$
בארץ

משבר הקורונה

הממשלה לבכירי המשק: "הסגר יעלה באופן מדורג כדי לאפשר הערכות פסיכולוגית ותפעולית"

נציגי המגזר העסקי דרשו פיצוי ותמיכה תקציבית בשל ההשלכות של משבר הקורונה, במשרד האוצר הזהירו שאם כל דרישות משרד הבריאות ייענו והמשק ייכנס לסגר מוחלט - עלול להיווצר כאוס כלכלי שיהיה קשה להתגבר עליו

רחלי בינדמן 09:0515.03.20

מנכ"ל משרד ראש הממשלה רונן פרץ, קיים אתמול בערב פגישה עם בכירי הסקטור העסקי בישראל בנוגע להתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה.

 

 

במהלך השיחה העלו נציגי המשק דרישות על הצורך לפצות את המגזר העסקי על הסגר ההדרגתי שמוטל עליו. בין היתר עלו הצעות לדחיית מיסים, דחיית תשלומי ביטוח לאומי ושימוש בתקציב המדינה כדי להקל, בעיקר עם העוסקים הזעירים.

חולה קורונה מפונה מקניון גבעתיים חולה קורונה מפונה מקניון גבעתיים צילום: שאול גולן

 

נציגי משרד האוצר שנכחו בפגישה חששו להודיע על הזרמת סכומי כסף בלתי מוגבלים שכן בטווח הנראה לעין קשה לראות את סיום המשבר וקשה לכמת את הסכומים שיידרשו.

 

נציגי הממשלה טענו כי הסיבה לרצון להטיל סגר, גם אם באופן מדורג, נובע מהחשש לשחזר את אירועי איטליה בה קרסו מערכות הבריאות למול זרם החולים. הוסבר לבכירי המשק כי התוכנית היא להעלות את הסגר באופן מדורג, כדי לאפשר הערכות תפעולית אך גם הערכות פסיכולוגית של הציבור.

 

באוצר מנגד, הזהירו כי אם יענו לכל דרישות משרד הבריאות, קרי סגר מוחלט, המשק ייכנס למצב כאוטי מבחינה כלכלית ויתקשה להתאושש עם נזקים בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים.

 

גם לגבי השאלה האם לא עדיף להטיל מלכתחילה סגר מוחלט לטווח זמן מוגבל, שעשוי להביא לחיסול המגיפה היו דיונים. אלא שנציגי משרד הבריאות ציינו כי זה שיוטל סגר הרמטי לתקופה מוגבלת, לא אומר בהכרח שהנגיף יחוסל. שכן בסין למשל, שם הצליחו להתגבר על ההתפשטות דרך סגר, עוד ממתינים לראות אם לא תהיה התפרצות מחודשת.

x