$
בארץ

בגלל המתיחות עם סין: הודו תזמין מישראל מל"טים ופצצות חכמות ביותר מ-100 מיליון דולר

חוץ מרכש בהול של טילי ספייק מרפאל, צבא הודו ירכוש מהחברה גם פצצות חכמות ספייס-2000. נערך לרכישת מל"טי הרון מהתעשייה האווירית ולחימושם

אודי עציון 12:2315.07.20
המתיחות בין הודו לסין מביאה עסקאות חדשות לתעשיות הביטחוניות בישראל, לאחר שצבא הודו מבקש לסגור במהירות פערים במלאי התחמושת המדויקת שלו וביכולות המודיעין.

 

לפי פרסומים בהודו, החליט הצבא על הצטיידות חירום בפצצות מונחות מסוג ספייס 2000 מתוצרת רפאל, עסקה שצפויה לכלול מאות פצצות בשווי עשרות מיליוני דולרים. לפני שנה, בעקבות מתיחות עם פקיסטן, רכשו ההודים כ-100 פצצות ספייס בשווי 30 מיליון דולר.

הפרסומים חושפים כי ההודים מבקשים להרחיב את צי מל"טי ההרון שלהם, שכבר משרת בחיל האוויר, בצבא היבשה ובצי ההודי, כדי לשפר את זמינות הכלים ואת יכולתם לקיים מעקב רצוף אחרי הנעשה באזור המחלוקת בהרי ההימלאיה.

 

 

התקשורת ההודית אף מפרטת כי ההודים מנהלים פרויקט לחימוש המל"טים בטילים, במסגרת מה שמכונה שם "פרויקט צ'יטה", עבור הכלים הבלתי מאוישים שמפעיל חיל האוויר המקומי.

 

שתי העסקאות, יחד עם הזמנה לטילי ספייק מרפאל, צפויות להביא את רכש החירום ההודי מהתעשיות הביטחוניות בישראל להיקף של יותר מ-100 מיליון דולר. למרות הבהילות, צפויות לפחות חלק ממערכות הנשק להיות מורכבות בהודו, וזאת בהתאם למדיניות ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי לקדם ייצור מקומי כתנאי לרכש מערכות נשק זרות.

 

 

מל"ט הרון מתוצרת התעשייה האווירית מל"ט הרון מתוצרת התעשייה האווירית צילום: התעשייה האווירית.

הודו היא כיום הלקוח העיקרי של התעשייה הביטחונית הישראלית. לפי נתוני משרד הביטחון, ב-2019 הגיע היצוא הביטחוני מישראל ל-7.2 מיליארד דולר. המשרד אינו מפרסם את היקף היצוא לפי מדינה, אך היצוא למדינות אסיה פאסיפיק תפס 41% מהסכום.

 

על השולחן נמצאות כמה עסקאות ענק, כמו הזמנה הודית למל"טי הרון-TP (איתן), ועניין הודי במל"טי ההרמס של אלביט, אבל אלה טרם מומשו.

 

x