השופטת שנחקרה כחשודה בפרשת אפי נוה הודיעה על יציאה לחופשה
השופטת, ששוחררה למעצר בית שיסתיים היום, הודיעה מיוזמתה להנהלת בתי המשפט שלא תשוב בשלב זה לעבודה. על השופטת, החשודה בביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים בנוגע להליך מינויה, לא הוטלו תנאים מגבילים מיוחדים
חקירת החשד לשחיתות במערכת המשפט: שופטת השלום שנחקרה בשבוע שעבר באזהרה במשטרה ושוחררה למעצר בית שיסתיים היום (א'), הודיעה להנהלת בתי המשפט שהיא יוצאת מיוזמתה לחופשה ולא תשוב לעבודה. לבקשת המשטרה, בשלב זה קיים עדיין צו איסור פרסום על שמה של השופטת.
- אפי נוה דורש מהמשטרה לחקור את כתבת גל"צ הדס שטייף
- הבוץ של אפי נוה מאיים להכתים את עולם המשפט
- פרשת אפי נוה: שוחד מיני או מיני שוחד
בניגוד לראש לשכת עורכי הדין, אפי נוה, שהורחק מלשכת עורכי הדין וממשרדו ל-30 יום, על השופטת לא הוטלו תנאים מגבילים מיוחדים, מלבד האיסור הקבוע על חשודים ליצור קשר עם חשודים ועם עדים, או לשוחח על תוכן החקירה.
החקירה בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים נגד השופטת נוגעת להליך מינויה. על פי החשד, בשנת 2006 פעל נוה למינויה של השופטת, שעבדה כתובעת משטרתית, לתפקיד שופטת שלום, בעוד שהוא מסתיר מהוועדה לבחירת שופטים את דבר מערכת היחסים האינטימית שהתנהלה ביניהם.
חברים בוועדה בשנים האחרונות, בהם שופט בית המשפט העליון לשעבר, אליקים רובינשטיין, ח"כ נורית קורן, ועורכי הדין אילנה סאקר וחאלד חוסיני זועבי, מסרו עדות פתוחה במשטרה במסגרת הפשרה.
עו"ד אופיר סטרשנוב, ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון, המייצג את השופטת, מסר: "השופטת שיתפה פעולה באופן מלא עם החוקרים, ענתה על כל השאלות שנשאלה וכך תמשיך לעשות ככל שתידרש. השופטת מכחישה באופן מוחלט מעורבות בביצוע עבירות כלשהן והיא מקווה כי החקירה תמוצה בהקדם ויובהר כי לא דבק בה רבב". בהנהלת בתי המשפט אישרו את הפרטים.
נזכיר כי מוקדם יותר היום פנה אפי נוה למשטרה באמצעות סנגורו, עו"ד בעז בן צור, בדרישה לפתוח בחקירה נגד כתבת גל"צ הדס שטייף. זאת, לאחר שהיא העבירה לרשויות האכיפה מידע מטלפון ישן של נוה שהגיע אליה, והכיל התכתבויות אשר הובילו לפתיחת החקירה הפלילית נגדו בחשד לעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.