$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

מנכ"ל וולמארט הגיע לביקור בזק חשאי בישראל

דאג מקמילון ומשלחת של בכירי וולמארט שוהים בישראל כמה ימים, שבמהלכם נפגשו עם חברות סטארט־אפ, אולם ככל הנראה לא יחתמו בשלב זה על עסקאות. גם מנכ"לי סיטי ואנבידיה שוהים בישראל כעת

מאיר אורבך 06:5528.03.19

דאג מקמילון, מנכ"ל ענקית המרכולים האמריקאית וולמארט, הגיע לביקור חשאי בישראל בראש משלחת של בכירי החברה - כך נודע ל"כלכליסט".

 

המשלחת שוהה בישראל כמה ימים שבמהלכם נפגשו אנשי החברה עם שורה של בכירים במשק בישראל, בעיקר בתעשיית ההייטק וההשקעות. מקמילון ויתר חברי המשלחת נפגשו גם עם מספר רב של חברות סטארט־אפ ישראליות הקשורות לתחומי הפעילות של רשת המרכולים הענקית.

 

מנכ"ל וולמארט דאג מקמילון. מפגשי היכרות מנכ"ל וולמארט דאג מקמילון. מפגשי היכרות צילום: בלומברג

 

 

לפי הערכות, המשלחת אינה מתכוונת לחתום בזמן שהותה על הסכמי רכישה או שיתופי פעולה, אלא הגיעה כדי להכיר טכנולוגיות חדשות שיסייעו לה במאבק מול אמזון.

 

בשיחות שערך "כלכליסט" עם בכירים בכמה חברות שנפגשו עם המשלחת, הם ציינו כי אנשי וולמארט גילו עניין רב בחדשנות הישראלית והפגינו ידע גדול בטכנולוגיות מעולם הסייבר, המסחר והאינטליגנציה המלאכותית.

 

לפי גורמים בתעשייה, אנשי וולמארט ככל הנראה נפגשו עם חברת אקו של יוני בלוך, שאיתה חתמה על הסכם משמעותי. באוקטובר נחשף כי אקו חתמה על הסכם שיתוף פעולה של מאות מיליוני דולרים עם וולמארט. במסגרת ההסכם, שתי החברות יקימו מיזם חדש שייקרא W*E, שיעסוק בפיתוח תכנים אינטראקטיביים מקוריים באמצעות הטכנולוגיות של אקו עבור לקוחות וולמארט וקהלים חדשים.

 

חברה נוספת שככל הנראה נפגשה עם המשלחת היא אספקטיבה. בפברואר הודיעה וולמארט כי היא רוכשת את הסאטרט־אפ הישראלי, המפתח מנוע המלצות על מוצרים המבוסס על חוות דעת ברשת. את אספקטיבה ייסדו ב־2013 עזרא דאיה ואיל הורביץ. בהודעה שפרסמה וולמארט בזמן הרכישה נמסר כי אספקטיבה תצטרף לחממה טכנולוגית שהושקה ב־2017 - וכי יכולות עיבוד השפה הטבעית של החברה הישראלית יסייעו לוולמארט לשפר את חוויית השירות.

 

וולמארט השקיעה גם בקבוצת הסייבר הישראלית Team8, שם מוגדרת ענקית המרכולים כמשקיעה אסטרטגית.

 

וולמארט הגבירה בשנים האחרונות בצורה משמעותית את השקעותיה בעולם הטכנולוגי וביצעה שורה של רכישות גדולות. המשמעותיות ביותר היו רכישת חברת המסחר המקוון ג'ט בתמורה לכ־3 מיליארד דולר ורכישת נתח משמעותי בפליפקארט ההודית, המתמחה במשלוחי מזון, בתמורה ל־16 מיליארד דולר.

 

השקעות אלה הגיעו על רקע מלחמה קשה מול אמזון, שמהווה כיום את האיום הגדול ביותר על הדומיננטיות של וולמארט בשוק האמריקאי.

 

מנכ"ל סיטי מייקל קורבט. בביקור מנכ"ל סיטי מייקל קורבט. בביקור צילום: בלומברג

 

במקביל נמצאים כעת בישראל שני מנהלים של חברות ענק אמריקאיות אחרות. אחד מהם הוא מייקל קורבט, מנכ"ל סיטי, אחד מתאגידי הפיננסים הגדולים בעולם. קורבט הגיע לישראל לביקור בזק במעבדת החדשנות של סיטי בתל אביב, המעבדה הגדולה ביותר שמפעיל הבנק מחוץ לארה"ב. המנכ"ל נפגש עם חברות סטארט־אפ המשתתפות בתוכנית ההאצה של סיטי, כמו גם חברות נוספות בתחום הסייבר והפינטק.

 

קורבט אף נפגש עם מספר מצומצם של בכירים, במסגרת שולחן עגול שאירח מנכ"ל סיטי ישראל ניל קורני. בין היתר, במפגש השתתפו רונה שגב מקרן ההון סיכון TLV Partners, חיים שני מקרן IGP, מיכל צור מקלטורה, מיכה קאופמן מפייבר, יובל טל מפיוניר, מיקי בודאי מ־YL ונצ'רס, יובל שחר מ־team 8.

 

בכיר נוסף הנמצא בימים אלה בישראל הוא ג'ן סון הואנג, מנכ"ל אנבידיה. הענקית העולמית רכשה לפני כמה שבועות את חברת מלאנוקס הישראלית בכ־6.9 מיליארד דולר. הואנג קיים בישראל מסיבת עיתונאים משותפת עם מנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן ואף השתתף בוועידת התעשייה של "כלכליסט".

 

וולמארט היא אחת החברות הגדולות בארה"ב, עם הכנסות של 514 מיליארד דולר ב־2018 ועם שווי שוק של 283 מיליארד דולר. החברה מעסיקה כיום 2.2 מיליון עובדים ב־12 אלף חנויות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x