סודות החופשה
שמונה טעויות קריטיות שאתם עושים בהזמנת כרטיסי טיסה
מזמינים כרטיסים בסוף השבוע? מגדירים תאריך ספציפי ולא טווח רחב? מזמינים חודש מראש לפני שיעלו המחירים? בניגוד לדעה הרווחת, אלו הן טעויות נפוצות - ובגללן אתם משלמים יותר על כרטיסי הטיסה שלכם
כולם רוצים למצוא טיסות זולות, אבל מומחי נסיעות יודעים שכדי למצוא עסקאות שוות, צריך לעשות יותר מסתם להזין תאריכים ולבחור מה שמציג את ההזמנות. קיימות המון אסטרטגיות להזמנת כרטיסים, ושווה להכיר אותן כשמתכננים חופשה.
- אחת ולתמיד: מה מותר לקחת מהחדר במלון בלי שייחשב לגניבה?
- אני עומד לפספס את הטיסה שלי! מה עלי לעשות?
- סליחה, טעינו ביבשת: איך קורה שמטוסים נוחתים בשדה הלא נכון?
"חוקי התיירות משתנים ככל שעולם התיירות משתנה", אמרה ליאנה קורווין, מומחית נסיעות מחברת Hopper. "לא רק שיש לצרכנים יותר אופציות, כמו חברות לואו קוסט במספר גדל של שווקים, ומחלקות נסיעה שונות כמו בייסיק אקונומי, אלא שיש גם הרבה יותר שקיפות בנוגע לתמחור, שלא היה קיים קודם". השקיפות הזו עוזרת לפורר מיתוסים ותיקים, שעל פי הופר גורמים להוצאה של כ-300 דולר נוספים על חבילות נופש בימינו. לפניכם שמונה מהטעויות הנפוצות ביותר בהזמנת כרטיסי טיסה.
1. מזמינים את הכרטיס הזול ביותר
חברות יונייטד, אמריקן ודלתא מציעות כולן מחירי מחלקת תיירים בסיסית, זולים יותר ממחירי מחלקת תיירים סטנדרטית, שבד"כ לא מאפשרים לכם להעלות למטוס מטען יד, לבחור את המושב, או לשנות את הכרטיס. המחירים האלה נראים זולים, אבל תאלצו להצטמצם בגללם מאוד, או לשלם סכומים נוספים על דברים שלא כלולים בכרטיס. אם יש לכם מטען או שאתם רוצים לשבת עם בן משפחה, בסוף תשלמו יותר מכרטיס מחלקת התיירים הסטנדרטי.
2. מזמינים מוקדם או מאוחר מדי
לדברי פטריק סורי, האחראי על המידע בחברת הופר, לא כדאי להזמין כרטיס יותר מדי זמן מראש. "הזמנה יותר משישה חודשים מראש עשויה לעלות לכם יותר, משום שחברות התעופה מתמחרות באופן ראשוני את הכרטיסים באופן שמרני", אמר. לעומת זאת, הזמנת הכרטיס ברגע האחרון גם היא תעלה יותר. המחירים בד"כ מתחילים לעלות בשבועיים שלפני התאריך, ומאוד לא סביר למצוא עסקה טובה בחלון הזמן הזה.
על פי סקרים שונים, שלושה שבועות מראש הוא המועד האופטימלי מבחינת מחיר הכרטיס, אבל כדי לוודא שאתם לא מפספסים הוזלה גדולה, אפליקציות כמו Hopper, Kayak ואחרות מוצאות עבורכם טיסות בהן אתם מעוניינים, ומודיעות לכם מתי להזמין.
3. קונים כרטיסים בסוף השבוע
זה אולי מתאים ללוח הזמנים שלכם, אבל יכול לפגוע לכם בארנק; כשאתם קונים כרטיס בזמן המצופה מכם, או כשכולם עושים אותו הדבר, אתם מורידים את הסיכוי למצוא עסקה טובה.
4. נמנעים מטיסות בוקר מוקדמות
על פי Skyscanner, הטיסות של חמש בבוקר הן הזולות ביותר, והמידע של הופר מאשר זאת. על פי קורווין, "רוב האנשים רוצים לטוס אחרי שמונה בבוקר ולחזור הביתה אחר הצהריים - כלומר שיש לכם יותר סיכוי לחסוך אם תקנו כרטיס לטיסת בוקר מוקדמת". בטיסות אלה יש גם פחות סיכוי לעיכובים כיוון שהמטוס בדרך כלל לא אמור להגיע ישירות מטיסה אחרת. שדות התעופה גם פחות עמוסים בבוקר.
5. מזינים תאריכי נסיעה ספציפיים
על פי ה-2019 Travel Pricing Outlook, טיסות שיוצאות בימי חמישי ושישי הן בד"כ זולות יותר (בעד 10%), בעוד טיסות בימי ראשון הן היקרות ביותר. אבל הימים הזולים ביותר משתנים עבור כל טיסה ויעד. שימוש במנוע הזמנות כמו Skyscanner מאפשר לכם להשוות מחירים בכמה תאריכים שונים או לאורך חודש שלם. בשיטה זו תוכלו לנצל גם טעויות של חברות התעופה שמוכרות לפעמים כרטיסים במחירים כמעט חינמיים.
6. חוזרים הביתה לפני סוף השבוע
המיתוס הרווח הוא שטיסות בד"כ זולות יותר באמצע השבוע, ולכן כדאי לכם לשקול לחזור מהחופשה באמצע השבוע. הופר ניפץ את המיתוס הזה, והראה שלמעט נסיעות לקריביים, כמעט כל יעד מציע הוזלה במחיר כשהטיסה כוללת שהייה בשבת בלילה.
7. מתעלמים מחברות לואו-קוסט
על פי דו"ח של Thrifty Nomads מ-2018, רוב חברות התעופה הזולות מופיעות במנועי החיפוש הגדולים, אבל יש יוצאות מהכלל. מחירי הכרטיסים ב-Southwest למשל לא מופיעים ב-Google Flights לכן אם אתם מכירים חברה שמגיעה ליעד שלכם, כדאי לכם לבקר באתר הספציפי שלה ולבדוק בו את המחירים.
8. מוותרים על תחבולות
אם אתם לא מוצאים טיסה זולה ליעדכם, אולי תשקלו חיפוש טיסה ליעד אחר, קרוב לשלכם, ומשם טיסה זולה נוספת עד היעד. שיטה נוספת היא חיפוש טיסות לשדות תעופה מהם ניתן להגיע יבשתית ליעד. רוב הנוסעים מנסים להמינע מכרטיסים לכיוון אחד, אבל בחלק מהמקרים זה כדאי. לכן שקלו גם טיסה לשדה תעופה אחד וחזרה מאחר.