$
בארץ

נשלם פחות? הממשלה תבחן את 2,900 האגרות המושתות על הציבור

משרד רה"מ יביא הצעה לאישור הממשלה לפיה יידרשו המשרדים השונים למפות את האגרות השונות, שבזכותן נגבים מהציבור 7 מיליארד שקל בשנה, ולהגיש תוכנית אלו מהן ניתנות לביטול, איחוד או הוזלה

עמרי מילמן 08:0312.01.20

משרד ראש הממשלה יעלה היום (א') הצעה לאישור הממשלה לפיה יידרשו המשרדים השונים למפות את כל 2,900 האגרות דרכן נגבים מהציבור כמעט 7 מיליארד שקל בשנה, ולהגיש תוך חצי שנה לאגף התקציבים, לאגף החשב הכללי, לאגף הכלכלן הראשי ולמועצה הלאומית לכלכלה פירוט של האגרות שלדעתם ראוי לבטל, לאחד או להוזיל. זאת מבלי שתיווצר עלייה משמעותית לביקוש עבור אותו שירות בעקבות ההוזלה.

 

 

 

כיום קיימים שני סוגי אגרות - ייעודיות ורגילות. בעוד שההכנסות מהאגרות הרגילות (כמו למשל על רישום שעבוד) מגיעות לקופת האוצר, ההכנסות מאגרות ייעודיות נכנסות (למשל אגרת מידות ומשקלות) ישירות למשרדי הממשלה (כמו משרד התחבורה, התקשורת או החקלאות). למשרדי הממשלה אין כל אינטרס לבטל את האגרות הייעודיות שכן הדבר יפגע ישירות בתקציב שלהן שבמידה רבה לוקח בחשבון את קיומן של האגרות. לכן החלטת הממשלה מטילה על אגף התקציבים באוצר לנהל משא ומתן עבור פיצוי מול כל אותם משרדים לגבי ביטול, האחדה או הוזלה של האגרות הייעודיות והפיכתן לאגרות רגילות. זאת במטרה להכניס את אותם ביטולי אגרות לתקציב 2021.

משרד האוצר
משרד האוצר צילום: אוראל כהן

 

לפי גורמים במשרד ראש הממשלה, כרבע מהאגרות היום אינן ניתנות לתשלום אונליין אלא רק דרך הדואר או בהגעה פיזית למשרדים. ההחלטה מטילה על רשות התקשוב הממשלתי לגבש תוך שנה תוכנית להרחבת אפשרויות התשלום הדיגיטלי של אגרות לאמצעי תשלום מתקדמים כמו אפליקציות לסלולרי.

 

עוד קובעת ההחלטה כי הרכב ועדת האגרות הבינמשרדית ישונה כך שיישבו בה יותר נציגי אוצר, ובשונה מבעבר - אז רק שר יכול היה לבוא מיוזמתו לוועדה - כעת היא תוכל להמליץ בעצמה על שינויים באגרות קיימות.

x