$
משפט

נחשף בכלכליסט

לשכת עורכי הדין תקיים בירור בפרשת המבקרת; בכיר לשעבר בלשכה: "לחייבה להחזיר כסף"

על פי הפרסום ב"כלכליסט", עו"ד נורית ליברמן מכהנת בתפקידה מאז סוף 2012, אך עד כה לא התפרסם אפילו דו"ח ביקורת אחד שלה. עלות שכרה 350 אלף שקל לשנה עבור 70% משרה

ענת רואה 13:5725.02.19

ראש לשכת עורכי הדין (במינוי זמני), עו"ד אבי חימי, יקיים מחר (ג') בירור בפרשת מבקרת הלשכה, עו"ד נורית ליברמן, שנחשפה אתמול ב"כלכליסט". לדברי הלשכה לפגישה זומנו "כל הנוגעים בדבר".

 

 

 

על פי הפרסום ב"כלכליסט", עו"ד ליברמן, מכהנת בתפקידה מאז סוף 2012 אך עד כה לא התפרסם אפילו דו"ח ביקורת אחד שלה. עלות שכרה 350 אלף שקל לשנה עבור 70% משרה. נוהל הביקורת הפנימית בלשכה חייב אותה לפרסם דו"ח מסכם אחד בכל שנתיים, כלומר, היה עליה לפרסם כבר לפחות שלושה דו"חות.

 

עוד נחשף אתמול ב"כלכליסט", כי כהונתה של עו"ד ליברמן אמורה היתה להימשך 5 שנים ולהסתיים באוקטובר 2017, אולם גורמים בכירים בלשכה פעלו להאריך את הכהונה בשנתיים נוספות. הדבר נעשה בהסתמך על חוות דעת חסויה שנתן עו"ד דוד יצחק ממשרדו של שמוליק קסוטו, המשמש כיועץ המשפטי של לשכת עורכי הדין.

 

"הלשכה מסרבת לחשוף את חוות הדעת"

 

פניית "כלכליסט" לקבל את העתק חוות הדעת נדחתה. "כלכליסט" ישקול לבקש לעיין בחוות הדעת מכוח חוק חופש המידע. זאת מאחר שלכאורה יש קושי משפטי בהארכת הכהונה בשנתיים כפי שנעשה. הסיבה לכך היא שב-2016, שנה לפני תום הכהונה של ליברמן, הושלמה רפורמה בחוק לשכת עורכי הדין, אשר כללה גם שינוי נרחב במערך הביקורת. בחוק נכתב במפורש שהרפורמה בביקורת פנים תיכנס לתוקף עם סיום תקופת כהונתה של המבקרת ליברמן. הכהונה הזו נקבעה ל-5 שנים, על פי החלטת המועצה הארצית בלשכה, וכך דווח בדו"חות השנתיים של הלשכה.

 

 

מבקרת הפנים בלשכת עורכי הדין, עו"ד נורית ליברמן מבקרת הפנים בלשכת עורכי הדין, עו"ד נורית ליברמן צילום מסך פייסבוק

 

ל"כלכליסט" נודע כי בחוות הדעת של משרד קסוטו, ניתן ככל הנראה פירוש ל"תום תקופת כהונתה" במובן של "סיום כהונות", ולכאורה נטען בה כי המועצה הארצית רשאית היתה להאריך את כהונתה ב-5 שנים נוספות מבלי להפר את החוק. גורם משפטי אמר ל"כלכליסט" שעל פניו מדובר בפרשנות לא סבירה והתהיות מתחדדות לאור העובדה שהלשכה מסרבת לחשוף את חוות הדעת.

 

 

עו"ד אבי חימי, ראש הלשכה (במינוי זמני) עו"ד אבי חימי, ראש הלשכה (במינוי זמני) צילום: עמית שעל

 

בנוסף, הפניות ללשכה כדי לברר האם המועצה הארצית התכנסה והצביעה על הארכת הכהונה או שהדבר נעשה אוטומטית ועל בסיס חוות הדעת המשפטית - לא נענו בתשובות ברורות. מהלשכה נמסר שהמועצה הארצית האריכה את הכהונה, אך לא נמסר באיזו ישיבה בדיוק זה קרה. "כלכליסט" בדק בפרוטוקולים של מספר ישיבות בחודשים שלפני ואחרי אוקטובר 2017 - אז לכאורה הוארכה הכהונה - אך לא ניתן היה לאתר את הישיבה בה הדבר נעשה.

 

עו"ד ערן גולן. דורש את השבת הכספים שקיבלה המבקרת עו"ד ערן גולן. דורש את השבת הכספים שקיבלה המבקרת צילום: עמית שעל

 

"האם הלשכה תמשיך לשלם משכורת לליברמן"

 

עו"ד ערן גולן שהיה חבר בוועד המרכזי בלשכה וסגן יו"ר ועדת האתיקה, פנה בעקבות חשיפת "כלכליסט" לראש הלשכה חימי וביקש לפעול להשבת הכספים ללשכת עורכי הדין. "אבקש לדעת מה הצעדים שהלשכה עומדת לנקוט להשבת קרוב לשניים וחצי מיליון שקל, שמבקרת הפנים קיבלה במהלך שבע שנים וזאת מבלי שפרסמה דו"ח אחד. והאם הלשכה מתכוונת להמשיך ולשלם לה משכורת גם בחודשים הקרובים", כתב גולן במכתב.

 

בנוסף ביקש עו"ד גולן "לקבל את כל המסמכים הנוגעים להארכת מינויה, שנעשה לטעמי בניגוד לחוק, לרבות כיצד הוארך המינוי, למרות שבמועד ההארכה - מי שאישר את הארכת המינוי כבר ידע שלאחר חמש שנים לא פורסם על ידה ולו דו"ח אחד".

 

דוברת לשכת עורכי הדין מסרה בתגובה: "ראש הלשכה, עו"ד אבי חימי, מתכוון לקיים כבר מחר דיון מקצועי בנושא מבקרת הלשכה עם כל הנוגעים בדבר. אציין שעו"ד חימי רואה במוסד הביקורת מוסד חשוב, והנושא שצויין בכתבה יידון בישיבה הנ"ל. בנוגע לחוות הדעת לא ניתן להעביר אותה בשלב זה. בכל מקרה היא תשמע במסגרת הדיון מחר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x