גבאי צפוי לעזוב את ראשות העבודה - אך להישאר חבר כנסת
יו"ר מפלגת העבודה מקיים התייעצויות לגבי הקדמת הפריימריז. הוא התייחס לאפשרות של פרישה מהתפקיד: "מכיר ויודע מהו כובד המשקל והאחריות של יו"ר העבודה". במקביל גם מספר 2 אלוף (מיל') טל רוסו בדרך לפרישה מהמפלגה
- הפריימריז בעבודה: שמולי ושפיר בראש, כבל רק 15
- אבי גבאי דרש מחברת הנכסים של העבודה לממן את הקמפיין - שני דירקטורים התפטרו
- תראו לנו מה אתם שווים באמת: הנכסים הידועים של ראשי המפלגות
גבאי פרסם הודעה שבה התייחס לאפשרות שיתפטר מתפקיד היו"ר: "אני מכיר ויודע מהו כובד המשקל והאחריות שמונחים על כתפיו של יו"ר מפלגת העבודה. בימים הקרובים אקיים התייעצויות עם חברי הכנסת של המפלגה לגבי הקדמת מועד הפריימריז לתפקיד יו"ר המפלגה ואפשרויות נוספות שעומדות על הפרק. אמשיך לפעול למען תנועת העבודה והציבור בישראל ואשבע אמונים כחבר בכנסת ישראל ואשרת את הציבור מהאופוזיציה".
במהלך היום נפגש גבאי עם מזכ"ל המפלגה ערן חרמוני, עמיר פרץ, איציק שמולי, חיליק בר וחברים נוספים במפלגה.
שתי האפשרויות שעומדות על הפרק הן קיום פריימריז מהירים או מינוי יו"ר זמני למפלגה. אחד המועמדים לתפקיד היו"ר הזמני הוא עמיר פרץ, שעמד בעבר בראש המפלגה. ההערכות הן שפרץ לא יתמודד שוב לתפקיד היו"ר ולכן הוא יהיה מועמד מוסכם לתפקיד הזמני.
לאחר פרסום תוצאות המדגמים בערב הבחירות, שגם הם לא החמיאו למפלגה, אמר גבאי לפעילים: "זה ערב לא פשוט עבורנו, זה ערב מאוד לא פשוט עבורי. לא ככה קיוותי לסיים את הערב הזה. תוצאות המדגמים הם אכזבה עצומה. התוצאה היא מכה אלקטורלית למפלגת העבודה ומכה של ממש לכל מי ששותף לדרך שלנו".
מזכ"ל מפלגת העבודה ערן חרמוני נפגש הבוקר עם גבאי. לאחר פגישתו סיפר: "הבהרתי לגבאי שלאור תוצאת הבחירות ההרסנית, עליו לקחת אחריות ולהתפטר לאלתר מתפקיד יו"ר מפלגת העבודה, כפי שהיה עליו לעשות עוד בערב ההפסד. כמזכ"ל המפלגה, עליי וגם על אחרים שהמפלגה הזו חשובה להם, מוטלת החובה להגיד את הדברים בצורה ברורה - כל יו"ר אחר שהיה מביא תוצאה כזו היה מתפטר".
לפני כחודשיים הודיע רוסו על הצטרפותו למפלגת העבודה והוא שוריין על ידי היו"ר אבי גבאי במקום השני ברשימת המפלגה לכנסת.
בנאום שנשא עם כניסתו לפוליטיקה אמר: "היום אני עולה על מדים חדשים בשירות מדינת ישראל. אני משוכנע שאהבת המדינה ותחושת האחריות הלאומית ינחו אותי בשלום ובהצלחה להשגת המטרות גם בדרכי החדשה. פגשתי רבבות של חיילים וחיילות - מעולם לא עניין אותי אם הם ימין או שמאל, אשכנזים או מזרחיים, דתיים או חילוניים, כולם היו חיילים למען ביטחון מדינת ישראל. חוסר האחדות והפלגנות מחלישים אותנו יותר מאשר אויבנו. אני מצטרף היום למערכת הפוליטית גם כדי לשמור ולחזק את הערך החשוב הזה - האחדות".
הזמן הקצר של רוסו בפוליטיקה לא עבר חלק. יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, ביקש מהמפלגה ומרוסו מסמכים שיראו כי הוא אכן כשיר להתמודדות בבחירות לכנסת. הסיבה לכך היא שרוסו היה מפקד פיקוד העומק במסגרת מילואים בתנאי קבע.
רוסו סיים באפריל 2013 את תפקידו כמפקד פיקוד דרום ובינואר 2014 השתחרר מצה"ל. ב-18 בפברואר 2015 רוסו גויס למילואים בתפקיד מפקד פיקוד העומק, ומאחר ועשה הרבה ימי מילואים הוגדר כ"חייל בשירות מילואים בתנאי קבע". רוסו סיים את שירות המילואים שלו ב-11 במאי 2017.
בסופו של דבר מלצר אישר לרוסו להתמודד ברשימת העבודה לכנסת, ובהתאם לתוצאות האמת הוא היה צפוי להתמנות לח"כ. רוסו אמר הערב: "מאחר שנכשלנו, ברמה המוסרית אינני יכול להישאר חבר כנסת".