האופרה הישראלית תשלם ליורשיו של אריק איינשטיין 45 אלף שקל
אלמנתו של אריק איינשטיין, סימה אליהו, תבעה 250 אלף שקל מהאופרה הישראלית בטענה שהשתמשה בשמו, קולו, תמונתו ובמוניטין של איינשטיין לצורך קידום מסחרי ללא אישור המשפחה. היום אישר ביהמ"ש את הפשרה בין הצדדים
האופרה הישראלית תשלם 45 אלף שקל ליורשיו של הזמר המנוח אריק איינשטיין, זאת בהתאם להסדר פשרה שהושג היום (ג') בבית משפט השלום בתל אביב על ידי הצדדיים וקיבל אישור של פסק דין על ידי השופטת אושרי פרוסט פרנקל.
- מארז חדש של אלבומי אריק איינשטיין חושף הקלטות גנוזות
- יש בו אהבה: סדרה על אריק איינשטיין
- אריק איינשטיין הלך לעולמו בגיל 74
בחודש מרץ האחרון פורסם כי העזבון של איינשטיין הגיש במרץ באמצעות סימה אליהו, אלמנתו של איינשטיין, תביעה בסך 250 אלף שקל נגד האופרה הישראלית תל אביב יפו ואחרים בטענה לפגיעה במוניטין.
במסגרת התביעה נטען כי "עיקרה של תביעה זו הינה עשיית עושר ולא במשפט תוך פגיעה וניצול המוניטין של גדול זמרי ישראל בכל הזמנים אריק איינשטיין ז"ל... הנתבעות, עשו דין לעצמן, והשתמשו למטרות רווח במוניטין, בשמו, ביצירתו, בתמונתו , ללא שביקשו רשות וללא ששילמו כל תמורה לעזבון. לא בכדי בחרו הנתבעות בדמותו של המנוח, ביודען את המוניטין הרב שצבר עם השנים,כאשר הן מנצלות מוניטין זה לצרכיהן המסחריים. עוצמת הפגיעה גבוהה עוד יותר כאשר מדובר במנוח שברח לאורך רוב חייו מלפרסם גופים מסחריים ומלמכור את המוניטין הרב שצבר לצרכים מסחריים".
העזבון טען באמצעות עו"ד שמעון קדוש, כי בחודש מאי שעבר ערכה האופרה הישראלית תל אביב יפו אירוע מסחרי לאחת מהחברות המסחריות במתחם הסינמה סיטי בגלילות תחת כותרת: "האופרה הישראלית שרה אריק איינשטיין פסקול חיינו". בתביעה נטען כי "מיותר לציין כי הנתבעות כולן, לא טרחו ומן הסתם גם לא קיבלו כל אישור מהעזבון להשתמש בשמו, קולו, תמונתו ובמוניטין של איינשטיין לצורך קידום מסחרי של הנתבעות. לתדהמת העזבון , לאורך המופע, התנוססה על המסכים תמונתו של המנוח שעליה הלוגו של הנתבעות".
כמו כן נטען בתביעה כי במאי שעבר התקיים מופע נוסף של האופרה, שכותרתו "אריק איינשטיין - אני ואתה נשנה את העולם". בתביעה נטען כי "השימוש בשם המופע 'אני ואתה נשנה את העולם" הלקוח משם השיר אותו כתב איינשטיין ועליו יש לו זכויות יוצרים מהווה הפרת זכויות יוצרים, הדבר לא רק שנעשה ללא כל אישור מאת העזבון, אלא שאף קודם למופע הוזהרה האופרה שלא תקיים מופע זה במתכונתו הנוכחית".
מנגד טענה האופרה הישראלית, באמצעות עו"ד יוחאי הורביץ, כי "האופרה מפיקה סדרת מופעי מחווה לגדולי הזמר העברי המציגה ביצועים אופראיים לפזמונים העבריים הגדולים. במסגרת סדרה זו האופרה החליטה להפיק גם מופע מחווה לשירים שביצע אריק אינשטיין ז"ל. מדובר באירוע מכובד ומכבד כחלק מהתרומה של האופרה לעולם הזמר העברי. מאליו מובן כי אין במופע כדי לפגוע באמן ואין בו פגיעה בזכויות היוצרים או במוניטין האמן לכבודו מוקדש המופע. הנתבעות באמת ובתמים הופתעו לחלוטין מדרישות העיזבון ומההאשמות המוטחות בהן".
היום כאמור התקיים דיון בבית משפט ובהמלצת בית המשפט הגיעו הצדדיים להסדר פשרה המסיים את כול המחלוקות ביניהם מבלי לוותר על טענה מטענות הצדדיים.
דוברת האופרה הישראלית מסרב בתגובה: "שמחים שהצדדיים הגיעו להסכמה".
עו"ד שמעון קדוש, בא כוח יורשי אינשטיין, מסר בתגובה: "כמי שייצג את עזבון המנוח אריק אינשטיין ז"ל, אני שמח על פסק הדין החשוב שניתן בהסכמה. לאורו של פסק דין זה, הגיעה העת להסדיר בחוק את עניין המוניטין של יוצרים ומבצעים מעבר לחוק זכויות היוצרים הקיים. הסדרה שכזו תמנע להבא צורך להגיע לערכאות בכדי לקבל סעד שהוא מתבקש והגיוני כל כך. בימים הקרובים אפעל לקידום חקיקה מתאימה שתעשה צדק עם יוצרים ומבצעים רבים כך שיוכלו ליהנות גם מהכנסה בגין המוניטין שצברו בעמל רב.
"עם הרוח הגבית של פסק דין זה, אני מקווה ומאמין שאצליח לרתום למשימה זו גם את אקו"ם, תל"י ושאר ארגוני היוצרים והמבצעים".