יצרנית הוופלים עדין בדרך להקפאת הליכים: חובות בהיקף 41 מיליון שקל
החברה פנתה לנושיה העיקריים ומציעה הסדר נושים שיכלול החזר מלא לעובדים ולנושים המובטחים והחזר 50% מהחוב בתוך 10 שנים לנושים הרגילים. החברה קיבלה הלוואה בהיקף 5 מיליון שקל מצבי ויליגר ורשמה לטובתו שעבוד על הקרקע שלה
חברת עדין קואופרטיב לייצור שוקולד וממתקים, יצרנית הוופלים, הודיעה אתמול לנושיה המרכזיים כי נקלעה לחובות בהיקף 41 מיליון שקל ובכוונתה לפנות מחר (ה') לבית המשפט בבקשה להקפאת הליכים. החברה משווקת למשל את גלילי הוופלים "רולעדין" וממוקמת בהוד השרון.
החברה מציעה הסדר נושים שיכלול החזר מלא לעובדים ולנושים המובטחים והחזר 50% מהחוב בתוך 10 שנים לנושים הרגילים.
החברה קיבלה הלוואה בהיקף 5 מיליון שקל מצבי ויליגר ורשמה לטובתו באוגוסט האחרון שעבוד על הקרקע בהוד השרון עליה ממוקם המפעל. ויליפוד של האחים ויליגר היא גם הנושה הגדולה ביותר של עדין ועדין הודיעה לנושיה כי "קיימת נכונות מצד חברת ויליפוד ליטול על עצמה את השיווק הבלעדי של תוצרת המפעל בתקופת ההסדר...".
עו"ד נתי חלפין המייצג את החברה פנה במכתב לנושיה וכתב כי עדין נקלעה לקשיים ואינה מסוגלת לפרוע את כל חובותיה ולכן נעשית פנייה מוקדמת לקבלת עמדת הנושים המהותיים בנוגע לתוכנית הפעלה ולעקרונית הסדר נושים שיוצע במסגרת הליך של הקפאת הליכים.
לפי המכתב מספר סיבות הביאו את עדין למצב של חדלות פירעון: "קריסתם של לקוחות מסוימים, קיצור תקופות אשראי ספקים, צמצום הרווחיות עקב דחיקת מחירי המוצרים כלפי מטה, עקב עליית מחירי חומרי הגלם ותשומות אחרות הכרוכות ביצור, מחנק באשראי בנקאי ואף ניהול שלא תמיד היה מושכל".
על פי מצבת החובות שצורפה למכתב, הנושה הגדולה ביותר היא חברת ויליגר, שנחשבת נושה מובטחת בהיקף 5.4 מיליון שקל ולה שעבוד על המפעל. בנוסף ישנם חובות משועבדים לחברת אמפא ולבנק מזרחי טפחות ובנק דיסקונט. סה"כ החובות המובטחים עומדים על כמעט 14 מיליון שקל. החברה חייבת 18.3 מיליון שקל לנושים רגילים ובהם החברות פוליבה, מ.א.ד.פ, טחנת קמח שטיבל, גלובל, ארגם, סוגת ועוד. החוב לנושים בדין קדימה מסתכם ב-1.67 מיליון שקל, בחלקו לעובדים.
לצד אלו נכתב כי החברה חייבת לבעל השליטה 8 מיליון שקל וכי רק באוגוסט האחרון שועבד נכס המקרקעין עליו בנוי המפעל להבטחת הלוואה בסך 5 מיליון שקל שעדין נטלה מצבי ויליגר.
לפי המכתב, למוצריה של עדין מוניטין טוב בשוק וקיימת היתכנות להמשך קיומה כעסק חי תוך יישום מושכל של מתווה הפעלה ופריסת החובות לתקופה של עד 10 שנים. לפי הצעת ההסדר, החוב לנושים בדין קדימה יפרע בתוך 9 חודשים, החוב לנושים המובטחים יפרע במלואו מתוך הבטוחות המוחזקות על ידם, כלומר מכירת הקרקע, והנושים הרגילים יקבלו 50% מהחוב במהלך 10 שנים, בתוספת ריבית שנתית של 4%.