$
תיירות

סודות החופשה

למי כדאי להשאיר טיפ במלון, וכמה לתת?

מלצרים במסעדת המלון, קונסיירז', אנשי שירות החדרים, נושא המזוודות והמנקה: מי ראוי לטיפ הכי גדול ומדוע, וכמה מקובל לתת לכל אחד מהם ולשאר הפונקציונרים במלון?

שירות כלכליסט 08:0418.05.19
שאלת הטיפים היא באופן כללי סוגיה מורכבת ואישית למדי, יש שנותנים תמיד טיפ ללא קשר לאיכות השירות בעוד שאחרים מבססים את הטיפ לפי החוויה עצמה. לכך נוסף העניין התרבותי והגיאוגרפי, שכן במדינות מסוימות כמו ארה"ב אי-תשלום טיפ נחשב לגסות רוח שפוגעת בפרנסת העובדים.

 

 

במהלך השהות בבית מלון, בין אם היא קצרה או ארוכה, מקבלים סיוע ושירות משורה של אנשי מקצוע החל מנשיאת המזוודות ועד לחניה, ניקיון ושירות חדרים. השאלה היא כמובן, האם לתת טיפ? ואם כן האם כולם מקבלים טיפ זהה? תום וויית', סגן מנהל הפעילות ברשת המלונות קימפטון אמר לאתר TPG כי כל מחווה מצד האורחים מוערכת "אלא אם הסכום קטן עד כדי מביך, נגיד ערימת אגורות" ואז כבר עדיף לוותר.

 

בכל מקרה, לא מדובר במדע מדויק ויש לקחת בחשבון את התקציב האישי, היעד וסוג המלון בו שוהים. כך למשל, מלונות יוקרה רבים אימצו מדיניות של הימנעות מטיפים. באתר בדקו ומצאו מה עוד מקובל מבחינת נתינת טיפ במלון.

 

 

נהנים במלון? אל תשכחו לפרגן לסגל נהנים במלון? אל תשכחו לפרגן לסגל צילום: Motel One

 

 

מנקים: לפי דעת כל המומחים, נתינת טיפ למנקים צריכה להיות דרישת חובה, שכן הם מסדרים את הבלגן שלנו ומחליפים מצעים. "אלו הם האנשים החרוצים ביותר במלון", הסביר וויית'. לפי מומחית הנימוסים וההליכות דיאן גוטסמן, רצוי להשאיר טיפ של בין 3-5 דולר ביום. עם זאת, ויית' מוסיף שאם מדובר במשפחה שמשאירה אחריה חדר מבולגן במיוחד, כולל פחים מלאים בחיתולים משומשים, עליהם לקחת זאת בחשבון במתן הטיפ. לעומת זאת, אורח הנמצא בנסיעת עסקים וכמעט לא מבלה בחדר שלו יכול להסתפק בטיפ נמוך יותר. בכל זאת, ההצעה היא להשאיר טיפ בכסף ולא מתנות כמו בקבוקי יין, שכן מרבית המלונות אוסרים על העובדים לקבל מתנות מסוג זה מהאורחים. רצוי להשאיר את הכסף על השולחן או במקום בולט לצד פתק שבו כתוב תודה. גוטסמן מדגישה כי חשוב להשאיר טיפ בכל יום ולא להמתין לסיום השהות, שכן העובדים משתנים בכל יום.

 

טיפים - כמה ולמי? טיפים - כמה ולמי? צילום: שאטרסטוק

 

 

 

נושא המזוודות: הדעה הרווחת היא כי יש להשאיר טיפ של 1 דולר על כל מזוודה. אם אתם ללק מקבוצה גדולה או שהבאתם מספיק מזוודות כדי שישתמשו בעגלה, תוכלו לעגל ולהסתפק ב-5 דולר או 10 דולר (תלוי כמובן בכמות התיקים).

 

שירות חדרים: במלונות רבים נוטים להוסיף דמי שירות לחשבון שירות החדרים, כך שבמקרים הללו אין ממש צורך להוסיף טיפ. אם לא הוסיפו דמי שירות, התערף המקובל הוא בין 15%-20% מהחשבון.

