$
בארץ

אחד מכל חמישה סטודנטים הפסיק או שוקל להפסיק הלימודים בעקבות משבר הקורונה

הסקר של גיאוקרטוגרפיה עבור קרן רוטשילד מגלה ש-20% מהסטודנטים הפסיקו את הלימודים או שוקלים לעשות זאת. מתוכם 8% כבר הפסיקו או הקפיאו את הלימודים. הבעיה חמורה במיוחד במגזר הערבי. 20% אמרו שהפסיקו או הקפיאו הלימודים

שחר אילן 18:2430.06.20

סקר שערך מכון גיאוקרטוגרפיה מגלה ש-20% מהסטודנטים בישראל הפסיקו את הלימודים (8%) או שוקלים לעשות זאת (12%) בעקבות משבר הקורונה. בקרב הסטודנטים הנשואים מדובר ב-26%, בקרב החרדים ב-27%, מתוכם 10% הפסיקו בפועל, ובקרב הערבים ב-28%, שמהם 20% הפסיקו בפועל.

 

 

הסקר נערך השבוע בקרב מדגם מייצג של 525 סטודנטים ע"י מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה עבור קרן אדמונד דה רוטשילד. רמת מובהקות סטטיסטית שלו עומדת על 95%. הסקר הוצג בכנס זום שערכה קרן רוטשילד ועסק בהשפעות משבר הקורונה על עתיד ההשכלה הגבוהה.

סטודנטים סטודנטים צילום: שאטרסטוק

 

35% מהסטודנטים ציינו שמשבר הקורונה יצר עבורם קשיים כלכליים. דווקא תופעה זו חזקה יותר בקרב היהודים הלא חרדים כלומר האוכלוסייה החזקה יותר. 38% מהסטודנטים היהודים הלא חרדים ציינו שמשבר הקורונה יצר להם בעיה כלכלית לעומת 28% מהחרדים ו-24% מהערבים. 41% מהסטודנטים ציינו שהמשבר יצר להם קושי ביכולת ללמוד עקב חוסר מקום או ריבוי אנשים בבית. ל-28% יש קשיים בלימודים בשל בעיית נגישות למחשב או לאינטרנט.

 

55% מהסטודנטים התלוננו שמוסד הלימודים לא בא לקראתם בקשיי משבר הקורונה. מדובר ב-59% מהיהודים הלא חרדים אבל רק ב-46% מהחרדים ו-45% מהערבים. כלומר נראה שהמוסדות האקדמיים עשו מאמצים מיוחדים לבוא לקראת סטודנטים מאוכלוסיות חלשות. 58% מהסטודנטים סבורים שהמציאות החדשה מחייבת לצמצם את שעות הלימודים פנים אל פנים ולהעביר יותר קורסים בלמידה מרחוק.

 

סגן יו"ר מועצת הנגידים של קרן אדמונד דה רוטשילד מיקי קליגר מציין כי "סכנת הנשירה גבוהה במיוחד בקרב סטודנטים בפריפריה החברתית של ישראל". הקרן סייעה בשנים האחרונות סטודנטים רבים מהפריפריה החברתית כלכלית. "על סמך ניסיוננו זה, אנו קובעים בדאגה כי אם האוניברסיטאות והמכללות לא יתאימו עצמן למצב החדש שנוצר באקדמיה, לא רק הסטודנטים שינשרו ייפגעו – אלא תחול נסיגה חמורה באפשרות למנף את ההשכלה הגבוהה בישראל להגברת המוביליות החברתית ולצמצום פערים ושסעים בין המגזרים במדינה".

 

מנהל הפילנתרופיה בקרן אדמונד דה רוטשילד אלי בוך, מציין כי "הסקר נועד להציב מראה ולשקף לראשי המוסדות להשכלה גבוהה את המצב בנקודת הזמן הזו לנוכח השלכות הקורונה. חשוב מאוד להיערך כבר עכשיו ועוד בטרם מתחילה שנת הלימודים האקדמית הבאה".

x