$
בארץ

יצאתם לרילוקיישן? רשות המסים נגד פרצת המס על מימוש אופציות

מדובר בפרצת מס בעולם ההייטק, שבאמצעותה עובדים שעברו לחו"ל למספר שנים, נהנו מפטור ממס על אותם שנים כאשר מימשו אופציות שניתנו להם בהמשך. עפ"י החלטת הרשות, כל עוד ההכנסה ממימוש האופציות תמוסה בחו"ל, יינתן זיכוי בארץ על אותו תשלום

עמרי מילמן 10:3629.11.18

רשות המסים פרסמה לאחרונה החלטה שנועדה לסגור פרצת מס בעולם ההייטק, שבאמצעותה עובדים שעשו רילוקיישן למספר שנים נהנו מפטור ממס על אותם שנים כאשר מימשו אופציות שניתנו להם בהמשך.

 

 

 

על פי החוק הקיים, רק תושבי ישראל נדרשים לשלם מס בישראל, ולכן כאשר אדם עושה רילוקשיין למדינה אחרת ומתחיל לשלם בה מס, הוא פטור ממס. לכן עד היום אותם עובדים שעשו רילוקיישן קיבלו פטור יחסי על המס שנדרשו לשלם בעת מימוש באופציות עבור אותם שנים ששהו בחו"ל. לצורך העניין אם עובד קיבל אופציות בשנת 2000, עשה רילוקיישן בשנת 2003 חזר לארץ ב-2006 ומימש את האופציות - הוא אמור היה לשלם מס רק על מחצית מהסכום.

 

ברשות המסים סבורים כעת כי במרבית המקרים אותם עובדים לא משלמים בפועל מס במדינה אליה עשו רילוקיישן, משום שלאחר ששבו לארץ הם כבר לא ברשת המיסוי של אותה מדינה, וכך נוצר מצב שיש כפל פטור.

 

 

ערן יעקב, מנהל רשות המסים ערן יעקב, מנהל רשות המסים

 

 

כדי להתמודד עם זה, קיבלה כאמור רשות המסים החלטה שמבוססת על האמנה הבינלאומית הקובעת כי עובדים כאלו נדרשים לשלם מס מלא בארץ, ובמידה ונדרשו לשלם מס במדינה בה עשו רילוקיישן יקבלו החזר. למעשה הרשות לא יכולה לקבוע הפוך - כי עובד ישלם מס בארץ רק אם שילם בחו"ל, שכן הדבר מהווה אי שוויון בפני מערכת המס, אולם כן יכולה לקבוע כי על כולם לשלם מס, אך מי שנדרש לשלם בחו"ל יקבל החזר.

 

האפשרות של מיסוי בינלאומי של אופציות כמובן רלוונטי בעיקר בענף ההייטק ובשני אירועים די נפוצים בישראל - כאשר חברה נמכרת לחברה זרה (אקזיט) ואז חלק מעובדי החברה עובדים בחברה הרוכשת לתקופה מסוימת במטרה להטמיע את המיזוג, וכן במקרים של סטרט-אפים שעוברים לשלב המכירות ומקימים חברת שיווק בארה"ב או באירופה.

 

מנגד עולה הטעה כי כעת יושת על אותם עובדים כפל מס באופן אוטומטי אותו הם יידרשו לבטל באופן אקטיבי מול רשויות המס.

 

ברשות המסים מדגישים כי כדי להקל על אותם עובדים, מאחר ומיסוי אופוציות הוא עניין מסובך יותר ממיסוי של הכנסה מעבודה למשל או מריבית (שכן צריך לסווג כל מקרה כהכנסה פירותית - מעבודה או הונית- מנכסים, בהתאם למאפיינים) על סמך האמנות הבינלאומיות נקבע כי כל עוד אותה הכנסה (ממימוש האופציות) תמוסה בדרך כלשהי במדינה בה נעשה הרילוקיישן, יינתן זיכוי בארץ על אותו תשלום, לא משנה מה סוג המס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x