דרמה בהתמחרות על חברת יעקב אלעזר: משקיע נוסף מציע 4 מיליון שקל יותר
חברת הבנייה נקלעה להקפאת הליכים לפני 3 חודשים וסיכויי השיקום שלה נראו נמוכים. בשבוע שעבר אישר בית המשפט שתמכר לקבוצת גבאי תמורת 41 מיליון שקל. המשקיע הנוסף, חנן סלנסון, הגיש בקשה דחופה לעצור את המהלך
שלושה חודשים בלבד לאחר שנקלעה להקפאת הליכים, מסתמן שחברת "יעקב אלעזר בנייה ויזמות" תוכל להחזיר חלק נאה מהחובות שלה לנושים, והמשקיעים מתקוטטים מי יזכה לרכוש אותה.
- קבוצת גבאי תרכוש את חברת יעקב אלעזר ב-41 מיליון שקל
- יצרנית הוופלים עדין בדרך להקפאת הליכים: חובות בהיקף 41 מיליון שקל
- למה העדיפה חברה בהקפאת הליכים לנהל את הדיון בת"א ולא בלוד
לאחר שבשבוע שעבר אישרה השופטת איריס לושי עבודי את הצעת קבוצת אלי גבאי לרכוש את חברת יעקב אלעזר תמורת 41 מיליון שקל, כעת הוגשה בקשה דחופה לשופטת לעצור את מהלך האישור ולפתוח אותו לדיון מחודש, מאחר שיש מציע, חנן סלנסון, שמוכן לשלם 45 מיליון שקל. השופטת העבירה את הבקשה הדחופה לתגובתם של שני הנאמנים, עו"ד אמיר פלמר ועו"ד שי בר ניר שאמורים להגיב על המהלך עד תחילת השבוע הבא.
חברת הנדל"ן פנתה בתחילת יולי האחרון בבקשת הקפאת הליכים וטענה בה כי חובותיה מסתכמים ב-39 מיליון שקל. מהבקשה עלה שאין לחברה רכוש משמעותי, אולם לבעלי השליטה שלה יש רכוש נרחב שהם מוכנים לתת לטובת הסדר, חלקו הגדול משועבד לנושים.
במסגרת בקשת ההקפאה, ביקשה החברה למנות שני עורכי דין שהציעה. אלא שבמהלך מפתיע, החליט נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב למנות את פלמר ובר ניר, לאחר שקבע כי יש צורך "בתחלופת מינוי בעלי תפקיד", כלומר לא למנות את אותם בעלי תפקיד שוב ושוב.
מעניין לציין שבעת שנתן את ההחלטה על הקפאת הליכים, כתב השופט אורנשטיין כי על פני הדברים קיים ספק בהיתכנות של הסדר נושים כי בהינתן הקשיים בהם מצויה החברה והיקף חובותיה לעומת נכסיה, אך הוא החליט להורות על הקפאה ארעית לתקופה מוגבלת.
כעת על פי מצב הדברים המסתמן נראה שפלמר ובר ניר עומדים בהצלחה רבה במשימה שהוטלה עליהם ואסיפות נושים מתוכננות להתקיים בעוד כעשרה ימים. ביום חמישי שעבר אישרה השופטת לושי עבודי לכנס אסיפות נושים, במסגרתן הנושים יצטרכו להכריע אם לקבל את הצעת קבוצת גבאי או לא. על פי ההצעה, בתמורה לסכום שתשלם הקבוצה, יועברו לבעלות קבוצת גבאי כ-250 יחידות דיור ופארק נופש ובכלל זה פרויקט להקמת בניין מגורים ברחובות, פרויקט פינוי בינוי בתל אביב ופרויקט תמ"א ברמת גן. נכס נוסף הינו פארק הנופש על שפת הכינרת, כשלפי ההצעה, הקרקע בשטח 27 דונם תוחזק על ידי קבוצת גבאי ביחד עם חברת אמפא, ובמטרה לפתח את המתחם כפארק תיירות ופנאי.
אלא שיומיים לאחר שקבוצת גבאי קיבלה את אישור בית המשפט, הוגשה לבית המשפט בקשה דחופה של מציע נוסף, שטוען כי הוא מוכן להעלות את הסכום ל-45 מיליון שקל. המציע סלנסון מבקש לקבוע דיון דחוף בהצעתו ולהביא אותה בפני אסיפות הנושים. לדבריו זוהי הצעה עדיפה על פני הצעת קבוצת גבאי שהובאה בפני בית המשפט.
לפי הנכתב, הבקשה הבהולה הוגשה לאחר שהמציע נדהם לגלות שהתקיים דיון בהיעדרו בנושא הרלוונטי ביותר של בחירת הצעה להבאה בפני הנושים וזאת למרות שהצעתו עדיפה על זו של קבוצת גבאי.
לדברי המציע הוא הגיש הצעה ראשונית ולאחר מכן שיפר אותה להיקף כולל של 45 מיליון שקל ולאחר מכן שיפרה אף קבוצת גבאי את הצעתה, אולם בעוד שלקבוצת גבאי ניתנו מספר הזדמנויות לשיפור הצעתה וכך עשתה, הרי שלו לא ניתנה הזדמנות לשפר את הצעתו.
את המציע מייצג עו"ד ארז חבר. את קבוצת גבאי מייצגים עורכי הדין שמואל לכנר ואורן מאור ואילו את בעלי המניות של החברה מייצגים עו"ד מיכאל חינצ'ין ועו"ד אוהד הראל.