 

שירות חנייה: באופן כללי, ההמלצה של גוטסמן היא להשאיר טיפ של בין 2-5 דולר בכל פעם שאתם מקבלים את המכונית מהחנייה של המלון. במקרה הזה, אפשר להשאיר טיפ בכל פעם או פשוט לעדכן מראש את העובד שתשלמו בסוף השהות.

 

מי שמתאמץ בשבילכם צריך לקבל יותר מי שמתאמץ בשבילכם צריך לקבל יותר צילום: גטי אימג'ס

 

 

שוער: נהוג להשאיר טיפ של 1-2 דולר אם השוער משיג לכם מונית. הסכום עולה אם הוא מחזיק עבורכם את המטריה כשיורד גשם.

 

קונסיירז': גובה הטיפ במקרה הזה תלוי בשירות שקיבלתם. כך למשל, "אם מדובר בהזמנת שולחן במסעדה לא חייבים להשאיר טיפ", טען ג'ק אזון, נשיא חברת הטיולים Ovation Vacations. אין גם צורך לשלם עבור הוראות הגעה או הצעות לפעילויות. לעומת זאת, אם הקונסיירז' מתכנן עבורכם חוויה יוצאת דופן ומפעיל קשרים כדי שהיא תצא לפועל, אז יש צורך להשאיר טיפ. סכום הטיפ תלוי בתקציב שלכם, אך לרוב נע בין 40-100 דולר, בהתאם כמובן למורכבות של השירות שקיבלתם.אם מדובר בשירות שהוא לא פשוט נורא אך גם לא מורכב מדי כמו השגת כרטיסים לההצגה או ארגון סיור עם בעיר, אז אפשר להשאיר טיפ של בין 50-20 דולר. באופן כללי, צריך רק לקחת בחשבון את מידת המורכבות של מה שביקשתם.

 

שירות עוזר אישי: גם במקרה הזה הטיפ תלוי במידה שבה השתמשתם בשירות. "אם העוזר שהוצמד לכם מתרוצץ כל היום עבורכם, רצוי להראות לו את ההערכה שלכם", הסבירה לינדזי אפרלי סולק מייסדת סוכנות הטיולים אפרלי טראבל המתמחה בחופשות בקאריביים. "אם כמעט ואינכם משתמשים בשירות, אין סיבה שתחושו מחויבים להשאיר טיפ נדיב". לדבריה, אם מדובר במטלות בסיסיות אפשר לשלם 10 דולר או 15 דולר ביום. במקרים שהעוזר האישי יוצא מגדרו, ההמלצה היא לשלם בסביבות 100 דולר.

 

 

המנקים הם שעובדים הכי קשה במלון, אומרים גורמים בתעשייה המנקים הם שעובדים הכי קשה במלון, אומרים גורמים בתעשייה צילום: גטי אימג'ס

 

מלצרים במסעדת המלון: הנוהג הוא להשאיר טיפ של בין 15%-20% מחשבון המסעדה, לא כולל יינות יקרים. אם יש בופה, תשאירו בסוף הארוחה בין 1-2 דולר לכל סועד.

 

סומלייה: אם הסומלייה עוזר בבחירת בקבוק היין או אפילו בוחר עבורכם נהוג להשאיר טיפ של 10%-20% ממחיר הבקבוק. אם היין יקר במיוחד, אפשר להחליט עם סכום גג שתסכימו להשאיר (נגיד עד 20 דולר).

 

 

 

ברמן: בין 15%-20% מכלל חשבון המשקאות.

 

לסיכום, ההמלצה היא לרוב להשאיר טיפ בכל יום או בסוף החופשה, אך אם אתם רוצים להבטיח שירות טוב, מקובל גם להעניק לקונסיירז' או לפקיד הקבלה טיפ מיד עם ההגעה למלון. על מנת להקל על תשלום הטיפ ולהימנע ממבוכה נסו להסתובב כל הזמן עם שטרות מוכנים בכיס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x