$
בארץ

פרסום ראשון

משרד הבריאות מבקש מאינוביטק ופלייט מדיקל להתמקד בייצור מכונות הנשמה

פלייט מדיקל מלוד מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק של מנשמים ניידים והיא נמנית בין היצרנים המובילים בתחום. חברת אינוביטק מתמחה בפיתוח וייצור מכשירים לא פולשניים שיכולים להציל חיים במצבי חירום

אדריאן פילוט 11:1126.03.20

משרד הבריאות פנה לשתי חברות ישראליות - אינוביטק ופלייט מדיקל – בבקשה שיסבו את מפעליהן לציוד רפואי לצורך ייצור מכונות הנשמה. כך נודע לכלכליסט.

 

 

 

פלייט מדיקל מלוד מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק של מנשמים ניידים והיא נמנית בין היצרנים המובילים בתחום. חברת אינוביטק מתמחה בפיתוח וייצור מכשירים לא פולשניים שיכולים להציל חיים במצבי חירום.

 

"אחד הצירים המרכזיים שאנחנו עובדים בהם הוא נושא הציוד. יש לנו במלאי מעל כ-1500 מכונות הנשמה ששמישות וזמינות עכשיו. יש עוד מכונות הנשמה שאנחנו לוקחים מהצבא, יש עוד 70 במגזר הפרטי שנשתמש גם בהם. סה"כ יעמדו לרשותנו בזמן הקרוב 2,864", אמר מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בדיון שנערך הבוקר בוועדת הכנסת המיוחדת שהוקמה בראשות ח''כ עופר שלח (כחול לבן). "יהיו 900-800 מכונות מהצבא שאני מקווה שיהיו זמינות. לצד זאת אנחנו עובדים על אלפי הזמנות. אנחנו לא יודעים להגיע כמה תוך זה יגיע" סיכם בר סימן טוב.

 

 

מכונת הנשמה מכונת הנשמה צילום: אתר החברה אינווטק

 

נכון להבוקר יש בישראל כעת 2,495 חולים בקרונה מתוכם כ-109 במצב בינוני עד קשה שעלולים להיות זקוקים להנשמה. מדובר בכ-4.4% מסך החולים. לפי שיעור זה, המערכת הישראלית מסוגלת להנשים ללא קריסה עד מצב בו ישנם בישראל כ-90 אלף חולים (בהנחה שכל השימוש יהיה לחולי קורונה). במשרד הבריאות מבקשים להעצים את היכולות האלו באמצעות יצור מקומי.

 

בינתיים, המרוץ סביב הרכש של ציוד רפואי בכלל - לרבות מכונות הנשמה, מטושים, בגדי מיגון של צוות רפואי- בעיצומו ויש כאלו שגם מנצלים. "ישנם מגוון רחב של פונים בימים האחרונים כאשר חלק מהם מציעים ציוד שאינו מתאים וחלק שהוא לא איכותי" אמר היום פרופ' גרוטו המשנה למנכ"ל משרד הבריאות. "חייבים לעשות סינון מסוים ואנו עושים אותו. אנו לא לוקחים הכל. אנו נערכים לרכש משמעותי עם משרד הביטחון שמתמחה ברכש כזה. השערים של אירופה נסגרים וגם של ארה"ב וכעת ההיצע מגיע מסין. אנו נמנעים מכל מני מעאכרים שמציעים זיופים" .

 

x