$
בארץ

בלעדי

מל"טים של תעשייה אווירית יגידו לחקלאים בברזיל מתי להשקות

Santos Lab הברזילאית תפעיל מל"טים ישראלים בחקלאות מדויקת. שווי החוזה בעשור הקרוב: מאות מיליוני דולרים

אודי עציון 09:2524.12.18

הסכם הגדול ביותר לשימוש אזרחי במטוסים ללא טייס מישראל: התעשייה האווירית חתמה על הסכם ראשון מסוגו של שיתוף פעולה עם Santos Lab מברזיל, לשימוש במל"טים לפענוח בתחום החקלאות המדייקת.

 

 

במסגרת ההסכם תספק התעשייה האווירית את מערכת המל"ט ותפענח את תוצאות האיסוף. חברת Santos Lab תפעיל את מל"ט ה- Bird Eye 650D הכולל מטעד מצלמה היפר ספקטרלית (רב ערוצית) מתוצרת, פיתוח ייחודי של התעשייה האווירית למשימה זו, ותספק באמצעותו דו"חות אודות השטחים החקלאיים, שיכללו מגוון רחב של פרמטרים. הסכם שיתוף הפעולה הינו ארוך טווח, ולשוק פוטנציאל בהיקף אפשרי של מאות מיליוני דולרים. גובה ההכנסות יהיה תלוי בין השאר במגבלות שיטילו הרשויות בברזיל על הפעלת הכלי במרחב האזרחי, תחום שבזכות מערכות שליטה, בקרה והתרעה חדשות הולך ונפתח בפני מל"טים.

 

מטוס ללא טייס Bird Eye 650D מטוס ללא טייס Bird Eye 650D צילום: התעשייה האווירית

 

 

מל"ט ה-Bird Eye 650D יבצע משימות בתחום החקלאות בהיקפים גדולים, ובטווחים שמעבר לטווח הראיה, עד לטווח של 30 ק"מ. השירות יכלול מעקב אחר גידולים חקלאיים שונים כגון, סויה וקנה סוכר ויערנות מסחרית ויאפשרו לחקלאים להפיק יותר תוצרת מאדמתם. הדו"חות שיופקו יכללו ניתוח מדויק של מצב הגידולים והאדמה, כשכל הנתונים יהיו זמינים בענן מידע עבור הלקוחות, כולל ניתוחים מתקדמים שלא היו מתאפשרים ללא יכולות הצילום ההיפר ספקטרלי, המאפשר את זיהוי מצב הגידולים מגובה רב ברזולוציה ובדיוק גבוהים. השירות צפוי להתחיל בסוף 2019.

 

מדובר בחלקות ענק, שלא תמיד זמינות לסיורים אנושיים יקרים, וכיום משתמשים החקלאים בברזיל כדי לעקוב אחרי מצבן בטיסות מאוישות ובצילומי לוויין. השימוש במל"טים אמור להיות זול ומדויק יותר.

 

הבירד איי 650 הוא מיני מזל"ט בתצורת כנף נעה, שמשמש בדרך כלל כוחות לוחמים לסיור ולרכישת מטרות. הוא מסוגל להגיע לגובה של 15 אלף רגל, לטוס במהירות של 145 קמ"ש ולשהות באוויר עד 15 שעות ברציפות.

 

"לתעשייה האווירית ניסיון של למעלה מ-40 שנה בתחום המל"טים, עד כה בעיקר לצרכים צבאיים", אמר לאחר החתימה משה לוי, סמנכ"ל תעשייה האווירית ומנהל חטיבת כלי טיס צבאיים. "השימוש במל"טים בתחום החקלאות הינו דוגמה נוספת ליכולות שפיתחנו, ולכך מתווספת היכולת הייחודית של התעשייה האווירית להטיס מל"טים במרחב האזרחי שנוספה לאחרונה. שיתוף הפעולה עם Santos Lab יפתח בפנינו הזדמנויות נוספות".

 

גבריאל קלבין, נשיא Santos Lab, אמר כי "שיתוף הפעולה מביא לברזיל כלי חשוב לשוק החקלאות, שישנה את אופן הניטור של גידולים חקלאיים. המל"ט יעזור לחקלאים לקבל החלטה מושכלת לגבי איך כדאי לגדל את התוצרת החקלאית שלהם בצורה הטובה והאפקטיבית ביותר, בעזרת חקלאות מדייקת בהיקף תעשייתי גדול. השימוש בטכנולוגיה הזאת יכול להשפיע על כל מעגל ייצור האוכל וצריכתו, הוא אפילו יאפשר לאנשים לאכול במחיר משתלם יותר, וזו רק ההתחלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x