בעל השליטה לשעבר בוויליפוד נידון ל-2.5 שנות מאסר על עבירות מרמה וני"ע
על גרגורי גורטובוי, בעבר בעל השליטה גם בחברות BGI, ו-BSD, הוטל גם קנס ב-1.2 מיליון שקל. בכיר לשעבר בחברות הללו, יוסף שניאורסון, נידון ל-3 שנות מאסר ולקנס של 50 אלף שקל
שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, גזר הבוקר (ה') 31 חודשי מאסר בפועל על גרגורי גורטובוי, לשעבר בעל השליטה בחברות BGI, BSD ו-ויליפוד השקעות, ו-36 חודשי מאסר על יוסף שניאורסון, נושא משרה בחברות, שהורשעו במסגרת הסדר טיעון בעבירות מרמה וני"ע.
- בעל השליטה לשעבר בוויליפוד ונושא משרה בחברה הורשעו - וישלחו למאסר
- הפרקליטות לגרגורי גורטובוי: אנו שוקלים כתב אישום נגדך
- מה קורה בוילי פוד? "מוזר שהאחים ויליגר מתאמצים כל כך להשתלט על חברה שמכרו מרצונם"
על שניאורסון, שהורשע בנוסף בעבירה של סיוע לעבירות גניבה בידי מורשה בסך כרבע מיליארד שקל, הוטל גם קנס של 50 אלף שקל. על גורטובוי, שהורשע בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בסך 3 מיליון דולר, הוטל קנס כספי בסך 1.2 מיליון שקל.
"שורת הערכים החברתיים שנפגעו כתוצאה ממעשי הנאשמים היא ארוכה: שקיפות, הגינות, חובה של בעלי שליטה ונושאי משרה כלפי בעלי מניות, אמון הציבור בנושאי המשרה בחברות ציבוריות, הגנה על זכויות בעלי מניות מקרב הציבור, מניעת ניגוד עניינים בין מנהל לבין בעל שליטה", כתב השופט כבוב בגזר הדין. "כל אלה הם ערכים חברתיים שנפגעו ממעשי הנאשמים ומחייבים התייחסות מחמירה מצד בית המשפט".
לפי כתב האישום המתוקן בו הודו הנאשמים, שניאורסון סייע להעמדת כספי החברות הציבוריות כבטוחות לטובת בנקים באוסטריה ובאזרבייג'אן, לצורך הבטחת החזר הלוואות שקיבלו חברות פרטיות זרות הקשורות לאיש העסקים האוקראיני אלכסנדר גרנובסקי, וזאת במסווה של הפקדת כספי החברות הציבוריות בפיקדונות בבנקים.
עובדה זו לא הובאה לידיעת החברות הציבוריות, נושאי המשרה שלהן ומוסדותיהן, הוסתרה על ידי שניאורסון מהחברות הציבוריות תוך הצגת מצגי שווא, הימנעות מקבלת אישורים ממוסדות החברות כנדרש וללא דיווחים מתאימים לציבור.
רוב הכספים לא הושבו לחברות הציבוריות. בסך הכל הוצאו באופן זה כ-60 מיליון דולר מכספי החברות הציבוריות בין השנים 2014-2012.
ביולי 2015 קיבל גורטובוי את השליטה בחברות מידי גרנובסקי, שהפרקליטות מנהלת הליכים להסגרתו לישראל, והפך לבעל השליטה וליו"ר הדירקטוריון. גורטובוי ושניאורסון ניצלו את מעמדם בחברות כיו"ר דירקטוריון וכמנכ"ל, ואת האמון שקיבלו מהחברות ומנושאי המשרה, על מנת להמשיך להסתיר את מצבם האמיתי של הפיקדונות, באמצעות הצגת מצגי שווא למוסדות החברות ולנושאי המשרה, תוך מעילה באמון שניתן בהם ובעודם גורמים לחברות לדווח דיווחים מטעים לציבור.
בנוסף, בינואר 2016 פעל גורטובוי להוצאת 3 מיליון דולר במרמה מויליפוד, במסגרת השקעה באג"ח PPH, וזאת באמצעות הצגת מצגי שווא לנושאי המשרה של החברה.
כתב האישום שהוגש בישראל נגד גרנובסקי, שהפרקליטות פתחה מול אוקראינה בהליכי הסגרה נגדו, הותלה עד אשר רשויות האכיפה יביאו אותו לישראל – אם יצליחו במשימה.
התיק נוהל על ידי עוה"ד אבי ארוניס וסתיו גינת ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה. התיק נחקר ע"י מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
את גרוטובוי ייצגו עוה"ד רותי ליטבק ומוטי לזר. את שניאורסון ייצגו עוה"ד ליאת בכור ואורי שפיגל.