$
בארץ

השר פרץ: להכיר בלמידה מרחוק כשווה ל-75% משכר המורים

שר החינוך מציע מתווה פשרה בין המורים שדורשים להכיר בלמידה מרחוק כפעילות שמצדיקה תשלום של 100% משכרם לאוצר שרוצה להכיר בה בשיעור של 30% בלבד מהשכר. ההכרעה בעניין זה תשפיע על מספר הימים שיידרשו המורים להחזיר בחופש הגדול

שחר אילן 21:0623.04.20

שר החינוך רפי פרץ מציע להכיר בלמידה מרחוק כשוות ערך ל-75% משכר המורים, כך שהם יחזירו בחופש הגדול יום לימודים אחד על כל ארבעה ימי סגר. עמדתו של פרץ מהווה פשרה בין המורים לאוצר.

 

המורים אינם מוכנים להחזיר כלל ימים נוספים בחופש הגדול. האוצר טוען שהלמידה מרחוק שוות ערך ל-10% בגני הילדים, 30% בכיתות הנמוכות ו-50% מכיתה ד' ואילך, ובממוצע 30%. זו למעשה ההתערבות המשמעותית הראשונה של פרץ במאבק על שכר המורים במשבר הקורונה לאחר שעד עכשיו משרד החינוך התרחק מהמחלוקת. 

 

הוויכוח עוסק בגנים, בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים. ארגון המורים העל יסודיים הגיע עם האוצר להסכמה לפיה המורים שלו ילמדו את התלמידים מרחוק עד להבאתם לבחינות הבגרות. לפני כחודש הגיעו האוצר והמורים להסכמה כי המורים יחזירו תשעה ימים מהחופש הגדול על התקופה שעד חופשת פסח, ויקבלו שכר מלא. עכשיו האוצר דורש מהם להחזיר ימים נוספים על התקופה שמאז חופשת הפסח, לפחות 50% כלומר יום לימודים אחד בחופש הגדול על כל שני ימי למידה מרחוק. העימות הגיע לשיא בשני ראיונות טלוויזיוניים.

שר החינוך רפי פרץ שר החינוך רפי פרץ צילום: רויטרס

 

בראיון לחדשות 12 חזרה מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד שוב ושוב על האמירה שהמורים לא ייתנו עוד יום אחד נוסף בחופש הגדול. היא טענה שהמורים "הראשונים שנכנסו מתחת לאלונקה" כשהסכימו לוותר על תשעה ימים בחופש הגדול. בראיון לחדשות 13 אמר מנכ"ל משרד החינוך שי באב"ד שבכירי השירות הציבורי "עובדים 24/7 והמורים נמצאים בבתים". באב"ד אמר גם שעל פי התקנות לשעות חירום הממשלה הייתה צריכה לנכות חצי משכר המורים והיא מסכימה להחליף אותם בעבודה בימי החופש הגדול.

 

בעצם הוויכוח הוא על מתי יסתיימו הלימודים הסדירים ויתחיל בית הספר של החופש הגדול שהוא סוג של קייטנה לאומית שמארגנת המדינה. ככל שהאוצר יצליח יהיו יותר ימים סדירים ופחות קייטנה. יכול להיות שתוצאות הויכוח ישפיעו גם על השאלה האם בית הספר של החופש הגדול ייכנס גם לאוגוסט.

 

השר פרץ שיגר הערב איגרת למורים בה כתב: "גיבשתי מתווה המעריך את עבודתם המסורה של המורות והמורים בישראל ומחייב לאור זאת שיקבלו על כך את שכרם. זאת, ביחד עם התפיסה שחודש יולי הכרחי הן למהלך החינוכי והן למהלך המשק כולו. נפגשתי בנושא עם שר האוצר כחלון ועם מנכ"ל משרד ראש הממשלה, ואני פועל כדי שנוכל למצוא את האיזון הנכון בין הצדדים".

 

פרץ כתב גם ש"מורה שמלמד מרחוק לא עושה זאת בהתנדבות אלא בשכר. אתם, המורות והמורים, עובדים. אתם מכינים שיעורים, פעילויות ועבודות. הלמידה מרחוק מצריכה יצירתיות והעמקה, ובזכותכם התלמידים נכנסו לסדר ולמידה - ולכן אתם ראויים לקבל את משכורתכם. גם באוצר מבינים שעל הלמידה מרחוק מגיע שכר, והדיון כרגע הוא מה אחוז השכר שמגיע".

x