רשות האכיפה חוששת שסכסוך עבודה ידחה את רפורמת חדלות הפירעון
יו"ר הוועד הארצי של עובדי הרשות אלי אלבס זועם על האוצר שמעכב חתימה על הסכם עבודה חדש שיפצה את העובדים על העומסים החדשים שיוטלו עליהם עקב יישום הרפורמה החדשה. "אנחנו מתכוונים לשבות"
- מהפכת חדלות הפירעון יוצאת לדרך: נבחרו הרשמים בהוצאה לפועל
- פשיטת רגל יקרה: האגרה תעמוד על 1,600 שקל
- חוק חדלות פירעון: בא לתקן ויצא מקלקל
לפני כשנתיים הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה ברשות האכיפה והגבייה, בין היתר, בשל הכוונה להפעיל את חוק חדלות פירעון החדש, וכן רפורמות רבות חדשות. המשא ומתן בין ההסתדרות לבין הממונה על השכר באוצר נמשך מזה זמן רב, וטרם הגיע לכלל גמר.
הנהלת רשות האכיפה והגבייה מתייצבת מאחורי העובדים ומצדיקה את תביעתם לזירוז חתימת ההסכם החדש. בתגובתה נמסר: "הרפורמות הרבות שבוצעו ושבכוונתנו לבצע בעתיד הקרוב לשם שיפור השירות וייעול הטיפול בחובות, מצדיקים הסכם עבודה חדש לעובדי הרשות. למעשה, גם משרד האוצר אינו כופר בכך והמשא ומתן מתנהל על פרטיו של ההסכם החדש. הנהלת הרשות פעילה ככל יכולתה במשא ומתן ומקווה, כי הוא יבשיל במהרה לכלל הסכם עבודה חדש, שיאפשר לנו להזניק את הרשות לגבהים חדשים לטובת כולנו".
במסגרת ההיערכות לכניסת הרפורמה לתוקף מונו שישה רשמי חדלות פירעון חדשים. הדבר נדרש בגלל העברת הליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב הנמוך מ-150,000 שקל מבתי המשפט המחוזיים ללשכות מחלקת האכיפה והגבייה (ההוצאה לפועל) לפני רשם ייעודי להליכי חדלות פירעון.
מהאוצר נמסר בתגובה, "משרד האוצר מנהל מגעים ממושכים עם ההסתדרות בכל הקשור להשלכות כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון. לצערנו עד כה ההסתדרות מתעקשת להעלות במסגרת הדיונים דרישות שאינן קשורות כלל להשלכות כניסת החוק לתוקף על העובדים. ככל שההסתדרות תחזור לדיון בהשלכות החוק, אנו בטוחים שנוכל להגיע להסכמות במהירות".