העליון דחה את ערעור אמיר ברמלי: "יישאר במעצר עד תום ההליכים, חשש שיימלט מהארץ"
שופט העליון ניל הנדל דחה את ערעורו של אמיר ברמלי, המואשם בהונאת משקיעים, על מעצרו עד תום ההליכים. זאת לאחר שהפרקליטות הציגה חומרים לפיהם ברמלי תכנן לברוח מהארץ ביאכטה ותפסה אצלו חומרי מחשב הכוללים תבניות לזיוף דרכונים ומסמכים. השופט: "החומר מבסס תשתית לחשש שהעורר ימלט מאימת הדין"
בית המשפט העליון דחה את ערעורו של אמיר ברמלי, בעל השליטה לשעבר בחברת רוביקון שקרסה, המואשם בהונאת משקיעים בהיקף של מאות מיליוני שקלים ואשר נעצר בתחילת החודש בחשד למעורבות בפרשת הונאה נוספת - וקבע כי הוא יישאר במעצר עד תום ההליכים.
- אמיר ברמלי נעצר עד תום ההליכים נגדו: "חשד כי תיכנן להימלט מישראל ביאכטה"
- הפרקליטות: "חשד שאמיר ברמלי תכנן להימלט מישראל ביאכטה"
- מסתבך והולך: אמיר ברמלי נעצר בחשד לפרשת הונאה ומרמה חדשה
בכך קיבל השופט ניל הנדל את עמדת הפרקליטות לפיה קיים חשש שברמלי יימלט מהארץ, וחזר על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב מלפני שבועיים, שהחליט על המעצר עד תום ההליכים.
המדינה, שיוצגה בידי עורכי הדין יוני לבני וחנה קורין ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, בראשות עו"ד יהודית תירוש-גרוס, הציגה בפני בית המשפט את החומר שנאסף – חלקו גלוי וחלקו מודיעיני – המצביע לשיטתה, על חשש ההימלטות של ברמלי ושיבוש מהלכי משפט. בלב בקשת הפרקליטות, נטען בין היתר כי התעורר חשד מהחיפוש שערכו במחשביו חוקרי רשות ני"ע כי ברמלי, שתלוי נגדו צו איסור יציאה מהארץ, תכנן להימלט מישראל ביאכטה.
בהחלטתו כתב הנדל כי החומר שבו עיין, "אכן מבסס תשתית לחשש שהעורר ימלט מאימת הדין. חשש זה אינו בעלמא, וניזון ממקורות שונים". הנדל גם דחה את בקשת סנגוריו של ברמלי, עורכי הדין עמית זיו ומיכל עורקבי דנציגר, לשקול חלופת מעצר וכתב החלטתו כי "נוכח טיב החשש ועוצמתו, לא נראה כי חלופה אחרת – לרבות מעצר על דרך איזוק אלקטרוני – תשיג את מטרת המעצר ותתמודד כראוי עם עילת המעצר".
פרשת מרמה חדשה
נגד ברמלי הוגש בשנת 2016 כתב אישום עב כרס המייחס לו הונאת משקיעים במאות מיליוני שקלים ושורת עבירות כלכליות בהיקפים גדולים, וביניהן קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון והצעת ניירות ערך ללא תשקיף. בעת שברמלי ממתין להכרעת דין בפרשה, הוא נעצר בתחילת החודש בפרשת הונאה ומרמה חדשה.
על פי החשדות של רשות ני"ע בתיק החדש, ברמלי ביחד עם גיסו, הציעו במשותף לציבור המשקיעים ניירות ערך וגייסו מהם מיליוני שקלים, כל זאת שלא על פי תשקיף כמתחייב מהוראות חוק ניירות ערך. גיוס הכספים, על פי החשד נעשה תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא לרבות גיוס כספים עבור אפיקי השקעה הנחזים להיות שקריים, הצגת ביטחונות מזוייפים למשקיעים ותוך גניבת הכספים אשר בפועל אינם מועברים לטובת ההשקעה המובטחת, אלא לחשבונות קש שאינם רשומים על שם ברמלי. בנוסף ברמלי נחשד גם בעבירות של שיבוש מהלכי משפט.
