$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

עובדי ועדת הבחירות ירוויחו בגדול מהסיבוב הנוסף בקלפי

בתקציב ועדת הבחירות שאושר בסוף השבוע הוחלט להגדיל ב–32% את שכר העובדים. לראשונה: עובדי קלפיות שיישארו לספירה יקבלו תוספת שכר

צבי זרחיה 06:5415.07.19

מליאת ועדת הבחירות המרכזית אישרה בסוף השבוע את הצעת תקציב ועדת הבחירות לכנסת ה־22 בגובה של 317 מיליון שקל. מדובר בעלייה של 12% לעומת הצעת התקציב בבחירות הקודמות. תקציב השכר לעובדי ועדת הבחירות זינק ב־23% לעומת הבחירות האחרונות ומגיע ל־83.3 מיליון שקל, תוספת של 19.1 מיליון שקל.

 

שכרם של עובדי ועדת הבחירות לאורך כל התקופה יגדל ב־32% לעומת מרץ האחרון. התקציב למימון שכר העובדים ביום הבחירות עצמו מגיע ל־72.5 מיליון שקל, תוספת של 5.79 מיליון שקל בהשוואה למערכת הקודמת.

  

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס. מתקשים למצוא עובדים מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית אורלי עדס. מתקשים למצוא עובדים צילום: אלכס קולומויסקי

 

עיון בהצעת התקציב מגלה שעובדי ועדות הקלפי, המאיישים אותן מטעם המפלגות, שיעבדו במשך כל יום הבחירות או יישארו לספירת הקולות, יקבלו תשלום מיוחד של 315 שקל, שלא ניתן להם בבחירות לכנסת ה־21.

 

מנכ"לית ועדת הבחירות אורלי עדס הסבירה בהצעת התקציב כי "מזה מספר מערכות בחירות שסיעות הכנסת מתקשות באיוש המשמרת השנייה והשלישית בוועדות הקלפי, שכן, שעת סיום העבודה אינה ידועה מראש וברוב המקרים גולשת אל השעות הקטנות של הלילה. כמו כן, רבים אינם נשארים עד לתום ספירת הקולות".

 

עדס הוסיפה כי "במערכת הבחירות האחרונה נאלצו מספר ועדות אזוריות לשלוח אל ועדות הקלפי בשעת ספירת הקולות את כל המזכירים הרזרביים, ואת הקולטים לצורך איוש הקלפיות, על מנת שיהיה הרכב חוקי שיאפשר את הספירה. שכר עובד ועדת קלפי שיעבוד במשמרת האחרונה או כל היום, יגדל ב־20% מ־1,575 שקל ל־1,890 שקל", - מסכום זה ינוכה מס של 25%.

 

עדס ציינה בהצעת התקציב כי גם שכרם של העובדים ביום הבחירות המועסקים במבצע ספירת הקולות יגדל במערכת הבחירות הקרובה ב־30%. "ערך שעת עבודה לעובדים המועסקים במהלך יום הבחירות בהעסקה לפי שעות בתפקידים שונים עומד על 59.7 שקל לשעה. יוצא איפוא שעובד המועסק במשך 10 שעות במהלך יום זה משתכר 597 שקל ברוטו לכל היום. יום הבחירות הוא יום שבתון ומקובל שתשלום השכר הוא בגובה של 200% מהשכר הרגיל", כתבה עדס בהצעה. היא הדגישה כי "במערכת הבחירות לכנסת ה־21 עלה קושי בגיוס עובדים המועסקים בספירת הקולות, שמתחילה ממוצאי יום הבחירות ומסתיימת כעבור יומיים בשעות הצהריים. מדובר בעבודה במשמרות, חלקן בלילה, כאשר ביום למחרת נאלצים העובדים לקחת יום חופשה ממקום עבודתם הקבוע. כך נוצר מצב שבו עובדים אינם מוכנים לעבוד בתשלום ששולם בבחירות לכנסת ה־21 ועקב כך הוחלט להעלותו ב־30%".

 

עוד הסבירה כי התוספת בתקציב נחוצה בין היתר גם בגין הוצאות שונות: רכישת כל הציוד הנדרש למערכת הבחירות והדפסת כל הטפסים הנדרשים דוגמת תיבת קלפי, פרגוד ועוד, ובהדפסת מעטפות הצבעה. זמן האספקה המקובל לחלק מהפריטים הוא 3 חודשים לכל הפחות, ולכך יש משמעויות בתימחור גבוה יותר בחלק מהמוצרים על ידי הספקים. במערכת בחירות רגילה, תהליך ההצטיידות נפרס על פני 3 שנות תקציב.

 

חלק מהגידול בתקציב גם הוסבר בתקצוב חסר משמעותית בבחירות לכנסת ה־21 בסעיפים כמו: תחום הגנת סייבר, הסברה לציבור לרבות התמודדות עם חדשות כזב, ושכר עובדים לפי שעות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x