$
בארץ

ועדת הכספים קבעה: מתווה הפיצויים לתושבי הדרום יורחב

לפי הסיכום, כלל העובדים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה יהיו זכאים לתשלום בגין 2 ימי היעדרות מהעבודה בסבב הלחימה האחרון; מסלולי הפיצויים לדבוראים ולעסקי התיירות, שאושרו באופן זמני בעקבות השריפות לפני מספר חודשים, יישארו תקפים

עמרי מילמן 12:2613.05.19

ועדת הכספים הזמנית (עד להרכבת הקואליציה - ע"מ), בראשה עומד ח"כ משה גפני, אישרה היום את התקנות המסדירות את הפיצויים לתושבי הדרום בעקבות סבב הלחימה האחרון. זאת, לאחר שתוקפן של התקנות הקודמות פג בסוף חודש אפריל האחרון.

 

בדיון סיכמו חברי הוועדה עם נציגי האוצר ורשות המסים כי כלל העובדים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה יהיו זכאים לתשלום בגין 2 ימי היעדרות מהעבודה בסבב הלחימה האחרון (5-6 במאי), בעוד שהתקנות המקוריות דיברו על פיצוי המעסיקים רק במידה ופיקוד העורף סגר את העסק עצמו או את מוסד הלימודים של ילדי העובדים.

 

 

פגיעה בבית העוטף עזה, במהלך סיבוב ההסלמה האחרון פגיעה בבית העוטף עזה, במהלך סיבוב ההסלמה האחרון

 

למרות שפיקוד העורף הודיע על חזרה לשגרה בבוקר ה-6.5, ועדת הכספים החליטה כי עובדים יקבלו תשלום מלא עבור אותו יום גם אם לא עבדו, וכי המעסיקים יפוצו על כך מקרן מס הרכוש. ועדת הכספים הביאה גם לכך שמסלולי הפיצויים לדבוראים ולעסקי התיירות, שאושרו באופן זמני בעקבות השריפות לפני מספר חודשים, ימשכו גם הם; זאת בניגוד למתווה שהציג האוצר בתחילה. עוד נקבע, כי תחולת תקנות הפיצוי תימשך עד סוף השנה, במקום עד סוף יוני כפי שהציע במקור משרד האוצר, ככל שידרש בהתאם למצב הביטחוני.

 

מסלול השכר מבחין בין תקופת היעדרות של עד 10 ימים במהלך התקופה המזכה (החל מה-1.3.19 ועד ל-31.12.19), בגינה יינתנו פיצויים "במסלול מהיר" בסך של 370 שקל ליום, לבין היעדרות של יותר מ-10 ימים, בגינה יינתנו פיצויים בהתאם לנוסחה שנקבעה בתקנות - בדומה למבצעים קודמים. הפיצויים לענפי התיירות והדבורים יינתנו במסלול מחזורים, שיאפשר לניזוק להגיש תביעה לקבלת החזר בגין ירידה במחזור העסקי בשל המצב הביטחוני בהשוואה למחזור העסקי בתקופה המקבילה אשתקד. יתרה מזאת: תינתן לו גם אפשרות לבחור לתבוע פיצויים במסלול שכר, במקום במסלול מחזורים.

 

שר האוצר משה כחלון מסר בתגובה כי "בשני סבבי הלחימה האחרונים התחייבנו בפני ההורים שנעמוד לצידם כדי להקל, עד כמה שניתן, על הקשיים שעוברים עליהם ועל משפחותיהם בימי הלחימה, ואנחנו עומדים בהתחייבות הזו. מטרת הפיצוי היא להסיר את החשש הכלכלי מההורים, ולאפשר להם להתרכז במה שחשוב באמת, טובת הילדים והמשפחה".

 

עו"ד רועי כהן, נשיא להב - לשכת ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים, מסר: "סבבי הלחימה הפכו לדבר שבשגרה ובמציאות זו חייבים לשנות את הוראת השעה ולהעביר בחקיקה את נושא פיצוי העסקים בדרום הארץ. תושבי עוטף עזה הפכו ל'בולמי הזעזועים' עבור כלל תושבי ישראל, וכשהמלחמה הבאה בפתח מן הראוי להערך מראש בחקיקה מסודרת ולפצותם בהתאם להוצאות ולהפסדים ולא לחלק נדבות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x