לא רק הוצאות: המשבר חוסך למדינה תקציבים
נראה כי גם אם לא תקום ממשלה, פקידי האוצר יעשו הכל כדי להעביר תקציב לשנה הנוכחית שיביא להוספת מיליארדי שקלים לטובת משרדי הממשלה
אמנם הממשלה נתקלת בימים אלו בהוצאות חריגות שלא צפתה, אפילו לא בתחילת משבר הקורונה, אם זה מיליארדים למערכת הבריאות ואם זה 5 מיליארד שהובטחו לסייע לציבור ולעסקים וטרם נקבע כיצד יחולקו והיד עוד נטויה לאור כך שסוף המשבר עוד לא נראה באופק. אולם לצד זאת מסתמן כי הוצאות רבות של המדינה נחסכות בשבועות האחרונים, מה שמאפשר לחשב הכללי, שאחראי על ניהול התקציב ההמשכי, ולאגף תקציבים, המתכנן את התקציב להמשך השנה, אורך נשימה יותר מהמצופה.
שני האגפים שהעבודה שלהם כרוכה לרוב בעימותים ובמחלוקות נדרשים כעת לגבש ביחד סדרי עדיפויות שונים לגמרי ממה שנקבע על ידי הממשלה בתקציב 2019 (אי שם במרץ 2018), לפחות עד שתוקם ממשלה כלשהי שתאשר תקציב לשנת 2020, אם בכלל. כך, למשל, מתקציב החינוך נחסכות הוצאות על הסעות התלמידים, צהרונים והזנת תלמידים. לצד זאת נחסכו גם הוצאות על פרויקט תגלית, קליטת עלייה, אבטחת תעופה ואירועים וכנסים בינלאומיים. השבתת הממשלה מאפשרת במידה רבה שחרור תקציבים (שהם לא קשיחים כמו שכר) למה שהמשק יותר זקוק לו כרגע, בעיקר בריאות ורווחה.
לאור העדר תקציב מאושר לשנת 2020 הסטות התקציב נסגרות בתוך מסדרונות האוצר בין החשב הכלל רוני חזקיהו לראש אגף תקציבים שאול מרידור. אם וכאשר יאושר תקציב, שינויים כל כך מהותיים יחייבו את אישור ועדת הכספים. אולם סביר להניח כי אישור כזה יינתן ללא קושי לאור המשבר. במשרד האוצר סבורים כבר חודשים רבים כי אישור התקציב לשנת 2020 הכרחי למשק, עוד לפני משבר הקורונה. כעת נראה כי גם אם לא תקום ממשלה, פקידי האוצר יעשו הכל כדי להעביר תקציב לשנה הנוכחית שיביא להוספת מיליארדי שקלים לטובת משרדי הממשלה.