ראש למיטה חולה: ציון אמיר כבר פוזל לתפקיד של אפי נוה
שורת עורכי דין בולטים לוטשים עיניים לכס היו"ר הפורש של לשכת עורכי הדין, ובהם גם אבי חימי ‑ שמונה בידי נוה עצמו ליו"ר מחוז מרכז בלשכה. עד הבחירות ללשכה, שיתקיימו ביוני 2019, המועצה תבחר יושב ראש זמני
בלשכת עורכי הדין מתחילים להסתגל ליום שאחרי אפי נוה, שהתפטר מראשות הלשכה בשבוע שעבר בצל החקירה נגדו. הבחירות ללשכה יתקיימו בעוד פחות מחמישה חודשים, ועד כה הביעו עניין בהתמודדות עורכי הדין ציון אמיר, אבי חימי, אילן בומבך, ברוך כצמן ואביחי ורדי. בזמן שנותר צפויה מועצת הלשכה לבחור יו"ר זמני.
בישיבה מיוחדת של המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין הוחלט אתמול (א') שממלא מקומו של נוה עד הבחירות ייבחר בעוד כחודש. בינתיים מכהן בתפקיד זה עו"ד אורי קינן. היו"ר הקבוע ייבחר ביוני 2019 בהצבעה כללית של ציבור עורכי הדין.
- יו"ר המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין: "אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש"
- השופטת שנחקרה כחשודה בפרשת אפי נוה הודיעה על יציאה לחופשה
- אפי נוה דורש מהמשטרה לחקור את כתבת גל"צ הדס שטייף
במועמדים: אנשי נוה ויריביו
ציון אמיר הוא עורך דין פלילי, ומשמש היום כיו"ר בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין. הוא ייצג בין השאר את נשיא המדינה לשעבר משה קצב.
אבי חימי עומד כיום בראש מחוז מרכז בלשכה, תפקיד שאליו מונה בידי נוה ולא בבחירות ישירות כמקובל ביתר המחוזות. מחוז מרכז עדיין לא קם רשמית, אך הוא פעיל כבר כמה שנים. השמועות על כוונתו של חימי להתמודד על החלפת נוה מתרוצצות מאז אוקטובר 2018, כשהתפוצצה "פרשת הדרכון" שבה סייע לכאורה נוה למאהבת שלו להיכנס לישראל ללא רישום.
אביחי ורדי הוא עורך דין העוסק בתחום הפירוקים, ומכהן כיו"ר ועדת חדלות פירעון של מחוז תל אביב. הוא הודיע בימים האחרונים למקורביו כי בכוונתו להתמודד לתפקיד. תחום חדלות הפרעון נחשב לאחד הבעייתיים ביותר כיום בהיבט הקשרים בין שופטים לעורכי דין.
ברוך כצמן, לשעבר שותף במשרד הרצוג פוקס נאמן, הוא עורך דין הנחשב פעיל יחסית בלשכת עורכי הדין. בעבר היה מזוהה עם מחנהו של ראש הלשכה הקודם עו"ד דורון ברזילי.
אילן בומבך, המועמד החמישי והאחרון שהביע עניין בתפקיד בינתיים, שימש כיו"ר ועד מחוז תל אביב עד 2007, אז הפסיד לעו"ד דורון ברזילי. באותה תקופה קרא בומבך לעצור את הצפת המקצוע בעורכי דין ולערוך רפורמה בבחינות הלשכה. עם זאת, בשנה האחרונה הוא ייצג את המתמחים שנכשלו בבחינות הלשכה והגישו עתירות נגד הבחינה. בומבך הסביר שהוא סבר שיש להקשות את הבחינות, אך באופן הוגן, ולא להפוך אותן לבלתי עבירות. "כלכליסט" חשף שהוא קיבל מהמתמחים מאות אלפי שקלים תמורת שירותיו.
מתכוננים ליום שאחרי
לישיבה המיוחדת שקיימה אתמול המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין כדי לדון בהחלפת נוה לא הגיע פרקליט המדינה שי ניצן, החבר מכוח חוק במועצה הארצית. כמו כן לא השתתפו בה מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור, ששוהה בחו"ל, והפרקליט הצבאי הראשי. המועצה מונה 48 חברים ומתוכם מכוח חוק גם בכירי משרד המשפטים.
המועצה החליטה כי ראש הלשכה הזמני עד ליום הבחירות הרשמי ללשכה ב־18 ביוני ייבחר בידי חברי המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין ב־19 בפברואר. אד אז ישמש בתפקיד עו"ד קינן, שנבחר לשם כך ב־2015. לחברי ועדת הבחירות נבחרו יו"ר מחוז ירושלים, עו"ד אשר אקסלרד, עו"ד נידאל עוואדה ועו"ד רועי אברמוביץ.
בישיבת המיוחדת קראה יו"ר המועצה עו"ד חוה מרצקי להפיק לקחים מפרשת נוה. "אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש - אישי וציבורי. כשאנחנו מביטים אל העתיד, לשכה גדולה יותר מכל אחד מחבריה ונבחריה. יש לה חשיבות ציבורית אדירה, וחובה להגן על שלטון החוק, זכויות האדם וערכי היסוד שלו. כדי שהלשכה תוכל לשמר את מעמדה ולבססו, צריך לדאוג ביתרת הקדנציה שלנו ובקדנציות הבאות לשמור על עצמאותה, אי תלותה ויכולתה להשמיע קול בסוגיות שעומדות לפתחה של החברה הישראלית".
לדברי מרצקי, "הימים הבאים עלינו משמעותיים. כמו שבסינית המילה משבר כוללת בתוכה גם את המילה הזדמנות, בואו ננצל את המשבר הנוכחי כדי לתת לעצמנו וללשכה הזדמנות להגיע למקום שבו אנו אמורים להיות".
מרצקי עצמה היתה מועמדת של לשכת עורכי הדין למינוי כשופטת בבית המשפט המחוזי, אך היא לא נבחרה בישיבה שהתקיימה בנובמבר 2018.