רבע מהפרילנסרים הורידו תעריפים כדי לשרוד את משבר הקורונה
40% מהעצמאים לא נפגעו במשבר ואף צמחו ו-29% רשמו ירידה קלה בלבד בפעילותם; הפגיעה הגדולה ביותר הייתה בקרב פרילנסרים שמספקים שירותים לחברות בצפון אמריקה ואירופה, כך עולה מסקר של חברת התשלומים Payoneer
משבר הקורונה היכה בעסקים, בעובדים שכירים ובפרילנסרים, אבל נראה שהפגיעה בעובדים העצמאיים הייתה יחסית מתונה. בדיקה שערכה חברת התשלומים הבינלאומית Payonner בקרב פרילנסרים במעל למאה מדינות מגלה ש-40% מהם לא נפגעו ואף חוו גידול בביקוש לשירותיהם במשבר הקורונה. 31% מהפרילנסרים דיווחו על ירידה חדה בפעילותם ואילו 29% רשמו ירידה קלה בלבד בעבודתם.
- מהפיכת הכלבויניקים - מתכוננים לעולם העבודה החדש חדש
- פרילנסרים ישראלים מרוויחים כפול מהממוצע העולמי
- הכוח עובר למעסיקים: כיצד ייראה שוק העבודה אחרי הקורונה
הסקר בדק כיצד התמודדו הפרילנסרים עם המשבר ומצא שכרבע (23%) מהפרילנסרים התמודדו עם המציאות שמכתיב משבר הקורונה באמצעות הפחתת התעריפים שהם גובים. 74% הותירו ללא שינוי ההעסקה שלהם ואילו 3% אף העלו מחירים במהלך החודש האחרון. סקר שנערך לפני המשבר מצא שהשכר הממוצע של פרילנסר בישראל הוא 42 דולר לשעה. השכר הממוצע העולמי הוא 21 דולר לשעה, כך שהישראלים משתכרים שכר שעתי כפול ממקביליהם במדינות האחרות.
מי שמספקים שירותים לחברות בצפון אמריקה ואירופה דיווחו על הירידה הגדולה ביותר בעבודתם ואילו מי שעובדים מול חברות וארגונים באסיה ואוסטרליה נפגעו במידה קלה יותר. מצבם של הפרילנסרים באוקראינה, אחד השווקים הצומחים ביותר בעולם להעסקה מרחוק, טוב במיוחד ומעל מחצית מהם דיווחו שהם לא נפגעו כלל מהמשבר או אף עובדים יותר מאשר לפניו.
פרילנסרים שמנהלים עובדים הפגינו לפי הסקר יציבות ומרביתם מתכננים להשאיר את העסקים ללא שינוי. 74% השיבו כי הם אינם מתכננים לצמצם את כוח האדם ו-83% אינם מתכוונים להפחית שכר. "אלו נתונים חיוביים באופן יחסי לעוצמת הפגיעה שהם חוו והם מעידים על כך שרובם מתייחסים למצב כאל זמני", אומר ג'וני סטיל, סמנכ"ל השיווק של פיוניר,
הפועלת ביותר מ-200 מדינות, ב-150 מטבעות שונים. פיוניר משמשת כתשתית העברת תשלומים של תאגידים מובילים, ביניהם אמזון, גוגל, ופלטפורמת הפרילנסרים Fiverr .
למרות תמונת המצב הנוכחית במגזר העסקי, הפרילנסרים מגלים אופטימיות רבה. 53% מהנשאלים צופים שהיקף עבודתם יגדל בתום משבר הקורונה ביחס למצב שהיה לפניו, 25% פסימיים וצופים ירידה בהכנסתם ואילו 21% מעריכים שימשיכו לעבוד באותם היקפים כמו לפני התפרצות הקורונה.