רוסק עמינח על המערכת הבנקאית: "הדיגיטל זו רק עטיפה למערכות ליבה מיושנות"
מנכ"לית לאומי אמרה בהרצאה באוניבריסטת Insead בצרפת "הבנקים חייבים להקים הכל מהתחלה, כי מערכות הקיימות לא יעמדו בקצב השינוי הטכנולוגי. חברות שלא יעשו את השינוי הנדרש ולא יתאימו עצמן למציאות החדשה – לא ישרדו"
"הבנקים השיקו אפליקציות בנקאיות חדשניות אבל זו רק 'עטיפה דיגיטלית' שמכסה על מערכות ליבה מיושנות", כך אמרה רקפת רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי, בהרצאה באוניברסיטת Insead בצרפת.
- יש מתווה להגבלת האפליקציות, הנגיד לא מקבל החלטה
- פפר מסתער על הצעירים: יאפשר פתיחת חשבון לבני 16-18 כחשבון ראשון
- בנק ישראל: 60% הישראלים מעדיפים להשתמש באופן דיגיטלי בשירותים בנקאיים
ברצאה בפני תלמידי ביה"ס למנהל עסקים, אמר מנכ"לית לאומי כי "אם רוצים להביא לשינוי אמיתי ולהתמודד עם הטכנולוגיה המתקדמת, חייבים להקים הכל מהתחלה, שכן המערכות הוותיקות של הבנקים לא יעמדו בקצב השינוי".
רוסק עמינח מנתה את הגורמים המרכזיים שיצרו את השיבוב בעולם הבנקאות המסורתית: "הרגולטורים - שאחרי המשבר הגלובאלי של 2008 הבינו שבמקום להגן על הבנקים הגדולים ('Too big to fail'), יש לאפשר תחרות מצד שחקני פינטק חדשים; המעבר ההדרגתי מבנקאות מסורתית, מבוססת סניפים, לבנקאות בערוצים הדיגיטליים, לאור השינויים בהרגלי הצריכה של הלקוחות; המהפיכה הטכנולוגית, שמאפשרת כיום חיסכון אדיר בעלויות תשתית הודות לטכנולוגיות חדשות דוגמת טכנולוגיית הענן; ולבסוף, אמון הלקוחות בבנקים המסורתיים, אשר נשחק משמעותית מאז המשבר של 2008".
מנכ"לית לאומי ציינה כי סקר שנערך לאחרונה מעלה כי בני דור ה-Y כיום מעדיפים לנהל את הפעילות הפיננסית שלהם באמצעות ענקי טכנולוגיה כמו גוגל ואמזון, מאשר עם הבנק שלהם.
"חברות שלא יעשו את השינוי הנדרש ולא יתאימו עצמן למציאות החדשה – לא ישרדו", הוסיפה רוסק עמינח. "כל אלה הובילו את בנק לאומי לבצע מהלך דרמטי של 'שיבוש עצמי' (Self-disruption), במסגרתו החליטו להקים את הבנק הדיגיטלי Pepper".