו"ר ההסתדרות: "דרישות כץ - נטולות כל היגיון כלכלי"; שר האוצר: "בר-דוד נכנע ללחץ של מקבלי השכר הגבוה והפנסיות הגבוהות במגזר הציבורי"
- באין תקציב - כץ מפזר איומי סרק למגזר הציבורי
- יו"ר ההסתדרות לכלכליסט: "העצמאים צריכים להיכנס תחת רשת הביטחון של הביטוח הלאומי"
- הזדמנות לסדר בשכר הנבחרים
למרות שבחודשים האחרונים התקיימו מספר דיונים בין הצדדים, שר האוצר ישראל כץ הודיע באופן חד-צדדי בשבוע שעבר כי אם לא יהיו הסכמות עד אמצע ספטמבר הוא ייצא במאבק נגד ההסתדרות.
ההצעה שמקדם כעת האוצר היא כי עד לשכר של 7,000 שקל לא יהיה כל קיצוץ, בטווח של 15,000-7,000 יחול קיצוץ של 3%, בין 15 ל-20 אלף קיצוץ של 7% ומעל 20 אלף קיצוץ של 10%. גם מקבלי הפנסיות התקציביות יידרשו לקיצוץ של בין 7% ל-10% מעל קצבאות של 15 אלף שקל. כמו כן תגדל ההפרשה לפנסיה של העובדים הזכאים לפנסיה תקציבית.
בהסתדרות ציינו כי "כי לכל אורך השנים ובמהלך המשברים ההיסטוריים שפקדו את המשק, ההסתדרות והמגזר הציבורי נתנו כתף על מנת לייצב את הכלכלה. כך הם פעלו עד כה במשבר הנוכחי וכך הם מתחייבים לפעול גם בהמשך. יחד עם זאת, הדרישות שהעלה שר האוצר ישראל כץ בתקופה האחרונה וכוונותיו לפגוע בעובדי המגזר הציבורי, הן דרישות נטולות כל היגיון כלכלי והן לא יותר מפופוליזם לשמו. להתבטאויות שר האוצר כנגד המגזר הציבורי אין אח ורע בעולם המערבי ומדובר בניסיון של השר להסית את הביקורת הציבורית על דרכו, תוך בחירה לתקוף את עובדי המגזר הציבורי".
עוד ציינו כי "בכל מדינות ה-OECD (למעט פולין) לא פגעו במגזר הציבורי ולא בוצעו קיצוצים רוחביים שיפגעו הן בעובדים והן בשירות הניתן לאזרחים. יתרה מכך, במדינות מסוימות דוגמת בריטניה אף הוחלט להעלות את שכר עובדי המגזר הציבורי מתוך הבנת חשיבותו ותרומתו הרבה בתקופה זו בפרט".
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: "אי אפשר לפגוע באופן גורף ב-700 אלף עובדים שמניעים את המשק. לא ייתכן שבחסות הקורונה ייעשה ניסיון לפגוע בשכרם של עובדי המגזר הציבורי במקביל לכך שמתבצעת חלוקת כספים למגזרים שונים, לאלה שצריכים לקבל סיוע ולאלה שלא. איני חושש ממאבק".
כץ מסר בתגובה כי "ברגע האמת מסתבר שיו"ר ההסתדרות נכנע ללחץ של מקבלי השכר הגבוה והפנסיות הגבוהות במגזר הציבורי, שנדרשים לתרום את חלקם במאבק בקורונה לטובת המובטלים, העצמאים ובעלי העסקים, ונמנע מלהגיע להסכמות. יו״ר ההסתדרות הסכים לפגיעה בעיקר במקבלי השכר הנמוך דבר המנוגד לעמדתי. בכוונתי להמשיך ולפעול להשגת הסכמות עם יו״ר ההסתדרות שיאפשרו לוודא את תרומת המגזר הציבורי למאבק בקורונה. במידה ולא יושגו ההסכמות אביא את הצעת המחליטים בנושא לאישור הממשלה ולחקיקה בכנסת."