"בגל השני היחס של החברות למועמדים לעבודה הורע, חלקן לא עונות למועמדים בכלל"
הדרך היעילה ביותר למעסיקים לפנות למועמדים היא בווטסאפ שכן 85% מהם משיבים להודעות והסינון הממוצע לוקח 12 דקות. במייל רק שליש מהמועמדים ישיבו וזה ייקח שלושה ימים, כך לפי נתונים של חברת Spetz ; לדברי ים דביר, מנכ"ל מייסד של החברה כל מועמד ששוקל להגיש מועמדות למשרה צריך דבר ראשון לבדוק אם הוא מכיר מישהו בארגון
- סודהסטרים, רפאל ו-MyHeritage - חברות שמגייסות עובדים עכשיו
- השנה היא 2020, האם עדיין צריך קורות חיים כדי להתקבל לעבודה?
- "ראיונות עבודה מרחוק קיצרו את זמן הגיוס בלמעלה מ-50%. נמשיך בכך גם בשיגרה"
הזמן הטוב ביותר מבחינת מעסיקים לפנות למועמדים הוא בשעה 20:00 בערב, בשעה זו 85% מהמועמדים שאינם עובדים ו-95% מאלה שמועסקים ישיבו לפניית החברה המגייסת. שעות טובות נוספות לפנייה לאנשים שמועסקים הן 14:00 וכן 8 בבוקר. למועמדים שאינם מועסקים בעת הליך הגיוס עדיף לפנות ב-14:00 בצהריים או ב-20:00 כאמור, אבל גם בשעות 10:00, 12:00 או 16:00 כ-45% מהמועמדים ישיבו לפנייה מהמעסיק, כך לפי נתונים של החברה, שפיתחה אלגוריתם הפועל כצ'טבוט ומדבר עם המועמד כדי לסנן מועמדים וכן לתזכר על ראיונות ולשמור על קשר עם המועמדים.
בעוד שדרך הפנייה של המועמד לחברה, בין אם במייל, באמצעות חברת השמה או הגשה ישירה של קורות חיים באתר החברה לא משנה באופן מובהק את סיכויי הקבלה, הרי שהסיכויים לעבודה גבוהים פי כמה כשמדובר ב'חבר מביא חבר'. "כל מועמד ששוקל אם להגיש מועמדות למשרה מסויימת צריך דבר ראשון לבדוק אם הוא מכיר מישהו בארגון", אומר דביר.