$
בארץ

חברות להמרת מט”ח ולניכיון צ’קים: ״אל תחריגו אותנו מקבלת מענקים בתוכנית הסיוע״

בענף מספרים כי חברות אלו נפגעו משמעותית במהלך המשבר, ורבות מהן זכאיות לקבל פיצוי - אחרי שעמדו בפרמטרים של ירידת 40% בהכנסות

עירית אבישר 08:0113.07.20
עסקים רבים יזכו למענקים שעליהם הכריזה הממשלה בתוכנית הסיוע החדשה בסוף השבוע האחרון. אולם מי שנפלו בין הכיסאות הן חברות פיננסיות העוסקות בהמרת מט"ח, בניכיון צ'קים ובהלוואות. הסיבה לכך היא ההגדרה שלפיה גוף שהוא מוסד פיננסי, לא יהיה זכאי לקבל מענקים מהמדינה בתוכנית שנקבעה.

 

 

 

בענף מספרים כי חברות אלו נפגעו משמעותית במהלך המשבר, ורבות מהן זכאיות לקבל פיצוי - אחרי שעמדו בפרמטרים של ירידת 40% בהכנסות וכדומה. כך, למשל, הפעילות בקרב חברות להמרת מט"ח ירדה דרמטית היות שענף התיירות מושבת. אין תיירים זרים בישראל, ויש ירידה דרמטית במספר הישראלים הנוסעים לחו"ל. גם חברות בתחום ניכיון הצ'קים נפגעו וספגו הפסדים בשל העלייה במספר הצ'קים החוזרים, וחברות נוספות הקשורות לעולם התשלומים נפגעו גם כן בשל הירידה בהיקף הפעילות במשק.

 

 

 צילום: עמית מגל

 

פורום היועצים לנותני שירותים פיננסיים שלח בעקבות זאת מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר ישראל כץ הקורא להם לבטל את ההחרגה הזו, שבמקור מיועדת לבנקים, אך חלה גם על אותן חברות בתחום הפיננסי. אם פנייתם לא תיענה, הם עשויים לעתור לבג"ץ, אלא שעד שיוכרע בעתירה בבג"ץ עלול לחלוף זמן, שהוא קריטי בסיוע לעסקים במשבר.

 

"הממשלה רצתה שלא להחיל את ההטבות ואת המענקים על בנקים. אלא שבהגדרה שנקבעה, נפגעו ונפגעים גם נותני השירותים הפיננסיים המוגדרים כ'מוסד כספי'", כותב עו”ד אורי גולדמן, חבר הנהלת פורום יועצים לנותני שירותים פיננסיים מוסדרים, במכתב שהגיע לידי "כלכליסט". לדבריו, “כאשר אותן חברות פונות לרשות המסים על מנת לבקש מענקים, הן נתקלות בסירוב ובהודעה כי על פי החלטת הממשלה, מוסד פיננסי מוחרג ממענק זה". במכתב הפורום דורש לפתור את הבעיה על מנת שמאות נותני שירותים פיננסיים, עובדיהם ומשפחותיהם לא יינזקו מאי־הכללתם במסגרת המענקים".

 

ממשרד האוצר נמסר כי הנושא נמצא בבחינה.

 

x