בלעדי לכלכליסט
ישראל מובילה בעולם בשיעור החזרה לתחבורה ציבורית אחרי הסרת הסגר
נתוני אפליקציית Moovit מראים חזרה המונית של ישראלים לתחבורה ציבורית, לעומת ערים בעולם כמו מדריד, ניו יורק סאן פאולו. בארץ כבר עומד היקף השימוש על 79%, כפול מבאירופה, וגבוה במחצית מאשר בארה"ב ובברזיל
על רקע הזינוק במספר חולי הקורונה החדשים בישראל לעומת שאר העולם, בולטת החזרה המהירה של הישראלים לתחבורה הציבורית מיד עם הסרת הסגר הכולל בחודש מאי, וגם במהלך יוני ויולי עם תחילת "הגל השני" של ההדבקה במגיפה.
- נהגי האוטובוסים דורשים מביה"ד לעבודה: ביטול השימוש במזומן ואכיפת עטיית מסכות
- משרד התחבורה דורש 1.5 מיליון שקל ליום עבור גיוס חברות ההיסעים הפרטיות
- האוטובוסים יפעלו ב-50% תפוסה, עד 22:00
כך עולה מנתונים שאספה מוביט, האפליקציה למידע ניווט בתחבורה ציבורית הפופולרית בעולם שלה כיום למעלה מ-800 מיליון משתמשים, ביותר מ-3,200 ערים ב-104 מדינות.
בשיא ההגבלות על היציאה מהבית והשימוש בתחבורה ציבורית באמצע אפריל, ירד השימוש באפליקציה, המשקף שימוש בתחבורה ציבורית, בכ-92% בישראל. שיעור כזה של ירידה נמדד אז בערים גדולות רבות בעולם, אולם כעת עומדת הירידה בישראל בשימוש בתחבורה ציבורית על 21% בלבד, בזמן שבשאר העולם החזרה לתחבורה הציבורית מתבצעת בקצב הרבה יותר איטי.
כך למשל ברומא ובמדריד שהוכו קשות במגיפה הגיעה הירידה בשימוש בתחבורה ציבורית באפריל ל -88% ו-89% בהתאמה, לעומת שבוע רגיל בינואר, אולם כעת עומד שיעור הירידה על 41% ו-36% בהתאמה.
שיעור הירידה בניו יורק עמד באמצע אפריל על 75%, וכיום – על 51%. בסן פאולו שבברזיל התמתנה הירידה מ-65% לפני שלושה חודשים ל-50% כעת. בטוקיו שיעור הירידה הרבה יותר גדול ויציב: 88.5% באמצע אפריל ו-87.5% בתחילת השבוע.
"הנתונים שלנו מראים את הצורך העמוק והתלות של הישראלים בתחבורה ציבורית, שכמעט ולא נפגע, גם בתקופה הזאת שבה מוטלות עליו מגבלות בעת השימוש בה", מסביר יובב מידד סמנכ"ל שיווק וצמיחה במוביט.