אוריאל לין לניסנקורן: "יש לחוקק את הקורונה כאירוע של כוח עליון"
נשיא איגוד לשכות המסחר סבור כי יש מקום לתיקון חקיקתי, שכן אי אפשר היה לצפות את המגפה - על התקנות והאיסורים שהוטלו - במעמד חתימה על הסכם לפני שהיא התפרצה
נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין פנה לשר המשפטים ח"כ אבי ניסנקורן בבקשה להגדרת מגפת הקורונה כאירוע של כוח עליון. "יש מקום לתיקון חקיקתי, במסגרת תקנות שעת חירום או בדרך אחרת, המגדיר את מגפת הקורונה כשלעצמה כאירוע של כוח עליון, כמובן תוך בחינת כל מקרה לגופו".
- השופט בדימוס יגאל פליטמן: "קורונה? לא מדובר בכוח עליון"
- הקורונה ככוח עליון ממתינה לפסיקת העליון
- האם הקורונה היא כוח עליון?
לין מתייחס לשתי קביעות משפטיות שניתנו באחרונה, ה"מכחישות" את הקורונה ככוח עליון. האחת, החלטה של השופט חגי ברנר בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ולפיה מגפת הקורונה, בכל הקשור ליחסים שבין משכיר לשוכר ,אינה מהווה כוח עליון. "ההחלטה", כותב לין, "יוצרת מבוכה מיותרת".
הקביעה השנייה היא דו"ח קמיניץ שגיבש את עמדת משרד המשפטים. "ההמלצה שיצאה ממשרד המשפטים", כותב לין, "כי צדדים לסכסוך ידונו ביניהם ברוח טובה, תורמת מעט מאוד. זה לא פתרון של בעיית אמת". ניתן להוסיף לאלה את דבריו של הנשיא בדימוס של בית הדין הארצי לעבודה יגאל פליטמן, בראיון ל'כלכליסט', על כך שהקורונה אינה כוח עליון, ואין בה כדי לשנות זכויות וחובות בדיני ויחסי העבודה.
לין, לעומת כל אלה, סבור שיש להגדיר בחוק את הקורונה ככוח עליון: "כל האלמנטים הקשורים בשימוש בטענת כוח עליון מתקיימים במקרה של המגבלות והאיסורים שהוטלו עקב מגפת הקורונה, שאותם לא ניתן היה לצפות בשעת עריכת הסכם. איש לא צפה את מגפת הקורונה. מדובר במגפה חמורה, שלדעת רבים לא היתה כחומרתה זה 100 שנה".