80 מעובדי חרסה המפוטרים: "אין לסלק את בקשת הפירוק נגד החברה; טרם שולמו פיצויי פיטורים"
העובדים טוענים כי עם פיטוריהם הפכו לנושים של החברה, בשל חובותיה כלפיהם; בקבוצת חמת טוענים מנגד כי "כולם יקבלו את כל המגיע להם" וכי מדובר בהליך פרוצדורלי בלבד המתנהל מול קופות הפנסיה; חמת: "בכוונתנו להיפרע מההסתדרות בגין כל נזק שנגרם ועוד ייגרם כתוצאה מהתנהלותה הפראית"
כ-80 מעובדי מפעל חרסה פנו אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, בבקשה שידחה את בקשת החברה למחוק על הסף את בקשת הפירוק שהגישו נגדה. העובדים טוענים, באמצעות עוה"ד אלון וגלילה הורנשטיין, כי עם פיטוריהם מעבודתם בתחילת חודש מאי הפכו להיות נושים של החברה; זאת בשל חובות החברה כלפיהם, כולל תשלום חוב פיצויי פיטורים.
- ביהמ"ש דחה בקשת עובדי חרסה למינוי מפרק זמני
- למה צריך לסגור את מפעל חרסה
- עובדי חרסה מפגינים בכניסה למפעל בב"ש: "70 שנה ירדו לטמיון"
"נכון להיום החברה לא שילמה לעובדים את חוב הפיצויים המגיע להם, כמו גם חובות נוספים, למרות שחלפו 17 ימים מיום הפיטורים. לחברה, שידעה מבעוד מועד על כוונתה לפטר את העובדים ודאגה להתארגן מבעוד מועד במהלך כל ימי חוה"מ פסח 2019 למבצע סגירת המפעל, היה זמן רב על מנת להתארגן גם לצורך מילוי דרישות החוק בכל הקשור לתשלום חוב הפיצויים המגיע לעובדים. החברה אפילו לא דאגה לתת בידי העובדים מכתבי שחרור עבור קופות הגמל וקרנות ההשתלמות", נטען בתגובת העובדים המבקשים.
כזכור, שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע יעקב פרסקי, דחה לפני כשבועיים את בקשתם של 80 מעובדי מפעל חרסה למינוי מפרק זמני. עובדי חרסה, המפעל הוותיק לייצור כלים סניטריים הנמצא בבעלות קבוצת חמת, הפגינו לאחרונה כנגד הבעלים, לאחר שחזרו מחופשת פסח מרוכזת ומצאו את שערי המפעל סגורים, כמו גם מכתבי פיטורים הממוענים אליהם.
בעלי המפעל טענו בפני בית המשפט כי "כל העובדים המפוטרים קיבלו ב-3 במאי את שכרם ואת גמר החשבון, כאשר פיצויי הפיטורים ישולמו במלואם במועד ולאחר מילוי הטפסים המתחייבים. אין בכוונת חרסה, בגיבויה המלא של חברת האם קבוצת חמת, לחסר דבר מן העובדים, וביכולתה לשלם את כול הזכויות המגיעות להם עד השקל האחרון", טענה.
מקבוצת חמת נמסר בתגובה: "החברה משלימה בימים אלה את ביצוע גמר החשבון לכלל העובדים, וכפי שהובטח כולם יקבלו את כל המגיע להם, עד השקל האחרון. התגובה שהוגשה אינה אלא ניסיון נואש נוסף מצד ההסתדרות להפעיל לחץ בלתי הוגן על החברה כדי לכפות עליה לשלם לעובדים סכומי עתק, מעבר למתחייב על פי חוק.
"בשונה מן הנטען בבקשה, טרם הגיע המועד לתשלום פיצויי פיטורים. הנכון הוא, כי מאז שכספי הפיצויים מצויים בקופות הפנסיה, נדרש הליך קבלת נתונים מהקופות לצורך השלמת טפסי 161 וחישוב השלמת פיצויי הפיטורים. החברה הפעילה מאמצים כבירים על מנת שכלל הנתונים יתקבלו אצלה, וכאמור שלב זה נמצא כבר לקראת סיום. כפי שכבר נמסר לבית המשפט, הבקשה לפירוק הוגשה בחוסר תום לב וללא כל עילה, ובכוונת החברה להיפרע מן ההסתדרות בגין כל נזק שנגרם ועוד ייגרם לה כתוצאה מהתנהלותה הפראית".