פרילנסרים ישראלים מרוויחים כפול מהממוצע העולמי
לפי דו"ח שכר הפרילנסרים של חברת העברות הכספים Payoneer השכר הממוצע העולמי הוא 21 דולר לשעה ובישראל - 42 דולר לשעה; התחום הפופולארי ביותר הוא עיצוב גרפי והרווחי ביותר הוא ניהול פרוייקטים; 84% מהפרילנסרים עובדים מהבית
השכר הממוצע של פרילנסר בישראל הוא 42 דולר לשעה, כך עולה ממחקר שערכה חברת העברות הכספים הבינלאומית פיוניר (Payoneer). השכר הממוצע העולמי הוא 21 דולר לשעה, כך שהישראלים משתכרים שכר שעתי כפול ממקביליהם במדינות האחרות.
- פרילנסריות מרוויחות 35% פחות מגברים על אותו פרוייקט
- אלה המקצועות בהם פרילנסרים מרוויחים יותר מ-90 אלף דולר בשנה
- עתידות: בעוד 10 שנים תהיו פרילנסרים מאושרים
אחד הגורמים שמשפיעים במידה הרבה ביותר על שכר הפרילנסרים הוא הניסיון, שבדרך כלל מגיע גם עם גיל מבוגר יותר. שיא ההשתכרות של הפרילנסרים הוא בגילאים 55-64 ומגיע ל-36 דולר לשעה. עם זאת, רק 3% מהפרילנסרים בעולם הם בגילאים האלה. רוב הפרילנסרים הם בגילאי 25-34 והם משתכרים 19 דולר לשעה בממוצע. צעירים בגילאים של עד 24, שמהווים 21% מהשוק העולמי צריכים להסתפק ב-16 דולר בממוצע, כך על פי הדו"ח של פיוניר.
בשוק התעסוקה של הפרילנסרים הניסיון חשוב יותר מההשכלה. בעלי השכלה תיכונית משתכרים 22 דולר לשעה, יותר מבעלי תואר ראשון ששכרם הממוצע הוא 19 דולר לשעה, כפי הנראה בשל אופי העבודה בה הם מועסקים. בעלי תואר שני ומעלה משתכרים 24 דולר לשעה בממוצע.
התחום הפופולארי ביותר עבור פרילנסרים הוא עיצוב גרפי, ואחריו תכנות ו-IT. אלה לא התחומים הרווחיים ביותר שכן היצע הפרילנסרים בתחום הוא רב והתחרות עזה. השכר הממוצע בעיצוב גרפי ועיצוב Web הוא 19 דולר לשעה, בתכנות – 25 דולר לשעה וב-IT השכר הממוצע הוא 23 דולר לשעה.
התחום הרווחי ביותר לפרילנסרים הוא ניהול פרוייקטים עם 28 דולר לשעה בממוצע, אחריו הפקת מולטימדיה ומכירות עם 25 דולר לשעה. אנשיו שיווק ופיננסים משתכרים 23 דולר לשעה בממוצע. מתרגמים משתכרים 20 דולר לשעה, כותבי תוכן – 15 דולר לשעה וכך גם אנשי שירות לקוחות. אנשי בדיקות תוכנה משתכרים 13 דולר לשעה ולבסוף, עובדים באדמינסטרציה מרוויחים 10 דולר לשעה בממוצע.
83% מהפרילנסרים עובדים מהבית ורובם (69%) הם עצמאים במשרה מלאה, כלומר, לא מחזיקים גם במשרה כשכירים. נראה כי בגילאי הקמת המשפחה אנשים מעדיפים להחזיק גם במשרה כשכירים במקביל לעבודתם כפרילנסרים יותר מאשר בתחילת הקריירה ובסופה. שליש מבני ה-25 עד 44 מחזיקים במשרה כשכירים בנוסף להיותם פרילנסרים. זאת בהשוואה ל-24% מבני ה-18-24 ובני ה-55-64.
הדו"ח מגלה עוד שבשנת 2020 קיימים עדיין פערי שכר בין גברים ונשים בכל אזורי העולם. השכר הממוצע לפרילנסרית הוא 84% משכרו הממוצע של גבר. הפרש זה נמוך ביחס לשכר העולמי של נשים שמגיע ל-64% בלבד משכרם של העובדים הגברים.
"מגמת העסקת עובדים במיקוד חוץ הולכת ומתגברת בעולם הודות ליתרונות במציאת עובדים מתאימים שאינם זמינים לעיתים בקרבה גיאוגרפית למעסיק. לחברות וארגונים ישראלים יכול להיות יתרון גדול במיוחד בהעסקת עובדים מחו"ל בשל השכר הגבוה בארץ והמחסור בעובדים בתחומים מסוימים, בעיקר בתפקידי פיתוח בהייטק", אומר ג'וני סטיל, סמנכ"ל השיווק של פיוניר.
חברת פיוניר שהוקמה על ידי יובל טל היא אחת החברות הגדולות בעולם להעברת תשלומים ופועלת ביותר מ-200 מדינות. החברה מספקת לפרילנסרים שירות להעברת תשלומים גלובליים. לחברה יותר מ- 4 מיליון לקוחות, שמועסקים במגוון של תחומים כולל כתיבת תוכן, תרגום, בניה ועיצוב של אתרים, ניהול פרויקטים, הפקות מולטימדיה, שיווק ומכירות, שרות לקוחות ומינהלה.לחברה 1,200 עובדים בעולם מתוכם 830 במרכז הפיתוח בישראל.
הסקר נערך בקרב למעלה מ-7,000 פרילנסרים ב-150 מדינות בעולם.