$
מחפשי עבודה

"בגל השני היחס של החברות למועמדים לעבודה הורע, חלקן לא עונות למועמדים בכלל"

הדרך היעילה ביותר למעסיקים לפנות למועמדים היא בווטסאפ שכן 85% מהם משיבים להודעות והסינון הממוצע לוקח 12 דקות. במייל רק שליש מהמועמדים ישיבו וזה ייקח שלושה ימים, כך לפי נתונים של חברת Spetz ; לדברי ים דביר, מנכ"ל מייסד של החברה כל מועמד ששוקל להגיש מועמדות למשרה צריך דבר ראשון לבדוק אם הוא מכיר מישהו בארגון

מעין מנלה 12:2114.07.20
כשחברה שמגייסת עובדים פונה אליהם בווטסאפ 85% מהמועמדים ישיבו לעומת 33% שישיבו למייל מהמעסיק הפוטנציאלי ו-35% שיענו לטלפון, כך עולה מנתונים שאספה חברת Spetz מתהליכי גיוס שנעשו בחודשים מרץ עד אפריל השנה. בעוד שבווטסאפ הסינון המקדים של מועמדים לוקח 12 דקות, בטלפון מדובר ב-26 שעות ובמייל שלושה ימים שלמים.

 

בתקופה האחרונה, כאשר יש כמיליון דורשי עבודה וכאשר על כל משרה מתמודדים הרבה יותר מועמדים מבעבר, הסינון הראשוני הופך לקריטי עבור החברות המעטות שעדיין מגייסות עובדים. זמן סביר לגיוס לפי הנתונים של החברה נע בין שלושה שבועות לחודש וחצי כאשר שיעור הנטישה של מועמדים (כאלה שמוצאים אלטרנטיבות אחרות ונעלמים לחברה באמצע התהליך) עמד לפני הגל השני על 20% - כלומר אחד מכל חמישה מועמדים לא היה מגיע לראיון. היום המצב שונה – יש הרבה פחות משרות והרבה יותר מועמדים. "שיעור התגובה של ומהירות התגובה של מועמדים עלתה בגל השני ולעומת זאת היחס של חברות למועמדים ירד – ככל שיש יותר מועמדים החברות, גם אם לא באשמתן, מתייחסות פחות טוב למועמדים ויש יותר חברות שלא עונות למועמדים בכלל", אומר ים דביר, מנכ"ל מייסד של ספץ (Spetz).

 

ים דביר, מנכ"ל Spetz ים דביר, מנכ"ל Spetz צילום: SPETZ
הנתונים מראים עדיפות מובהקת לתקשורת בווטסאפ עם המועמדים גם במחינת מהירות וגם שיעור מענה, אבל עדיין בחברות רבות לא מנהלים את תהליכי הגיוס במסרונים מיידיים. "העולם הולך לכיוון של תקשורת מיידית והקורונה מאוד דוחפת את זה אבל יש חסמים אחרים כמו סינכרון מערכות או הכשרת כוח אדם. אנשים במחלקות גיוס רגילים היום לעבוד בצורה מסויימת ומאוד קשה להכניס תוכנות חדשות".  
הסינון הראשוני של מועמדים בוואטסאפ הוא המהיר והיעיל ביותר הסינון הראשוני של מועמדים בוואטסאפ הוא המהיר והיעיל ביותר צילום: שאטרסטוק

 

 

הזמן הטוב ביותר מבחינת מעסיקים לפנות למועמדים הוא בשעה 20:00 בערב, בשעה זו 85% מהמועמדים שאינם עובדים ו-95% מאלה שמועסקים ישיבו לפניית החברה המגייסת. שעות טובות נוספות לפנייה לאנשים שמועסקים הן 14:00 וכן 8 בבוקר. למועמדים שאינם מועסקים בעת הליך הגיוס עדיף לפנות ב-14:00 בצהריים או ב-20:00 כאמור, אבל גם בשעות 10:00, 12:00 או 16:00 כ-45% מהמועמדים ישיבו לפנייה מהמעסיק, כך לפי נתונים של החברה, שפיתחה אלגוריתם הפועל כצ'טבוט ומדבר עם המועמד כדי לסנן מועמדים וכן לתזכר על ראיונות ולשמור על קשר עם המועמדים.

 

בעוד שדרך הפנייה של המועמד לחברה, בין אם במייל, באמצעות חברת השמה או הגשה ישירה של קורות חיים באתר החברה לא משנה באופן מובהק את סיכויי הקבלה, הרי שהסיכויים לעבודה גבוהים פי כמה כשמדובר ב'חבר מביא חבר'. "כל מועמד ששוקל אם להגיש מועמדות למשרה מסויימת צריך דבר ראשון לבדוק אם הוא מכיר מישהו בארגון", אומר דביר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x