$
בחירות 2019
באנר ערוץ בחירות 2019

הדיל נחשף: הבית היהודי יתמוך במועמד עוצמה לישראל לוועדה למינוי שופטים

בהוראת יו"ר ועדת הבחירות המרכזית פורסמו הלילה הדילים של מפלגות המורכבות מכמה רשימות - זו הפעם הראשונה שנחשפים הסכמים כאלה לפני הבחירות

צבי זרחיה 07:5927.02.19

בהוראתו של יו"ר ועדת הבחירות המרכזית השופט חנן מלצר פורסמו הלילה ההסכמים ברשימות המורכבות מכמה מפלגות כמו: הבית היהודי ועוצמה לישראל, הליכוד ואח"י ישראל, חוסן לישראל, יש עתיד ותל"ם, המפלגות החרדיות והערביות. זו הפעם הראשונה שנחשפים הסכמים כאלה לפני הבחירות.

 

 

 

ההסכמים משקפים דילים בין המפלגות המרכיבות כל רשימה ואת חלוקת הג'ובים בכנסת ובממשלה, חלוקת תקציבי הבחירות, והתנהלות לאחר הבחירות.

 

הבית היהודי ועוצמה לישראל - בהסכם מתחייב הבית היהודי לתמוך באחד ממועמדי עוצמה לישראל: מיכאל בן ארי או איתמר בן גביר למשרת נציג האופוזיציה בוועדה למינוי שופטים. זאת במידה שלאחר הבחירות, עוצמה לישראל תחבור לאופוזיציה והבית היהודי יצטרף לקואליציה. הבחירות של 120 הח"כים של נציג קואליציה ונציג אופוזיציה לוועדה לבחירת שופטים הן חשאיות. מעניין אם הבית היהודי יעמוד בהסכם. זאת ועוד, בלא תמיכה של הליכוד, ויתר מפלגות הימין והמפלגות החרדיות במועמד של עוצמה לישראל - אזי אין לו סיכוי להיבחר. השאלה אם במפלגות הללו יעדיפו אותו על פני מועמד של מפלגת העבודה למשל או מפלגה אחרת באופוזיציה.

 

איתמר בן גביר איתמר בן גביר צילום: יואב דודקביץ

 

המפלגות זוכות לייצוג במוסדות הלאומיים: הסוכנות היהודית, קק"ל ועוד. לפי ההסכם הנציגים שלהם תהיה זכאית עוצמה לישראל ינתנו לאיחוד הלאומי.

 

שתי המפלגות יתמכו בחקיקת החוק הנורבגי שעשוי להביא להתפטרותם של רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' מהממשלה, כדי לקדם את כניסתו לכנסת של איתמר בן גביר הממוקם במקום השמיני ברשימה.

 

כמו כן סוכם על שיתוף פעולה ליצירת הסכמים פוליטיים להקצאת כספים קואליציוניים.

 

הבית היהודי והאיחוד הלאומי - בהסכם נקבע כי אם המפלגה תצטרף לקואליציה ותקבל 2 שרים אזי האיחוד הלאומי יבחר את התיק הראשון. אם תקבל שר אחד בלבד - תבוצע רוטציה בין 2 המפלגות.

 

הליכוד ואח"י ישראל - בהסכם נקבע שאלי בן דהן ישוריין במקום ה-28 ברשימת הליכוד ויפעל כסיעה. הצטרפותו כסיעה נועדה למנוע עתירות נגד שיריונו כחבר כנסת מהמניין שאינו חבר בליכוד. ואולם, לאחר הבחירות הוא יתפצל מהליכוד ויהנה ממימון מפלגות נפרד.

 

מערכת הבחירות של הליכוד הכוללת את אח"י ישראל תנוהל על ידי מטה הבחירות המרכזי של הליכוד, הליכוד ינהל את כל מערכת החשבונות וההתחייבויות והמערך הכספי של הרשימה המשותפת באמצעות גזברות הליכוד.

 

חוסן לישראל, יש עתיד ותל"ם - בהסכם נקבעה חלוקת התקציב לקמפיין הבחירות של "כחול לבן". חוסן לישראל תישא ב-45% מההוצאות, יש עתיד - 43% ותל"ם -12%. כפי שנחשף ב"כלכליסט" יש עתיד שהיא המפלגה היחידה ברשימה שיש לה כיום ח"כים מכהנים, תקבל מקדמת מימון בחירות מהכנסת. מימון המפלגות השוטף של 3 המפלגות יהיה נפרד במהלך הכנסת ה-21 בהתאם למספר המנדטים, גם אם יופעל ה"חוק הנורבגי".

 

מימין גבי אשכנזי, יאיר לפיד, בני גנץ ובוגי יעלון מימין גבי אשכנזי, יאיר לפיד, בני גנץ ובוגי יעלון צילום: twitter / @yairlapid

 

 

אגודת ישראל ודגל התורה - ההסכם קובע את החלוקה ברשימה. נציגי אגודת ישראל במקומות האי זוגיים ברשימה (1,3,5,7) ודגל התורה במקומות הזוגיים. לדגל התורה תינתן האפשרות לבחור את התפקיד הראשון שיוצע בהסכם הקואליציוני. לפי ההסכם בין המפלגות: ח"כ משה גפני יהיה יו"ר ועדת הכספים, יעקב ליצמן סגן שר הבריאות וח"כ אורי מקלב - סגן שר. כל אחת מהמפלגות תנהל תקציב בחירות נפרד שלא יפחת מ-5.2 מיליון שקל. לכל אחת מהסיעות 3 ח"כים כך שמדובר בהתבססות על מימון הבחירות שתקבל כל אחת מהם מהכנסת עבור 3 ח"כים ועוד יחידה נוספת.

 

חד"ש ותע"ל - יפעלו כמפלגות עצמאיות, וכל מפלגה תנהל את תקציבה בנפרד, שלא יפחת מ-2 מיליון שקל. ההוצאות של 2 המפלגות לא יעלו על 13.480 מיליון שקל (10 יחידות מימון בחירות) אם יקבלו 8 מנדטים תהיה רוטציה במחצית הקדנציה ולכנסת יכנס נציג מספר 9 ברשימה.

 

רע"מ ובל"ד - סיכמו על חלוקה שווה של תקציב הבחירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x