היועמ"ש נגד אקוניס: "החלטתו בעניין פרופ' יעל אמיתי - חורגת ממתחם הסבירות"
מנדלבליט ופרקליט המדינה מסרו את תגובתם לבג"ץ, שביטל את החלטתו המקורית של השר שלא למנות את פרופ' אמיתי למועצת הנגידים של קרן גרמניה-ישראל משום שחתמה בעבר על עצומה נגד השירות בשטחים. בג"ץ הורה גם להחזיר את הסוגיה לשולחנו של השר לבחינה מחודשת
החלטתו החדשה של שר המדע אופיר אקוניס שלא למנות את פרופ' יעל אמיתי לנגידה במועצת הנגידים של קרן גרמניה-ישראל, מאחר שחתמה בעבר על עצומה נגד שירות בשטחים, חורגת ממתחם הסבירות. כך קובעים היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה בתגובת המדינה שהוגשה היום (ד') לבג"ץ.
- עתירה נוספת לבג"ץ: למנות את פרופ' יעל אמיתי לקרן גרמניה-ישראל
- בג"ץ ביטל החלטת אקוניס לפסול מינוי מדענית שתמכה בסרבנות, אך נתן לו הזדמנות נוספת
- בג"ץ: צו על תנאי לאקוניס בעקבות פסילת מינוי המדענית
בג"ץ ביטל את החלטתו המקורית של השר, אולם הורה להחזיר את הסוגיה לשולחנו לבחינה מחודשת. בהתאם לפסק הדין נדרש השר לשקול את קביעת בית המשפט לפיה חתימתה של פרופ' אמיתי על העצומה אינה עבירה פלילית, כשמדובר באירוע חופש ביטוי במהותו שאירע לפני 16 שנה כשאמיתי לא כיהנה במשרה ציבורית.
במסגרת התגובה הובהר כי לאור חשיבות ההגנה על חופש הביטוי, לא כל התבטאות או מעשה חד-פעמיים, יוכלו להוות עילה למניעת מינוי מקצועי מובהק. יש לכך אפקט מצנן על חופש הביטוי, באופן שעלול להרתיע אנשים מפני ביטויים בעניינים שנויים במחלוקת, מחשש שאלה ישמשו נגדם בעתיד לבוא, כאשר יהיו מועמדים לתפקיד כזה או אחר.
בתגובה נאמר עוד, כי לנוכח בקשת השר אקוניס לייצג את עצמו בעתירה, החליט היועץ המשפטי לאפשר לשר להביא בפני בית המשפט את עמדתו הנפרדת בכתב, כפי שהתאפשר לו בעתירה הקודמת, וכן יתאפשר לשר לטעון את טענותיו שלו באופן אישי בעל פה בדיון שיתקיים בעתירה, ככל שיבקש לעשות כן.
התגובה הוגשה באמצעות מנהל מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, עו"ד ענר הלמן, ועו"ד יונתן נד"ב.