$
מחפשי עבודה

לא משנה מה שאלו אתכם בראיון עבודה, אלה הדברים שהמעסיקים באמת רוצים לדעת

השאלות שנשאלות בראיון עבודה אמנם משתנות ממראיין למראיין, אבל בסופו של דבר כולם רוצים לדעת שלושה דברים בסיסיים על המועמדים לפני שמקבלים אותם לתפקיד

שירות כלכליסט 19:2030.07.19
יש דברים מסוימים שכל אחד ואחת, לא משנה מי הם, רוצים לדעת לפני שהם מקבלים אתכם לעבודה. איך אנחנו יודעים את זה? פסיכולוגיה. או יותר ספציפית, עבודתו של ארט מרקמן, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת טקסס שבאוסטין. עבודתו של מרקמן מראה שישנם שלושה דברים בסיסיים שכל מראיין רוצה לדעת על האדם שיושב מולו. השאלות הספציפיות שמטרתן חשיפת הדברים הללו עשויות להשתנות, אבל המטרה שלהן זהה.

 

באתר theLadders פרסמו את שלוש השאלות שעומדות בבסיס כל הבירורים במהלך ראיון עבודה:

 

1. איך יהיה לעבוד איתך?

המראיינים לא רוצים לדעת כמה טוב אתם עונים על שאלות. הם שואלים אותן כד לגלות איזה מין סוג בן אדם אתם, לקבל תחושה האם יהנו מהעבודה לצדכם. לכן כדאי לשנות גישה כדי לעזור להם לדמיין זאת ביתר קלות. אין זה אומר שלא צריך לענות על השאלות ביסודיות, בהירות וכנות, אלא שיש לגשת לתשובה כאילו המראיינים הם כבר עמיתיכם לעבודה, אותם אתם מחבבים. במהלך השיחה עם המראיינים כדאי לחייך, לצחוק, לשמור על קשר עין מתוך עניין, ולא חובה, וכך זה ירגיש טבעי ולא מעושה. הגישה הזאת משנה את האנרגיה ואת טבע השיחה. היא שמה אתכם במצב טבעי בו יקל עליכם להדגים שכיף לעבוד אתכם, וזה בדיוק מה שהמראיין מחפש.

 

ראיון עבודה, כולם רוצים לדעת את אותם שלושה דברים בסיסיים ראיון עבודה, כולם רוצים לדעת את אותם שלושה דברים בסיסיים צילום: שאטאסטוק

 

 

מחקר שנעשה בקיימברידג' מראה שאם תתנהגו באופן נינוח שמראה שהמשרה היא עבורכם כמו כפפה ליד, זה יגרום למראיינים להתנהג באופן טבעי אתכם, כאילו אתם כבר חלק מהצוות.

 

2. האם אתם יכולים או מוכנים ללמוד?

אף אדם שמתקבל לעבודה לא יודע הכל כבר בהתחלה. המראיינים רוצים רק לדעת האם יש לכם את היכולת להשלים את הפערים. מרקמן אומר שהדרך הטובה ביותר להראות זאת היא לחשוב אחרת על שאלות מכשילות. אל תשלפו תשובות מהמותן אלא בקשו הבהרות, תנו תשובות על סמך כמה פרשנויות, הודו במה שאתם יודעים והצהירו על רצונכם ללמוד עוד. תנו למראיין דוגמא ליכולות פתרון הבעיות והלמידה שלכם.

 

אתם יכולים גם לשאול לגבי אפשרויות הלמידה בארגון. שאלו האם למידה וצמיחה הן חלק מהתרבות הארגונית, ומהם המשאבים העומדים לרשות העובדים שיעזרו להם לצמוח בעצמם. זכרו, אתם הייתם רוצים לשכור מישהו שיכול להפוך במהירות לגרסה משופרת של קורות החיים שלו, ושיש לו את היכולת ללמוד.

 

3. האם תיקחו יוזמה?

השאלה הזאת תמיד יושבת ברקע בראיונות עבודה. הרבה ממה שמראיינים מחפשים מסתכם בזה, לא? אנשים בעלי יוזמה בדרך כלל מגיעים ליזום דברים כחלק מהצוות. הדרך הטובה ביותר להראות שאתם בעלי יוזמה היא לבוא מוכנים היטב לראיון. גורו הניהול סוזי וולש אמרה פעם שהשאלה האהובה והחזקה ביותר בעיניה היא "איך התכוננתם לראיון הזה?"

כל פעם כשמראיין יוצא מראיון עם המחשבה, "היא/הוא באו מוכנים", הם כנראה חושבים גם "הם באמת רוצים את העבודה." וזה לא מעט. אין דרך לעקוף את זה. חלק מיוזמה ומוכנות זה לבוא מוכנים לראיון. אין מה לדאוג מלהראות "מוכנים-מדי". מרקמן מזכיר לנו שבטח יהיו בראיון עוד לא מעט שאלות בלתי צפויות, בהן תוכל לבוא לידי ביטוי יכולת האלתור והספונטניות שלכם.

 

אז לפני הראיון הבא שלכם, דעו מה כל אחד רוצה בעצם לדעת, והגיעו מוכנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x