טבע מוכרת את מיגדה בקריית שמונה לקרן פימי ב-45 מיליון דולר
עובדי המפעל יקבלו 5.4 מיליון שקל מענק. במסגרת ההסכם, בני 55 ומעלה עם 15 שנות ותק ובני 50 ומעלה עם 30 שנות ותק יוכלו לצאת לפנסיה מוקדמת - עד מיליון שקל לעובד. אליעזר בלו, ממלא מקום יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות העובדים הכללית: "דאגנו לעובדים גם למענק מכירה וגם לרשת ביטחון לשלוש השנים שלאחר מכירתו"
- חדשות רעות לטבע: חברת ביטוח גדולה נוספת בארה"ב לא תכסה את התרופה שלה למיגרנה
- ישי דוידי מוכן לתת תוספת שכר של 3% לעובדי טבע קריית שמונה
- טבע משכה את שוק התרופות למטה: 1,254 משרות קוצצו
ההסכם מאפשר לבני 55 ומעלה, שלהם וותק של 15 שנה במפעל, ולבני 50 ומעלה שלהם 30 שנה וותק במפעל, לצאת לפנסיה מוקדמת, ויוחל על עד עשרים 28 עובדי המפעל שיסיימו העסקתם במסגרתו.
אליעזר בלו, ממלא מקום יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות העובדים הכללית, אמר ל"כלכליסט" כי "דאגנו לעובדים גם למענק מכירה וגם לרשת ביטחון לשלוש השנים שלאחר מכירתו. בכל אחת משלוש השנים העובדים יקבלו תוספת שנתית של 3% וגם תמחרנו את פעילות הרווחה של המפעל לעד 10 אלף שקל לשנה לכל עובד, ובכללם מתנות לחגים, נופשונים ועוד".
במסגרת ההסכם, תבטיח הנהלת המפעל רשת בטחון תעסוקתי לשלוש שנים לכלל העובדים, ובמסגרת זו אם יהיו עובדים שיחליטו לסיים את עבודתם, או שהעסקתם תסתיים על ידי ההנהלה עד חודש ספטמבר 2019, הם יהיו זכאים לפיצויים מוגדלים של עד 175%.
מרבית ההסכם ייושם עם חתימת עסקת המכירה של המפעל לישי דוידי, בעליו החדשים, ויאפשר מענק מכירה של עד 60 אלף שקל בהתאם לוותק, תוספת שכר, בונוס, מענקים נוספים ועוד.
המשא ומתן בין העובדים להנהלה על ההסכם שיאפשר את מכירת המפעל נמשך חודשים, במהלכם הכריזו העובדים על סכסוך עבודה, ועבודת המפעל אף הושבתה מספר פעמים, על רקע המאבק שניהלו.
במפעל מיגדה טבע מייצרת את "טבעדפטור", המגן על צוותים רפואיים מפני חשיפה לחומרים מסוכנים, ומיוצא לעשרות מדינות. מכירות המוצר נאמדות ב־70-80 מיליון דולר בשנה, אך הטבעדפטור מתמודד עם תחרות גוברת, ועם רגולציה אמריקאית מחמירה.
עובדי המפעל שנחשב רווחי, היו בין אלה שניצלו מחרב הקיצוצים של הנהלת טבע, שהודיעה על סגירת מפעלים ופיטורים המוניים בסוף 2017. תוכנית ההבראה של החברה נועדה להביא לחיסכון של 3 מיליארד דולר עד סוף 2019, וכוללת פיטורי אלפי עובדים ברחבי העולם. בחברת התרופות הצהירו כבר בעבר שהמפעל לא ייסגר, ופעילותו תימכר.
המפעל נמצא על המדף כבר כמה שנים, אך כניסתו של קאר שולץ לתפקיד מנכ"ל טבע זירזה את המגעים למכירתו. על פי ההערכות, טבע צפויה למכור אותו תמורת 40–50 מיליון דולר, כאשר בעבר היא דרשה תמורתו 80–100 מיליון דולר.
המו"מ על ההסכם נערך בהובלת יו"ר ההסתדרות במרחב גליל עליון יונה פרטוק, מ"מ יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות אליעזר בלו, מזכיר האיגוד המקצועי מהמרחב גרשון נאור, חברי הוועד ונציגי הנהלת טבע.
העובדים עמדו בלחצים בלתי אפשריים
יו"ר ההסתדרות במרחב גליל עליון, יונה פרטוק, אמר כי "העובדים עמדו בלחצים בלתי אפשריים ופעלו באחריות ובמסירות לאורך כל הדרך. אני מאחל למעסיק החדש הצלחה והמשך שיתוף פעולה פורה לטובת קריית שמונה והגליל העליון, שכידוע לא משופעים במקומות עבודה".
חבר ועד עובדי טבע, אלון מזרחי, אמר ש"לאחר תקופה לא פשוטה אנו יכולים לנשום לרווחה ומבקשים להודות לכל מי ניהלו את המגעים עם הנהלת טבע ללא פשרות".
מטבע מוסרים כי "אנו מברכים על ההסכם הקיבוצי שנחתם היום עם וועד העובדים במיגדה קריית-שמונה וההסתדרות, בתום משא ומתן מתמשך ומורכב בנסיבות העניין. אמנם עודנו נמצאים ערב מכירת האתר, אך ברור כבר כעת כי הקונה המיועד יכנס בנעלי טבע ויכבד את כל ההתחייבויות המפורטות בהסכם בקשר לעובדים.
"לאור האמור – וכפי שהתחייבנו בפני העובדים עוד מראשית התהליך – ההסכם מבטיח לעובדי המפעל המשכיות וביטחון תעסוקתי למשך 3 שנים לפחות, תוך שימור תנאי ההעסקה – לרבות גובה השכר, זכויות סוציאליות והטבות. במסגרת ההסכם הקיבוצי אף סוכם, כי יוענקו לעובדים קידומי שכר מכובדים באופן מדורג ולאחר חתימת הסכם המכירה יינתן להם מענק מכירה – מהמיטיבים שניתנו במשק – בהתאם לוותק העובד.
"אנו מבקשים להודות לנציגות העובדים באתר וההסתדרות על שגילו אחריות, דאגה ושותפות ויחדיו הושג הסכם ראוי ומיטיב הדואג ומבטיח את זכויותיהם של העובדים".