מדד אמון הצרכנים: שיפור באופטימיות של הציבור לגבי המצב הכלכלי
נתוני מדד אמון הצרכנים שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים כי בחודש מאי חל שיפור בציפיות הצרכנים באפשר לשינוי הצפוי במצב הכלכלי במדינה בשנה הקרובה. לעומת זאת, המדד הבוחן את הכוונות לבצע רכישות גדולות בשנה הקרובה עמד על שיעור שלילי של 32%, בדומה לנתון של אפריל
- זינוק בפסימיות: מדד אמון הצרכנים לגבי המצב הכלכלי בשפל של כל הזמנים
- הלמ"ס: ירידה חדה של 16% במדד אמון הצרכנים במרץ
- מדד אמון הצרכנים: עלייה בפסימיות של הציבור באשר למצב הכלכלי
סקר אמון הצרכנים מתבצע מדי חודש בקרב בני 21 ומעלה ואוסף מידע על הערכות הצרכנים באשר לשינויים הצפויים במצב הכלכלי. ככל שערך המדד נמוך יותר, הדבר מעיד על פסימיות רבה יותר בציבור, וככל שהוא גבוה יותר - על אופטימיות רבה יותר. המשמעות של שיעור שלילי, הוא ההפרש בין שיעור הנשאלים שענו כי המצב הכלכלי שלהם ושל המשק ישתפר בעתיד, לבין אותו שיעור מבין הנשאלים שענו את התשובה ההפוכה.
בפילוח לפי מדדי המשנה שמרכיבים את המדד נמצא שיפור בשניים במדד ציפיות הצרכנים באשר לשינוי הצפוי במצב הכלכלי במדינה בשנה הקרובה, עם עלייה לשיעור שלילי של 13%, לעומת שיעור שלילי של 45% בחודש מרץ ושיעור שלילי של 54% בחודש אפריל. בנוסף, המדד המתייחס לשינוי הצפוי במצב הכלכלי של משק הבית בשנה הקרובה עלה לערך חיובי של 5%, לאחר שצנח במרץ לשיעור שלילי של 15% ובאפריל לשיעור שלילי של 19%.
לעומת זאת, המדד הבוחן את הכוונות לבצע לרכישות גדולות בשנה הקרובה בהשוואה לשנה האחרונה, עמד על שיעור שלילי של 32%, בדומה לנתון של אפריל (שיעור שלילי של 37%). גם במאזן המתייחס לשינוי שחל במצב הכלכלי של משק הבית בשנה האחרונה, לא חל שינוי של ממש במאי עם שיעור שלילי של 17%, לאחר שבאפריל הוא ירד לשיעור שלילי של 15%.
בפילוח לפי קבוצת אוכלוסייה נמצאו עליות בערך המדד בקרב כל הקבוצות. בתוך כך, בקרב המועסקים עלה ערך המדד בחודש מאי לשיעור שלילי של 11%, לאחר שצלל לשיעור שלילי של 32% בחודש שקדם לו, ובקרב אלה שאינם מועסקים עלה ערך המדד לשיעור שלילי של 18%, לעומת שיעור שלילי של 30% באפריל.
גם בקרב רמות ההשכלה השונות נמצאה עלייה בערך המדד. בתוך כך, בקרב חסרי תעודת בגרות, וכן בקרב בעלי תעודת בגרות או תעודה על תיכונית עלה ערך המדד לשיעור שלילי של 14% (לעומת שיעור שלילי של 34% ושל 29% באפריל בהתאמה), ובקרב בעלי תעודה אקדמית עלה ערך המדד לשיעור שלילי של 15% (לעומת שיעור שלילי של 31% באפריל).
בנוסף, בקרב האוכלוסייה הערבית נצפתה עלייה בערך המדד לשיעור שלילי 19%, לאחר שירד לשיעור שלילי של 40% באפריל, ובקרב קבוצת האוכלוסייה היהודית נרשמה עליה לשיעור שלילי של 13%, לעומת שיעור שלילי של 30% באפריל.