בבקשת המעצר נגד ברמלי שהגישה בתחילת חודש אוגוסט רשות נ"יע לבית המשפט, היא ציינה כי במהלך החקירה שנערכה על ידי מחלקת חקירות-מודיעין-בקרת מסחר ברשות, התגלו ממצאים רבים המחזקים את החשדות נגד ברמלי וגיסו.
תחילה החליט בית משפט השלום בראשון לציון לשחרר את ברמלי למעצר בית, אולם בית המשפט המחוזי בתל אביב הפך את ההחלטה והחליט לעוצרו למשך שלושה ימים. במקביל הגישה הפרקליטות בקשה למחוזי לעצור את ברמלי עד תום ההליכים נגדו.
"ראיות ישירות"
בבקשה נטען כי "ישנן ראיות ישירות וקונקרטיות בעוצמה גבוהה במיוחד המלמדות על כוונתו של ברמלי להימלט מן הארץ באופן מיידי, חרף צו איסור היציאה מן הארץ נגדו. ראיות אלה כוללות חומרים שנמצאו במחשבו, המצביעים על כוונה ישירה, קונקרטית ונקודתית לצאת מן הארץ. כמו כן ידיעות מודיעיניות ממספר מקורות שיוצגו לביהמ"ש במעמד צד אחד, המצביעות על כוונתו של המשיב לצאת מישראל בתוך זמן קצר ביותר".
"בתוך כך", נטען בבקשה, "כוללים חומרי המחשב שנמצאו בחקירה, חיפוש בגוגל של דרכי יציאה מן הארץ באמצעות יאכטה בימי הקורונה (וכאמור למשיב צו עיכוב יציאה מן הארץ); מדריכים כיצד 'להיעלם' מן הרשויות ברשת 'דארקנט'; תבניות לזיוף מסמכים, לרבות דרכונים בחלוקה לפי מדינות ועוד. יצוין כי חומרים אלה הוצגו למשיב בחקירתו, והתבקשה התייחסותו להם, אך הוא בחר לשמור לגביהם על זכות השתיקה".
הפרקליטות טענה עוד כי גם העובדה שנפתחה חקירה חדשה נגד ברמלי, מחזקת את הצורך שיישב במעצר עד תום ההליכים, היות ולטענתה הוא "מנצל, לאורך פרק זמן של לפחות שנתיים, את תנאי השחרור נגדו כדי לבצע, לכאורה, עבירות גניבה, הונאה, מרמה, זיוף והלבנת הון כלפי עשרות משקיעים במתווה דומה לזה שבו בוצעו העבירות שבגינן הוגש נגדו כתב האישום".
סנגוריו של ברמלי טענו מנגד בדיון שנערך בבית המשפט כי אין ממש במידע המודיעיני. כך למשל טענו כי הוא נעצר בביתו ולא במרינה או על יאכטה. עוד הם טענו שברמלי שתק בחקירתו משום שהרשויות, לדבריו, "מחפשות אותו".
לפני שבועיים קבע שופט המחוזי בתל אביב, רענן בר יוסף, כי "לאחר עיון בחומר שהוצג בפני בית המשפט, שוכנעתי כי בידי המדינה בסיס איתן לחשש שאי מעצרו של ברמלי בשלב זה עלול להביא להתחמקותו מהליכי שפיטה ומריצוי העונש. החומר המודיעיני הוא רב פנים. אין בו ידיעה בודדת, אלא ידיעות שונות במספר נושאים המשכנעות בהשתלבותן כי בליבו של ברמלי ובמעשיו היו הכנה, כוונה, וראשית מעשה לקראת בריחה מן הדין".
כאמור, גם בית המשפט העליון, החליט אתמול לדחות את ערעורו של ברמלי על החלטה זו של בית המשפט המחוזי, ופסק שהוא יוותר במעצר עד תום ההליכים נגדו.