הגירעון לא יורד - עמד על 3.8% באוגוסט
מתחילת השנה הגירעון הסתכם ב-28.7 מיליארד שקל לעומת 15.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה. באוצר מעריכים כי הגירעון יצטמצם מעט עד סוף השנה ויגיע ל-3.6%
הגירעון הגבוה לא מצטמצם וממשיך לעמוד על 3.8% ב-12 החודשים האחרונים, בעוד שיעד הגרעון על פי תקציב 2019 עומד על 2.9%, כך עולה מנתוני ביצוע התקציב לחודש אוגוסט שמפרסם היום האוצר.
- אמיר ירון: "רמת הגירעון הנוכחית גבוהה מכדי לאפשר הגדלה נוספת"
- המבקר התערב - וחסך לליכוד מבוכה בתקופת הבחירות
מתחילת השנה הגירעון הנצבר הגיע להיקף של 28.7 מיליארד שקל בעוד שבתקופה המקבילה בשנה שעברה עמד על 15.4 מיליארד שקל. באוצר מעריכים כי הגירעון יצטמצם מעט עד סוף השנה ויגיע ל-3.6%, זאת כאשר בתחילת השנה טענו בכירי האוצר כי השנה לא תסיים בחריגה מהגרעון.
בכל הנוגע להוצאות הממשלה, ההוצאה גבוהה מעל התכנון המקורי. בעוד שלפי התקציב המקורי הוצאות הממשלה היו אמורות לגדול ב-5.1% בפועל ביחס להוצאות בתקופה המקבילה בשנה שעברה חל גידול של 6.9%. באוצר מציינים כי התפלגות ההוצאות ב-2019 שונה משנים קודמות לאור שיעור הוצאות גבוה במחצית השנה הראשונה. כזכור בסוף שנת 2018, נסגר הגירעון הגבוה באופן חד ומהיר בסוף השנה, כאשר גורמים שונים האשימו את האוצר כי בפועל בסך הכל דחה הוצאות לשנת 2019 מבלי להתמודד עם שורש הבעיה.
גם בצד ההכנסות ממסים התמונה אינה ורודה. סך ההכנסות ממסים ואגרות מתחילת השנה עמדו על 229.1 מיליארד שקל, בפועל מדובר בגידול של 1.5% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. גם החודש נרשמו הכנסות נמוכות מייבוא כלי רכב בעקבות הקדמת הרכישות בעקבות העלאת המיסוי בתחילת אפריל השנה. ההכנסות ממיסוי מקרקעין עמדו על מיליאד שקל בחודש אוגוסט האחרון - ירידה של 7% בהשוואה לאוגוסט 2018, אולם בסך הכל נרשמה עלייה בהכנסות מתחילת השנה ב-8%.