בהתאם לציפיות: הריבית נותרה ברמה של 0.25%
הוועדה מעריכה שתוואי העלאת הריבית בעתיד יהיה "הדרגתי וזהיר, באופן שיתמוך בתהליך שבסופו האינפלציה תתייצב בסביבת מרכז תחום היעד, ובפעילות הכלכלית"
הריבית לחודש מרץ נותרה בשיעור של 0.25%. כך קבעה היום (ב') הוועדה המוניטרית של בנק ישראל בראשה עומד הנגיד, פרופ' אמיר ירון. על פי הערכות חטיבת המחקר שפורסמו בחודש שעבר הריבית צפויה לעלות ל-0.50% ברבעון השלישי של 2019 ולהמשיך לעלות בהדרגה עד ל-1.25% בסוף 2020.
- האינפלציה חזרה בינואר לטווח היעד, אך לא סביר שבנק ישראל ימהר להעלות ריבית
- בנק ישראל: גובה המשכנתא הממוצע בדצמבר ירד ב-2.1% ל-692 אלף שקל
התחזית המקרו כלכלית המעודכנת של חטיבת המחקר עדכנה את תחזית הצמיחה ב-2019 כלפי מטה מעט לשיעור של 3.4%. כאשר להערכתם האינפלציה השנה צפויה להסתכם בשיעור של 1.3%.
מדד המחירים לצרכן ירד בחודש שעבר ב-0.1% אמנם מדובר בירידה פחותה מזהו שהעריכו התחזיות בהתחלה אך עדיין מדד המחירים ל-12 החודשים האחרונים עומד על 1.2%, תחתית טווח יעד האינפלציה שנע בין 1-3%. בחודש נובמבר העלה הבנק את הריבית אחרי שלוש וחצי שנים של קבעון, בטרם מונה הנגיד החדש ירון, כאשר המשנה היוצאת, ד"ר נדין בודו טרכטנברג מילאה את מקומו.
הוועדה המוניטרית ציינה מאז החלטת הריבית האחרונה השקל התחזק בכ-2% במונחי שער החליפין הנומינלי אפקטיבי. אם יימשך הייסוף הוא עלול לעכב את עליית האינפלציה לכיוון מרכז היעד.
הוועדה מעריכה שתוואי העלאת הריבית בעתיד יהיה "הדרגתי וזהיר, באופן שיתמוך בתהליך שבסופו האינפלציה תתייצב בסביבת מרכז תחום היעד, ובפעילות הכלכלית. בנק ישראל ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות באינפלציה, בכלכלה הריאלית, בשווקים הפיננסיים ובמשק העולמי, והוא יפעל להשגת יעדי המדיניות המוניטרית בהתאם להתפתחויות אלו."