$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

משרד הבריאות פנה לוועדת המחירים: להחיל פיקוח על מחירי הקנאביס הרפואי

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, הודיע בתחילת החודש שבכוונתו לקדם פיקוח מחירים על הקנאביס הרפואי, כדי להקל על החולים. במכתב שנשלח לוועדת המחירים והגיע לידי "כלכליסט", כותב מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב כי במשרד מכוונים לתשלום בגובה של כ-500 שקל למטופלים הצורכים עד 50 גרם קנאביס רפואי בחודש

צלי גרינברג ואדריאן פילוט 14:4809.07.19

משרד הבריאות פנה לוועדת המחירים הבין משרדית כדי להתחיל בתהליך פיקוח המחירים על הקנאביס הרפואי, שעליו הודיע סגן שר הבריאות יעקב ליצמן בתחילת החודש. במכתב שכתב לוועדת המחירים משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות, והגיע לידי "כלכליסט", נכתב, כי המשרד מכוון לתשלום בגובה של כ-500 שקל למטופלים הצורכים עד 50 גרם קנאביס רפואי בחודש. עוד צויין במכתב, כי אוכלוסיות של חולים אונקולוגיים וילדים, לא ישלמו מעל למחיר זה.

 

 

בישראל מטופלים באמצעות קנאביס רפואי כ-46 אלף איש, ובר סימן טוב מציין במכתב לוועדה, כי "מגמת העלייה במספר הרשיונות למטופלים קיים כבר שנים וטרם הגיע לשיאו. אנו צופים עוד עליות במספר הרישיונות". המשרד גם מקדם קביעת מחיר מירבי לביקור רופא בקופת חולים לצורך ניפוק וחידוש רישיון קנאביס רפואי, שיעמוד על 279 עד 283 שקל לביקור. נושא זה ממתין לאישור ועדת הכספים של הכנסת.

 

במשרד ציינו כי החלת הפיקוח תתבצע כפי שהיא נעשית על כלל התרופות בישראל, הנמצאות אף הן בפיקוח, ובמכתבו כתב בר סימן טוב, כי "אבקש מוועדת המחירים לדון בנושא ולבחון להמליץ על קביעת מחיר מירבי למוצר זה, כל זאת על מנת לאפשר אספקתו למטופלים במחיר הוגן ולא מופקע".

 

מכתבו של בר סימן טוב לוועדת המחירים מגיע לאחר מחאה של מטופלי קנאביס רפואי בדבר עליית מחירי הקנאביס הרפואי כתוצאה מהרפורמה שהמשרד מקדם הקרויה "האסדרה החדשה". בר סימן טוב כתב בהקשר זה במכתב, כי "קיים חשש שהמצב הנוכחי, שבו אין כל התערבות רגולטורית בנושא המחירים, יוביל לקביעת מחירים גבוהים מעבר לנדרש, אותם יידרשו לשלם המטופלים שהינם אוכלוסייה מוחלשת. אנו סבורים שנכון להיערך לאפשרות זו מבעוד מועד ולמתן את הפוטנציאל להפקעת מחירים".

מימין: מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב וסגן השר יעקב ליצמן מימין: מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב וסגן השר יעקב ליצמן צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

במסגרת הרפורמה בוטל המחיר האחיד שעמד על 370 שקל לכל כמות שהונפקה למטופל, ומגדלות הקנאביס הרפואי חויבו להעביר את תוצרתן דרך מפעלי קנאביס רפואי בעלי חדרים נקיים (כמקובל בעולמות המזון והפארמה) ומשם ללקוחות הקצה (המטופלים) באמצעות בתי המרקחת.

 

מאיר אריאל, מנכ"ל חברת הקנאביס הרפואי בזלת פארמה, אמר ל"כלכליסט": "אין בין בקשת המשרד לפיקוח המחירים לבין העלויות להן נדרשת התעשייה כתוצאה מדרישות משרד הבריאות בשל התקינה החדשה שהמשרד מחייב את התעשייה לעמוד בה. כל מה שמשרד הבריאות צריך לעשות כדי להוריד מחירים באופן מיידי ולהקל באופן מיידי על המטופלים הוא להגביל את העמלה שלוקח בית המרקחת מהמטופל".

 

מגדלות הקנאביס הרפואי זועמות אף יותר מהמהלך, נגדו הן נאבקות מאז נודע להן על עצם קיום הרפורמה, וטוענות, כי אם המהלך אכן ייצא אל הפועל הן לא תוכלנה לספק את הקנאביס הרפואי למטופלים.

 

דנה בראון, יו"ר עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי, מסרה בתגובה להודעת משרד הבריאות: "סבסוד המחירים הובטח בידי משרד הבריאות כבר לפני למעלה משנה - כשהרפורמה עוד היתה פיילוט והאמרת המחירים רק החלה. גם כעת ההבטחה חלה רק על חלק מצומצם מהמטופלים, כאשר רובנו עדיין נאלץ לשלם מחירי עתק. מדובר בניסיון נואש לדחות את הכרעת בג"ץ בנושא, שלאור העובדה כי אין ולו תומך אחד ברפורמה הזו ברור שמשרד הבריאות חושש ממנה. המדינה אומרת דבר אחד לבג"ץ ואחר לתקשורת. זה מעיד על האמינות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x