סקר: 41% מהישראלים מרגישים שחוקים בעבודה
27% מהעובדים לא מרוצים מהמקצוע בו הם עוסקים ו-70% היו שמחים לעשות קורס הסבה למקצוע נוסף; 35% מהעובדים נעדרו מהעבודה ליותר מ-11 ימים בשנה עקב מחלה, כך עולה מסקר שביצעה חברת גיאוקטוגרפיה עבור "קרן מעגלים"
41% מהישראלים מרגישים שחוקים בעבודה ורבים מהם אינם מרוצים מהמקצוע שבו הם עוסקים, כך עולה מסקר חדש שבוצע על ידי חברת גיאוקרטוגרפיה עבור "קרן מעגלים".
- סקר: כרבע מהעובדים בהייטק מתחרטים על בחירת העבודה
- סקר: רמת השחיקה של עובדי מערכת הבריאות גבוהה ב-54% מזו של שאר העובדים
- עובדים שעות מטורפות בהייטק? נינטנדו מוכיחה ששמונה זה מספיק
לפי הסקר 27% מהעובדים אינם מרוצים מהמקצוע בו הם עובדים היום ו-70.4% היו שמחים לעשות קורס הסבה למקצוע נוסף, כאשר הצעירים הם הכי לא מרוצים מהמקצוע שבו בחרו. 31.5% מבין בני ה-18-34 השיבו כי אינם מרוצים וכרבע מהם אמרו שלהערכתם לא ימשיכו לעסוק בו בעתיד. לעומתם רק 22.8% מהמשיבים המבוגרים, בני ה-55 ומעלה השיבו כך ולמעלה מ-74% מהם ציינו כי ימשיכו לעסוק במקצוע עד הפנסיה.
אחד הביטויים של שחיקה בעבודה הוא היעדרות עקב מחלה וכאן נמצא ש-34.7% מהישראלים נעדרו מהעבודה בין 11 ל-26 ימים בשנה עקב מחלה. 13% מהעובדים לא נעדרו כלל מהעבודה בשנה החולפת, מה שיכול כשלעצמו גם כן להוביל לשחיקה.
בפילוח לפי מיקום גיאוגרפי עולה כי תושבי הדרום הכי פחות מרוצים, ולעומתם הירושלמים הכי מרוצים מעבודתם - 30% מהמשיבים שהינם תושבי הדרום מדווחים כי אינם מרוצים מהמקצוע בו הם עוסקים היום, זאת לעומת 12.5% בלבד שהינם תושבי ירושלים והאיזור. רמות השחיקה הגבוהות ביותר נרשמו באופן לא מפתיע בקרב פועלי הייצור (כ-50%), לאחר מכן טכנאים וחשמלאים (כ-40%) וכשליש מעובדי החינוך דיווחו כי הם מרגישים שחיקה.
ממצא מעניין נוסף מראה כי ככל שרמת ההשכלה נמוכה יותר כך רמת השחיקה גבוהה יותר. 48.9% מבעלי השכלה תיכונית השיבו שהם שחוקים, לעומת 37.5% מבעלי השכלה אקדמית. כמו כן השכלה תורמת לשביעות הרצון מהעבודה: 40% מבעלי השכלה תיכונית השיבו כי הם אינם מרוצים מהמקצוע בו הם עובדים היום, זאת לעומת 25.9% בלבד מבעלי השכלה אקדמית ו- 26.2% מבעלי השכלה על תיכונית.
נשים פחות מרוצות מהמקצוע בו הן עוסקות: כשליש מהנשים אינן מרוצות מהמקצוע בו הן עוסקות (29.3%) לעומת 24.7% מהגברים. יחד עם זאת, אחוז דומה של נשים וגברים מדווח על תחושת שחיקה - 44.4% מהנשים ו- 40.9% מהגברים. אחוז גבוה יותר של נשים השיבו כי הן היו מעוניינות לשדרג או לרכוש מקצוע נוסף (75.7%), לעומת 64.8% מהגברים.
"מחקרים הוכיחו כי חוסר שביעות רצון בעבודה עשוי להוביל לתחושת שחיקה, המתבטאת בין היתר בציניות, חוסר אפקטיביות וירידה בפרודקטיביות ותשישות.
לכן, ממצאי הסקר מוכיחים כי מדובר בבעיה שמצריכה תשומת לב ממשלתית. שחיקה בעבודה היא אחת המגיפות הנפוצות ביותר של המאה ה 21 , שכן בעידן המודרני העלייה בתוחלת החיים ואורח החיים האינטנסיבי מעצימים את השחיקה. שחיקה, בניגוד ל"סתם" עייפות או שעמום, היא תופעה קשה המשפיעה על העובד במישור הפיזי והנפשי, ומסבה סבל גדול לפרט ונזק עצום למעסיק ולמשק. מחקרים הוכיחו כי אחת הדרכים היעילות להתמודד עם התופעה היא הכשרות לעובדים. טיפול ממשלתי נכון בתופעה זו יסייע להשאיר עובדים רבים במעגל העבודה עד ואפילו לאחר גיל הפרישה", אומרת יפה ויגודסקי, יו"ר "קרן מעגלים" הפועלת למען הכשרת עובדים שחוקים באמצעות קורסי הסבה או שדרוג מקצועי.