$
מעסיקים

"כשיש מחסור בטאלנטים ועדיין נשים לא נכנסות - זו בעיה חברתית"

91% מהנשים סבורות כי הן יכולות להתקדם בעבודה כמו גברים אך מעריכות את קצב ההתקדמות שלהן בעבודה כאיטי יותר; החסם העיקרי להתקדמות בעבודה עבור נשים: מצב משפחתי או אמהות, כך לפי סקר של עמותת W2W של יוצאות יחידת 8200

מעין מנלה 13:4006.03.19

91% מהנשים סבורות כי הן יכולות להתקדם בעבודה כמו גברים, אך מעריכות את קצב ההתקדמות שלהן בעבודה כאיטי יותר בהשוואה לגברים, כך עולה מסקר של עמותת W2W של יוצאות יחידת 8200.

 

 

 

28% מהנשים ציינו כי הן מתקדמות בקצב איטי יותר מגברים ואילו 8% ציינו כי הן מתקדמות בקצב מהיר יותר. 37% השיבו כי הן מתקדמות בקצב דומה לזה של הגברים.

הסקר, שנערך בקרב 433 נשים אקדמאיות עובדות בישראל, נועד לאפיין את החסמים להתקדמות שלהן בקריירה ומצא כי החסם העיקרי להתקדמות בעבודה הוא מצב משפחתי או אמהות וכן אפליה מגדרית במקום העבודה. מצב משפחתי ואמהות מהווים גם את הגורם העיקרי לבחירה לא להתקדם במקום העבודה.

 

לעומת זאת, הגורמים העיקריים לתהליך התקדמות מהיר בעבודה הם: תפקידים 'נשיים' (כאשר למעשה מדובר בקידום לא בהשוואה לגברים), התמדה, תפקיד הדורש מולטיטאסקינג והשכלה מתאימה.

 

למעלה ממחצית מהנשים סבורות כי תהליך התקדמות איטי נובע מבחירה של מקום העבודה כאשר כחמישית סבורות שהוא נובע מבחירה אישית.

 

קרן הרשקוביץ, מנהלת וממייסדי תוכנית W2W קרן הרשקוביץ, מנהלת וממייסדי תוכנית W2W צילום: ענבר לוי

 

"בנינו את הסקר כדי להבין את החסמים של נשים האם זה תלוי מקום גיאוגרפי, שלב בחיים וכו' ומה שהבנו זה שהדרך שבה נשים חוות את ההתקדמות בעבודה זה שהן מרגישות שהן יכולות להתקדם כמו גברים ועדיין זה לא קורה. אנחנו מנסות להביא כלים לארגונים ולרתום אירגונים. עד עכשיו התעסקנו בנשים בתור פרט, איך נשים יכולות לקבל כלים והצד השני זה מה ארגונים יכולים לעשות במיוחד היום שהתחרות על הטאלנטים מאוד משמעותית ונשים לא מקבלות ייצוג מספיק. ברגע שיש מחסור ועדיין נשים לא נכנסות כחלק מהפול זה מהווה בעיה חברתית", אומרת קרן הרשקוביץ, מנהלת וממייסדי תוכנית W2W.

 

הכלים העיקריים שציינו הנשים שהשתתפו בסקר כיכולים לסייע לקידום בעבודה הם: הכשרה מקצועית, השתלמויות וליווי אישי של מנטורית.

 

"היום בעולם שבו התחרות על ההון האנושי הולכת וגוברת ונשים מיוצגות בחסר זה השינוי שצריך לקרות במשק וכחלק מזה המטרה שלנו היא להכניס גברים לשיח ושינוי אמיתי יגיע רק עם הכנסת גברים לשיח לשם מתן שיוויון הזדמנויות", היא אומרת. כעת יצאה העמותה ביוזמה חדשה בשם LIFT, שמטרתה לספק לארגונים כלים ופלטפורמות לגיוס ולהעצמת נשים בעולמות ההייטק, יזמות והון סיכון, פיננסים וייעוץ. התוכנית מסייעת לחברות לקלוט נשים לעמדות בכירות ולקדם נשים מתוך הארגון לתפקידים בכירים.

 

התוכנית נתמכת על ידי אנשי מפתח בהייטק הישראלי. ביניהם ד"ר אורנה ברי מנהלת בכירה במגזרי המדע והטכנולוגיה בישראל, פרופ' יוסי מטיאס מנכ"ל גוגל ישראל מו"פ, וניר למפרט איש עסקים ומייסד עמותת יוצאי 8200.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x