$
משפט

אהוד אולמרט נכשל במשימת הגישור בין רוני מילוא לחברת שינדזה הגיאורגית

רה"מ לשעבר נבחר על ידי הצדדים לשמש כמגשר בתביעה, במסגרתה טענה שינדזה כי סיפקה למילוא שירותי ייעוץ בעסקאות נשק שביצע בגיאורגיה, אך זה נמנע לשלם לה את מלוא הכספים המגיעים לכמה מיליוני שקלים: "חשבנו שראש ממשלת ישראל לשעבר יבצע את הגישור כיאות וללא משוא פנים. לצערנו מסתבר שטעינו"

נעמי צורף 14:3016.09.18
נכשל הליך הגישור שניהל ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, בין רוני מילוא לחברת שינדזה הגיאורגית - כך עולה ממסמך שהגישה החברה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בסוף השבוע האחרון. שינדזה אף טוענת למשוא פנים מצידו של אולמרט. ראש עיריית תל אביב לשעבר מילוא מיוצג על ידי עו"ד רם כספי וחברת הנשק מיוצגת על ידי עו"ד אילן סופר.

 

בחודש יולי האחרון פורסם כי אולמרט קיבל פנייה מהצדדים לשמש כמגשר - ונענה בחיוב, בדיוק שנה לאחר שסיים לרצות 16 חודשי מאסר בכלא בגין עבירות של קבלת שוחד ושיבוש הליכי משפט.  
אולמרט. הבוררות נכשלה אולמרט. הבוררות נכשלה צילום: עידו ארז

 

לפי התביעה שהגישה שינדזה נגד מילוא, החברה סיפקה שירותי ייעוץ בגיאורגיה לחברה בבעלותו של מילוא בתחום תעשיית הנשק וההגנה האזרחיים החל משנת 2008. כך, טוענת שינדזה בכתב התביעה כי בשנת 2015, לאחר שנים של שיתוף פעולה מוצלח, החליטה חברת מילוא להפסיק את שיתוף הפעולה עם החברה הגיאורגית ולא לקדם עוד עסקאות באמצעותה. "ואולם", נכתב בתביעה, "למרבה הצער הסתבר, שלא רק שחברת מילוא הפסיקה את שיתוף הפעולה עם חברת שינדזה, אלא שהיא גם נמנעה מלהעביר לחברת שינדזה את מלוא התמורה המגיעה לה".

 

בתביעה נטען כי על פי הערכות, החברה של מילוא חייבת לחברה הגיאורגית כמה מיליוני שקלים, נגזרת לעסקאות בשווי עשרות מיליונים. החברה של מילוא, כך נטען, פעלה לקבל חוזי עבודה לחברת הביטחוניות בגיאורגיה ולגזור מהן עמלות – מתוכן היה עליה להעביר לחברה הגיאורגית 33.3%. על פי תצהיר שהוגש על ידי אחד מנציגי חברת שינדזה, העסקאות כללו גם פרויקטים של חברות אלביט ורפאל.

 

 

רוני מילוא. הסכסוך עם שינדזה נמשך רוני מילוא. הסכסוך עם שינדזה נמשך צילום: אוראל כהן

 

מקבוצת שינדזה נמס כי "חשבנו שראש ממשלת ישראל לשעבר אהוד אולמרט יבצע את הגישור כיאות וללא משוא פנים, למרות חברותו הארוכה והקרובה עם מר מילוא ועם עורך דינו מר כספי והקשרים הפוליטיים ביניהם. לצערנו מסתבר שטעינו. הבוררות נכשלה ואנחנו נצטרך לחזור ולבקש שבית המשפט יורה למילוא להחזיר לקבוצה את כל הכספים שהוא חייב לנו. יש לציין שמעורבותו של רוני מילוא בעסקים הללו בגיאורגיה החלה בתקופת שלטונו של אולמרט. אנחנו המומים: חשבנו שישראל היא מדינה מסודרת שבה הדברים מתנהלים בצורה נאותה, בוודאי כשמדובר בעסקים עם בכירים ועם שרים לשעבר, וגילינו מסכת שלמה של השתמטויות מלשלם לנו מיליונים המגיעים לנו".

 

מילוא, באמצעות עו"ד רם כספי, הכחיש את הטענות לחוב כספי כלשהו, כשלדבריו פעל בהתאם להסכמים. לגרסתו, חברת שינדזה החליפה בעלות בחברה מבלי שדווח לו על כך. "מטבע הדברים", כתב מילוא בתצהיר שהגיש לבית המשפט, "שאין בדעתי לפרט במסגרת תצהיר זה את מהות העסקאות שבוצעו בין התעשיות הביטחוניות בישראל עם ממשלת גיאורגיה. בהקשר זה יודגש כי כל העסקאות הביטחוניות של חברת אלביט הופסקו (נגדעו) באופן חד צדדי על ידי ממשלת גיאורגיה עוד בשנת 2008 ובפועל לא נערכו עסקאות חדשות שהחברה התבקשה כביכול לתת לגביהן שירותי ייעוץ ומבחינה זו אין ולא יכולה להיות לתובעת עילת תביעה כלשהי כלפי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x