$
בארץ

הלמ"ס: הרכישות בכרטיסי אשראי צנחו ב-26% באפריל

הלשכה פרסמה הפעם נתונים מקוריים, ללא ניכוי השפעות שונות כמו חגים או ימי פעילות - בשל השפעות הקורונה; נרשמה ירידה של 11.5% ברכישת מזון ומשקאות באפריל האחרון לעומת מרץ, מכיוון שבתחילת חודש מרץ לא הוטלו עדיין הגבלות על הציבור

בילי פרנקל 13:0027.05.20
משבר נגיף הקורונה הביא לצניחה ברכישות של הצרכנים הפרטיים בכרטיסי אשראי. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסמים היום (ד'), סך הרכישות צנחו בחודש אפריל 2020 ב-26% לעומת החודש הקודם (מרץ), ובכ-27% לעומת אפריל אשתקד.

 

 

יש לסייג כי מדובר בנתונים מקוריים במחירים קבועים (בניכוי מדד המחירים לצרכן), אך שאינם כוללים ניכוי השפעות שונות כמו חגים וימי פעילות (מספר הימים בחודש). נונים אלה אינם משמשים בדרך כלל את הלמ"ס לביצוע השוואה בין תקופות.
אשראי אשראי צילום: shutterstock

 

בלמ"ס מציינים כי עקב שינוי חד שהתקבל בנתוני אפריל האחרון לאור משבר נגיף הקורונה, לא חושבו לסך כל הרכישות נתונים מנוכי עונתיות (המתקבלים לאחר ניכוי השפעת העונתיות והשפעת החגים וימי הפעילות, מהנתונים המקוריים) ולא חושבו נתוני מגמה (הנאמדים לאחר הסרת השפעת האי-סדירות ("רעשים") מהנתונים מנוכי העונתיות).

 

הנתונים מנוכי עונתיות ונתוני המגמה לא חושבו גם למוצרים ושירותים אחרים, הכוללים דלק, חשמל וגז, ציוד ושרותי תחבורה, ספרים, ציוד משרדי ופרסום, שונות, וכן למוצרי תעשייה הכוללים הלבשה והנעלה, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, רהיטים, ולשירותים: שירותי טיסות, תיירות ואירוח, פנאי ובילוי ושירותי עירייה וממשלה.

 

בבחינת רכישות מזון ומשקאות (כולל שירותי אוכל – מסעדות, בתי קפה וכיוצ"ב), נמצאה בחודש אפריל האחרון עלייה של 4.9% ברכישות מזון ומשקאות בכרטיסי אשראי, לפי נתונים מנוכי עונתיות, לעומת שנה שעברה.

 

בהשוואה לחודש מרץ 2020, נרשמה ירידה של 11.5%, בחודש אפריל 2020. זאת על רקע העובדה, כי בתחילת חודש מרץ לא הוטלו עדיין הגבלות על הציבור ועל הפעלת שירותים לציבור, לצד עלייה בהצטיידות של הציבור במוצרי מזון על רקע הסגר.

 

על פי נתוני המגמה, סך רכישות המזון והמשקאות עלו בשלושת החודשים פברואר-אפריל 2020 במחירים קבועים (בניכוי מדד המחירים לצרכן), ב-6.2% בחישוב שנתי; לאחר עלייה של 7.6% בשלושת החודשים נובמבר 2019-ינואר 2020. 

x