מנדלבליט ערך שימוע לשר הרווחה חיים כץ
כץ חשוד שקיבל שוחד בדרכים שונות מהיועץ הפיננסי מוטי בן ארי בתמורה לקידום ענייניו. עורכות דינו: "הבאנו את טענותינו, לפיהן אין בסיס להעמיד אותו לדין". בשימוע השתתף גם פרקליט המדינה שי ניצן
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ערך בלשכתו בירושלים שימוע לפני הגשת כתב אישום נגד שר הרווחה חיים כץ, החשוד בביצוע עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים. בשימוע לקח חלק גם פרקליט המדינה שי ניצן.
את טענותיו של כץ בשימוע הציגה עורכת דינו נוית נגב. כמו כן השתתפו בשימוע פרקליטת מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) ליאת בן ארי שווקי ומנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות עו"ד יהודית תירוש־גרוס.
על פי כתב החשדות, בין השנים 2010‑2015 התפתחה בין כץ לבין היועץ הפיננסי מוטי בן ארי מערכת יחסים של תן וקח שכללה הענקת טובות הנאה בין השניים. בן ארי, חברו הקרוב של כץ, שימש אז יועץ פיננסי לחברת אקוויטל של קובי מימון וחיים צוף ‑ מחברות האחזקות הציבוריות הבולטות בישראל. על פי החשד העניק בן ארי לכץ טובות הנאה לאורך תקופה ממושכת, שהניבו לו מיליוני שקלים. במקביל ניצל כץ את תפקידו הציבורי כדי לקדם אינטרסים של בן ארי.
בפרקליטות טוענים שארבעה סוגים של טובות הנאה שקיבל כץ מבן ארי עולים לגדר שוחד. ראשית, עשרות עסקאות בבורסה שתואמו עימו והניבו לו רווחים מובטחים. שנית, טיפ שמן שמקורו במידע פנים של אקוויטל, שבעקבותיו רכש כץ לו ולבניו יאיר ואמיר מניות בהיקף 1.52 מיליון שקל, שהניבו להם רווח של 206 אלף שקל תוך חמישה ימים. שלישית, ניהול תיק ני"ע של כץ בחינם בעת שכיהן כח"כ. רביעית, ניהול חשבון הנאמנות של כץ ללא תמורה לאחר שמונה לשר.
בתמורה לטובות ההנאה, חושדים בפרקליטות, הפעיל כץ את כוחו וסמכויותיו הציבוריות כדי לקדם אינטרסים של בן ארי. בין היתר פעל להעביר הצעת חוק שבן ארי ביקש לקדם בשנת 2011, תיקון 44 לחוק ני"ע, שהייתה שווה עשרות מיליוני שקלים לבן ארי ולאקוויטל. התיקון הביא לשינוי סדרי הנשייה של חברות המצויות בחדלות פירעון, כך שחברה שנקלעת לקשיים תצווה לפרוע את חובותיה למחזיקי האג"ח בקרב הציבור ורק לאחר מכן לבעלי השליטה.
כץ ובן ארי, שהשימוע בעניינו ייערך ביום רביעי, טוענים להגנתם שאין מדובר בטובות הנאה אלא בחברות ארוכת שנים שבה שוחחו השניים על מניות. הם גורסים שלא הסתירו את החברות ביניהם, ושבן ארי לא ניהל "בפועל" את תיק המניות.
כץ מסר כי הוא "בטוח שלאחר הליך השימוע התיק ההזוי יגנז, כי אין בו שום דבר עובדתי או משפטי". בעבר הגן כץ על תיקון 44 לחוק ני"ע, שנועד לדבריו לשמור על משקיעים קטנים ממניפולציות מצד בעלי השליטה.
עורכי הדין נוית נגב, יאנה פוגל-סלוצניק ואורון קינן ממשרד שינמן-נגב-ניב, באי כוחו של השר חיים כץ מסרו בתגובה: "הבאנו את טענותינו, לפיהן אין בסיס משפטי ועובדתי להעמיד את השר כץ לדין, בפני היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה ובכירי משרד המשפטים והפרקליטות. טענו כי מוטי בן ארי חבר קרוב מאוד של השר כץ ומערכת היחסים ביניהם לא הושתתה על אינטרסים. בכל פעולותיו כחבר כנסת ושר פעל השר כץ באופן ענייני ונטול פניות, לטובת הציבור. דברינו נשמעו בפתיחות רבה, ואנו בטוחים כי יישקלו בכובד ראש".